...brak światła wstecznego, jest napięcie po wrzuceniu wstecznego ale nie świeci..żarówka sprawdzona,
napięcie na mierniku ok 11,8 V a po drugiej stronie klapy na przeciwmgielnym które świeci 12,2V ...sprawdziłem wiązki kabli przy klapie, nieuszkodzone, wszystkie jak oryginalne, sprawdzałem czujnik pod akumulatorem, czyste styki..... a i dodatkowo nie działa mi oświetlenie tablicy rejestracyjnej, żarówki i bezpieczniki sprawdzone, wszystkie ok, co dalej jechać do serwisu????,
przed zakupem sprawdzona w serwisie, na komputerze nic nie wykazało, co jeszcze mogę sprawdzic w domowych warunkach???
brak światła wstecznego i oświetlenia tablicy
Strona 1 z 1
Co do światła wstecznego, odłącz czujnik przy skrzyni na początek, zewrzyj styki i potem sprawdź napięcie. Po za tym podobny wątek był na forum.
I bądź tak łaskawy uzupełnić profil, bo nie wiemy czy rozmawiamy o dieslu,benzynie , hatchbaku, sedanie itd.
I bądź tak łaskawy uzupełnić profil, bo nie wiemy czy rozmawiamy o dieslu,benzynie , hatchbaku, sedanie itd.
Madzia Forever :)
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
dziś jeszcze raz spróbowałem, odłączyłem czujnik przy skrzyni, zwarłem styki i .... światło cofania zaświeciło, psiknąłem wd40 na czujnik na skrzyni, styki wyglądały na czyściutkie i ...... zadziałało
dzięki za podpowiedź Blumek, jeszcze tylko zostało oświetlenie tablicy rejestracyjnej, będę szukał na złączkach
dzięki za podpowiedź Blumek, jeszcze tylko zostało oświetlenie tablicy rejestracyjnej, będę szukał na złączkach
-
marcinow
Co do oświetlenia to jak oczywiście żarówki i oprawki całe i bezpieczniki, to pozastaje prześledzić wiazke kabli. Ogolnie podświetlanie jest przyłaczone kostką w okolicy prawego światła, dostac się tam mozesz na pewno od dołu sciągając nadkole (filc), kable idą przez gumę w podłodze, albo rozbierając boczek (tapicerkę) w bagażniku. Ewentualnie spróbować dostac się przez otwór dostepowy do żarówek, ale tam jest jeszze jakieś wypełnienie i nie wiem czy się dostaniesz.
Może to taż kwestia zaśniedziałego jakiegoś połączenia.
Może to taż kwestia zaśniedziałego jakiegoś połączenia.
Madzia Forever :)
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
Strona 1 z 1