Witam, szukalem troche na forum lecz do tego silnika chyba nikt odpowiedzi nie udzielał.
problem polega na tym że moja Madzia nie ma iskry , sprawdzalem kazdy kabel WN i nic.
Znajomy mechanik powiedzial ze to moze byc cewka.
Pytanie brzmi czy to moze być od tego czy moze cos z aparatem zaplonowym. Jak to sprawdzić ?
Prosze o jakies podpowiedzi. Zalezy mi na szybkiej naprawie.
Dodam że samochod posiada LPG moze to ma jakies znaczenie.
Dziekuje pozdrawiam
Brak iskry w 626, 1.8 97r. DOHC
Strona 1 z 1
Imobilajzer to nie wiem , alarm mam , ale jak go nie wyłącze to nie zakreci napewno.
znalazlem chyba przyczyne usiadlem i przyjzalem sie aparatowi, byl caly zalany olejem , zimmering chyba puscil i do srodka dostal sie olej.
pytanie co zostalo uszkodzone? cewka, moduł? moze caly aparat? jak to sprawdzic? model to " S5 "
znalazlem chyba przyczyne usiadlem i przyjzalem sie aparatowi, byl caly zalany olejem , zimmering chyba puscil i do srodka dostal sie olej.
pytanie co zostalo uszkodzone? cewka, moduł? moze caly aparat? jak to sprawdzic? model to " S5 "
- Od: 8 maja 2010, 11:26
- Auto: 626 1.8. DOHC
s5 w 97 roku?? od 1995 roku byly aparaty s9 jezeli bedziesz potrzebowal s9 to mam kilka sztuk w pelni sprawnych
MAZDA i'like that prum
- Od: 21 lis 2007, 01:27
- Auto: były 2XMazda 626 GD & Mazda 626 GE & Mazda Xedos 9 FL 2,5V6 A/T & Fiat Ducato 2.5 TDI laweta &
MPV LW FS & Mazda 5 cr 1.8 obecnie Mazda MPV LW 2.3 L3
Dzieki za propozycje ale problem zostal rozwiazany. Jak chcesz moge Ci zrobic ksero dowodu i zdjecie aparatu
:) hehe. Kupilem drugi aparat, mialem dosc bawienia sie w jakies podzespoly.
Ewentualnie jesli ktos by jeszcze wiedzial jak wyregulowac zaplon to by bylo super:)
Dzieki wszystkim za rady.
Pozdrawiam RaFick
Ewentualnie jesli ktos by jeszcze wiedzial jak wyregulowac zaplon to by bylo super:)
Dzieki wszystkim za rady.
Pozdrawiam RaFick
- Od: 8 maja 2010, 11:26
- Auto: 626 1.8. DOHC
Strona 1 z 1