Jaki zamienny pilot
Panowie, czy ten pilot dało by się zaprogramować do mojej Premacy ?
http://allegro.pl/pilot-mazda-6-gg-gy-i1490956622.html
w ASO krzykneli mi za pilot 400 netto
!

w ASO krzykneli mi za pilot 400 netto

Da się go zaprogramować, procedura jest gdzieś tu:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=104&t=58613&p=1665029&hilit=kodowanie+pilota#p1665029
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=104&t=58613&p=1665029&hilit=kodowanie+pilota#p1665029
Jest Mazda jest jazda!
- Od: 21 mar 2010, 18:19
- Auto: Mazda Premacy 2.0 DiTD '02
Witam kolegów mam pytanko wyciągałem wszystkie bezpieczniki te obok kierownicy i te z pod maski celem zobaczenia czy któryś nie jest uszkodzony nie działa mi centralny zamek
ja sie okazało bezpieczniki są ok, może ktoś coś doradzi gdzie szukać nie działającego centralnego zamka może ktoś co poradzi , dziękuje i pozdrawiam
ja sie okazało bezpieczniki są ok, może ktoś coś doradzi gdzie szukać nie działającego centralnego zamka może ktoś co poradzi , dziękuje i pozdrawiam
- Od: 29 cze 2011, 19:58
- Auto: Mazda Premacy 1.8 16V 101 KM 2000r
witam dzis zobaczyłem w boczek z lewej i z prawej strony i co zobaczyłem ktoś grzebał i wszystko spaprał po podłączeniu kostki do zielonego "przekaznika" usłyszałem jak zadziałał centralny zamek ale tylko w klapie bo nigdzie indziej nie działa gdy zamykam kluczem od strony pasażera to zamyka sie tylko klapa od bagażnika jakiś niebieski przewód idzie z lewej do prawej strony masakra jest ktoś z okolic Wrocławia co by mi pomógł z tym centralnym zamkiem? będę wdzięczny za pomoc 
- Od: 29 cze 2011, 19:58
- Auto: Mazda Premacy 1.8 16V 101 KM 2000r
witam.
Mam pytanko ?
od jakiej madzi może być ten pilot?
http://allegro.pl/mazda-kluczyk-pilot-i1749761502.html
i czy może będzie pasować do Premaski 2001?
Pozdrawiam
Ps. Ewentualnie czy ten mógłby pasować
http://allegro.pl/mazda-6-szesc-vi-02-stacyjka-z-kluczykiem-pilot-i1750461618.html
Mam pytanko ?
od jakiej madzi może być ten pilot?

i czy może będzie pasować do Premaski 2001?
Pozdrawiam
Ps. Ewentualnie czy ten mógłby pasować

- Od: 25 mar 2011, 10:01
- Auto: Mazda Premacy 2001 lift, 1,8 benz + tartarini :|
Witam.
Po krótce:
– miałem słabą baterię w pilocie – wymieniłem na nową, zakodowałem w/g schematu:
1.otworzyc drzwi kierowcy(reszta drzwi zamknieta)i tak zostawic;
2.wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic 3 razy na zaplon i z powrotem bez wyjecia kluczyka
3.nacisnac 3 razy czujnik wlaczenia i wylaczenia swiatel wewnatrz auta, znajdujacy sie na dole progu od strony drzwi kierowcy
4.w tym momencie centralny zamek zadziala zamykajac i otwierajac wszystkie zamki
5.na koniec nalezy wcisnac w pilocie otworz(LOCK) i zamknij (UNLOCK) i wszystko bedzie gite o ile bedziemy mieli sprawny pilocik..w moim przypadku mialem takie szczescie:)
Pilot działał tydzień!!! Pomyślałem, że jakaś felerna bateria i wymieniłem – i ponowne kodowanie w/g schemat – i tu niespodzianka!!! Jest dobrze do pkt. 5, dalej nic z tego. Dodam, że centralny z kluczyka działa bez zarzutu.
Nabyłem drogą negocjacji drugi pilot ( całkiem niedrogo i z takimi samymi oznaczeniami na płytce wew. pilota jak w pierwszym) i podobna sytuacja – kodowanie przebiega pomyślnie do pkt. 5!!!
Nie mam już pomysłu co mogło sie porobić z tym ustrojstwem
Jakieś sugestie???
22 sie 2011 22:22 Edit:
Zależało by mi na podpowiedziach guru say i YARD. Inne oczywiście też jak najbardziej
Nadal jestem w kropce 
Po krótce:
– miałem słabą baterię w pilocie – wymieniłem na nową, zakodowałem w/g schematu:
1.otworzyc drzwi kierowcy(reszta drzwi zamknieta)i tak zostawic;
2.wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic 3 razy na zaplon i z powrotem bez wyjecia kluczyka
3.nacisnac 3 razy czujnik wlaczenia i wylaczenia swiatel wewnatrz auta, znajdujacy sie na dole progu od strony drzwi kierowcy
4.w tym momencie centralny zamek zadziala zamykajac i otwierajac wszystkie zamki
5.na koniec nalezy wcisnac w pilocie otworz(LOCK) i zamknij (UNLOCK) i wszystko bedzie gite o ile bedziemy mieli sprawny pilocik..w moim przypadku mialem takie szczescie:)
Pilot działał tydzień!!! Pomyślałem, że jakaś felerna bateria i wymieniłem – i ponowne kodowanie w/g schemat – i tu niespodzianka!!! Jest dobrze do pkt. 5, dalej nic z tego. Dodam, że centralny z kluczyka działa bez zarzutu.
Nabyłem drogą negocjacji drugi pilot ( całkiem niedrogo i z takimi samymi oznaczeniami na płytce wew. pilota jak w pierwszym) i podobna sytuacja – kodowanie przebiega pomyślnie do pkt. 5!!!
Nie mam już pomysłu co mogło sie porobić z tym ustrojstwem
Jakieś sugestie???
22 sie 2011 22:22 Edit:
Zależało by mi na podpowiedziach guru say i YARD. Inne oczywiście też jak najbardziej
Razem idziemy, razem zginiemy... Razem, na śmierć i życie...
- Od: 20 cze 2011, 15:51
- Auto: Mazda Premacy 1840 ccm 16V DOHC, 101 KM, 12.2002
Nie przeceniasz nas czasem
? Skoro działał to oznacza, że w nim się coś stało. Wygląda na to, że nie dostaje zasilania (może trzeba poprawić luty gniazda baterii), albo padł mikro przełącznik w pilocie (przycisk) – może też lut do poprawy.
Ps. nie piszemy postu pod postem, edytujemy już istniejący.
Ps. nie piszemy postu pod postem, edytujemy już istniejący.
Pozdrawiam
Dzięki say
Sprawdzę podpowiedzi. Guru jednak pozostanie hehehe... Sporo się od Was dowiedziałem.
Aaaaaa... Sorki za ten post pod postem. Chciałem szybko i tak jakoś wyszło
Aaaaaa... Sorki za ten post pod postem. Chciałem szybko i tak jakoś wyszło
say napisał(a):Nie przeceniasz nas czasem? Skoro działał to oznacza, że w nim się coś stało. Wygląda na to, że nie dostaje zasilania (może trzeba poprawić luty gniazda baterii), albo padł mikro przełącznik w pilocie (przycisk) – może też lut do poprawy.
Sprawdzone – piloty (2 szt.) działają jak powinny
Jeszcze możesz coś podpowiedzieć, bo nadal jestem w czarnej

Na alledrogo ciezko znaleźc pilota do premacy i stąd moje pytanie. Czy ten pilot bedzie współpracował z centralnym mojego samochodu. Pramacy jest z 2002 po lifcie.
http://moto.allegro.pl/mazda-kluczyk-pi ... 72354.html

- Od: 25 lis 2011, 22:11
- Auto: Mazda Premacy 1,8 '02 +LPG
Rzeczywiście tak się złożyło że w tej chwili nie ma oryginalnych, ale myślę że to chwilowy stan, jakiś miesiąc temu rozglądałem się za pilotem dla siebie właśnie na alledrogo i było nawet kilka ogłoszeń z oryginalnymi dwuprzyciskowymi pilotami, myślę że jak poczekasz to trafisz oryginał a co do pytania to ten powinien pasować, aczkolwiek pewności nie mam.
Jest Mazda jest jazda!
- Od: 21 mar 2010, 18:19
- Auto: Mazda Premacy 2.0 DiTD '02