skrzynia czy tuba??
1, 2
Witam wszystkich mam takie pytanie chciałbym zakupić jakąś tubę albo skrzynie tylko nie wiem co mi sie opłaca. Słucham muzy w aucie tak z 1,5godz na dzień. Radio JVC tylko głośniki mam te standardowe i nie wiem czy wymieniać te głośniki przy zakupie skrzyni lub tuby. A lubię dobry bass
aha jeszcze zapomniałem to jest mazda 323 BG 1.3 90rok
aha jeszcze zapomniałem to jest mazda 323 BG 1.3 90rok
- Od: 10 sty 2011, 17:04
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 90KM 98r.
Tubę sobie od razu odpuść!!! Sprasowany papier nigdy dobrze nie zagra.
Co do głośników przednich-to od nich pasowało by zacząć i wymienić na jakiś zestawik odseparowany(poczytaj troszke forum). Chyba że chcesz mieć sam bas w aucie...
Co do głośników przednich-to od nich pasowało by zacząć i wymienić na jakiś zestawik odseparowany(poczytaj troszke forum). Chyba że chcesz mieć sam bas w aucie...
Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.
143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
- Od: 13 lut 2009, 17:43
- Auto: Mazda 6 2.3GY 03r
Witam kolegów ja w swojej 626 w bagazniku mam tube z wbudowanym 400wat zmacniaczem i do tego 4głosniki fabryczne nie podlaczone do tuby i jak na moje wymagania sama tuba w bagazniku niezle dudni basem . radio sony do tego jest i calosc gra super, na polowie glosnosci szyby drza wiec jak dla mnie wystarczy.
mark.87 napisał(a): na polowie glosnosci szyby drza wiec jak dla mnie wystarczy.
Może masz luźno szyby
Tak jak poprzednicy polecam skrzynię zrobioną z dobrego MDF-u. Ja za jakiś czas będę taką robił.
Polecam; viewtopic.php?f=28&t=40192
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
witam jak chesz moge ci doradzic. Ja jestem z wejherowa i mam skrzyneczke malutka ale dosc sporej mocy. w tym 4glosniki pod wzmacniaczem i 2 wysokotonowe tez pod wzmakiem
jak chesz przeluchac calego zestawu i ocenic jakosc przy niskiej cenie wykonania to zapraszam ja od 16 wolny jestem
powiem ci ze to co mam moze zaspokoi twoje potrzeby. jak cos pomoge zbudowac i tobie taki zestaw. cena jaka dalem
Wzmacniacz 250zl z wysylka uzywka allegro alpine
Skrzynia nowa 350 zl ze wzmacniaczem (nowa bo juz nie chcialo mi sie czekac na przesylke z allegro:P )
glosniki 2x po 70 zl jakies chinczyki
2wysokotonowe cena 40 zl
kable Ufff 200zl poniewaz dalem kable na 190A jak bym w przyszlosci zmienial to tylko wzmaki i po sprawie ale na kable ze 80 zl bedzie
taki cennik a gra jak dla mnie bardzo ladnie i czysto nawet zachwycajaco przy takiej cenie moj nr gg 5025016 numer telefonu 516295611
Wzmacniacz 250zl z wysylka uzywka allegro alpine
Skrzynia nowa 350 zl ze wzmacniaczem (nowa bo juz nie chcialo mi sie czekac na przesylke z allegro:P )
glosniki 2x po 70 zl jakies chinczyki
2wysokotonowe cena 40 zl
kable Ufff 200zl poniewaz dalem kable na 190A jak bym w przyszlosci zmienial to tylko wzmaki i po sprawie ale na kable ze 80 zl bedzie
taki cennik a gra jak dla mnie bardzo ladnie i czysto nawet zachwycajaco przy takiej cenie moj nr gg 5025016 numer telefonu 516295611
szumki44 to kupiłeś używane kable??? To jaka jest ich średnica-że są na 190A a nie np na 200A
?
I jaki masz teraz bezpiecznik założony???

Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.
143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
- Od: 13 lut 2009, 17:43
- Auto: Mazda 6 2.3GY 03r
kabel do budowlanych zastowsowani to nie Car aducio kabel
gruby jak hmm palec wskazujacy (tzn sam kabel bez izolacji. na oko posiada z 200 zyl
) bezpiecznik mam teraz zalozony 65 czy 55 jakos tak musze sprawdzic bo laczny amperaz mojego sprzetu teraz to 60 A. Kable jak mowilem puscilem raz a dobrze i na przyszlosc jak bym chcial mocniejsze. jedynie tylko co to masa
autko bedzie mialo problem z takim amperem wiec trzeba i bedzie drugi prosto z silnika plus aku mostkowany ciagnac ale to nie wiadomo czy bede robic bo to co mam starcza:)
ps 5m masz strate i spadek mocy oraz amperazu i pozatym ilosc drucikow tez ma znaczenie wiec tak kalkulujac na 190A starczy
Ale kto do..... laduje taki sprzet? to trzeba by bylo z 1300 RMS miec
a to to juz
tuby sobie daruj i skrzynie aktywne.
najtaniej i w sumie najlepiej wychodzi zrobić samemu skrzynkę do głośnika
jest o tym na forum i w internecie. przydatny jest program winisd
szukaj produktow typu hertz, rockford, focal...
peiying to po prostu jedna z bardziej wylansowanych firm robiących trochę droższą tandetę
odpuść sobie i kupuj uznane produkty jeśli tak jak napisałeś dużo słuchasz i cenisz sobie DOBRY bass a nie tak jak mark.87 jakieś stukanie i drżenie szyb
tuby prawie nigdy nie wydają ładnego i czystego basuu tylko właśnie łupanie i pukanie

najtaniej i w sumie najlepiej wychodzi zrobić samemu skrzynkę do głośnika
jest o tym na forum i w internecie. przydatny jest program winisd
szukaj produktow typu hertz, rockford, focal...
peiying to po prostu jedna z bardziej wylansowanych firm robiących trochę droższą tandetę
odpuść sobie i kupuj uznane produkty jeśli tak jak napisałeś dużo słuchasz i cenisz sobie DOBRY bass a nie tak jak mark.87 jakieś stukanie i drżenie szyb

tuby prawie nigdy nie wydają ładnego i czystego basuu tylko właśnie łupanie i pukanie

Aha dzięki za informacje. A co byście polecili do 500zl ? Zeby w miare dobrze grało? Zbyt czesto nie slucham muzy w aucie dziennie moze z godz wiec nie potrzebuje jakiegos mega dobrego sprzetu poprostu chcem aby był dobry bass 
Dokładnie mi chodzi o tą
http://moto.allegro.pl/aktywna-skrzynia ... 27394.html

osobiście wolałbym coś w tym stylu:
http://allegro.pl/rockford-fossgate-r1- ... 67817.html
+
http://allegro.pl/zestaw-kabli-caraudio ... 22243.html
jesli chcesz gotowe.
przekroczylismy o 100zl Twój budżet ale warto

+

jesli chcesz gotowe.
przekroczylismy o 100zl Twój budżet ale warto
ja mam takiego peyinga
i moge ci filmik wyslac:) pozatym za cene 350 zl z aktywmyn zmacniaczem 100RMS (gdzie pewnie 50 to wyssali z kosmosu:P) jako dokladka basu wystarcza
przy malych gabarytach i fajnie pasujacy do mx-6 w bagazniku po prawej stronie. ogolnie powiem ci ze przenoszenie bassu ma kiepskie ledwo zchodzi ponizej 40hz standardowo 77hz najglosniej ale ogolnie przy tych gabarytach nawet gra ale nie jest glosny
!
Ps skrzynka aktywna peyinga nie ma szans zeby miala 200RMS ! przy 20A ja oceniam na ucho ze ma z 50RMS albo mniej
ale gra nawet jako uzupelnienie
do jazdy w trase ;] jak chesz moge ci moja odsprzedac za 200zl nawet roku nie ma bo ja planuje zakupic 30CM

Ps skrzynka aktywna peyinga nie ma szans zeby miala 200RMS ! przy 20A ja oceniam na ucho ze ma z 50RMS albo mniej
516295611 kamil
dzwon i odwiedz mnie w wejherowie to przesluchasz jak to gra
i sam ocenisz czy chesz to czy cos lepszego albo to ci wystarczy ogolnie gra niezle wiec zapraszam sobota niedziela jestem wolny dzwon podam ci gdzei mieszkam
i mozesz posluchac czy taki zestaw ci naprawde wystarczy
ja teraz mam 3kb interntet wiec nie bedzie mnie na forum do pierwszego dlatego podalem nr tel pozdro
1, 2