Nie zdziw się jak w lecie po paru godzinach postoju i odpaleniu wskazówka od temperatury dalej będzie w połowie
Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Hubix napisał(a):Nie zdziw się jak w lecie po paru godzinach postoju i odpaleniu wskazówka od temperatury dalej będzie w połowie
zgadza sie u mnie jest tak samo
ela323f napisał(a):Ktoś ma pomysł ? W czasie jazdy paruje przednia szyba na zewnątrz koło wlotów powietrza pod wycieraczkami. Jak sie zatrzymuje to po jakims czasie schodzi ... jak rusze wycieraczkami i sciagne to za chwile znowu to samo.
Jak na zewnątrz, czyli tak jak koledzy wspomnieli od wilgoci, a ostatnio trochę jej było. Tej nocy nawet niezła mgła nas otaczała.
Jeżdżąc na klimie "schładzasz" najbardziej właśnie te rejony o których mówisz, bo tam "idzie" nadmuch najsilniej (przy ustawieniu na szybę), potem dopiero roznosi sie po aucie. Rożnica temperatur i wilgoć wtedy robią swoje.
Spróbuj może wyczyścić na zewnątrz szybę jakimś preparatem stricte minimalizującym parowanie szyb, są takowe, ewentualnie takim, który to niby zastępuje wycieraczki, że niby woda sama schodzi pod wpływem oporu powietrza, aczkolwiek, ten drugi, to może nietrafiony pomysł, nie wiem, nie sprawdzałem.
- Od: 10 sty 2011, 00:23
- Auto: M6 GY 2004 CiTD HP /Impression
Citroen C4 1.6 HDI
Seat Inca 1.9 D 1Y
maselek napisał(a):gibać:
=> przechylać, przeginać
=> gibać się – zginać się, wyginać się na bok, w przód lub do tyłu; przechylać się, kołysać się
dziekuje za wyjasnienie

ps. a komus przeszkadza ta rura?
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
bieski napisał(a):w pewnych
To jest w ogóle ciekawostka – np. u kumpla hałasuje a u mnie (pomimo identycznego "telepania") jest cicho.
U mnie też się giba,ale nie hałasuje i moim zdaniem musi chyba się gibać i gibać... 

- Od: 3 mar 2011, 22:15
- Auto: Mazda 6 GJ 2.5 2014
Szybkie pytanie do specjalistów-czy światło w klapę będzie pasować od sedana do kombi? Światła chcę dołożyć i kminię z założeniem lampy od anglika-wystarczy tylko zmienić oprawki na dwa włókna,wpiąć się w szereg i heya (przynajmniej tak mi się wydaje). Sorki za brak polskich znaków,ale z telefonu piszę. Pzdr G
- Od: 20 mar 2011, 19:04
- Auto: Przez 12 lat była Skodzinka
teraz
Mazda 6 2.0 klekot z 2004 roku
Grzyby napisał(a):bieski napisał(a):w pewnych
To jest w ogóle ciekawostka – np. u kumpla hałasuje a u mnie (pomimo identycznego "telepania") jest cicho.
Pewnie kumpel przewrażliwiony jest.
Grzeggorz napisał(a):czy światło w klapę będzie pasować od sedana do kombi?
Nie
kubsztyk napisał(a):Pewnie kumpel przewrażliwiony jest.
On taki jakiś dziwny jest
witam,
chcialbym tylko powiadomic mazdowiczow z Niemiec, ze powstal nowy watek dla nich:
viewtopic.php?f=77&t=121332
chcialbym tylko powiadomic mazdowiczow z Niemiec, ze powstal nowy watek dla nich:
viewtopic.php?f=77&t=121332
Arkana , Renault , Mii