Mazda3 BK LF '04 Top Sport "Monte Carlo Yellow"
Niestety juz nie mam Sebringa. Na zdjeciu nie ma katalizatora bo w zestawie go nie bylo – zamawialem osobno i przyszedl pozniej. Firma RPM ma bardzo ograniczona oferte Magnaflow`a wiec ja u nich nie zamawialem. Nie pamietam jaki byl numer mojego katalizatora wiec ciezko mi Ci pomoc. Chcialem taki aby spelnial normy Euro4 – przechodze z nim przeglad bez zadnego problemu wiec chyba musi je spelniac 
A no to ok a powiedz mi jeszcze tam sa dwie puchy jedna za kolektorem i druga przed srodkowym , tam sa dwa katy ?
Jeszcze wracjąc do wydechu czyli masz catback i " normalny " kat euro 4 ?
Bo z euro 4 to są ceramiczne " cywilne " katy .
Najlepiej jakbyś walnął foty całego wydechu
Jeszcze wracjąc do wydechu czyli masz catback i " normalny " kat euro 4 ?
Bo z euro 4 to są ceramiczne " cywilne " katy .
Najlepiej jakbyś walnął foty całego wydechu
Sprawdzilem mam katalizator do Euro 3 , a nie 4. Metalowy High flow o srednicy 2.5 cala.
Aczkolwiek nie przeszkadza to w przegladzie , wrecz spaliny byly lepsze niz na katalizatorze oryginalnym po przebiegu 30 tys .
Pozdrawiam
Aczkolwiek nie przeszkadza to w przegladzie , wrecz spaliny byly lepsze niz na katalizatorze oryginalnym po przebiegu 30 tys .
Pozdrawiam
Jakbyś mógł dać linka do niego . I pozostaje pytanie co masz w miejsce tej puszki przedśrodkowym ?
ps. namolny jestem ale skoro tobie to tak dobrze wyszło to nie chcę eksperymentować
ps. namolny jestem ale skoro tobie to tak dobrze wyszło to nie chcę eksperymentować
Przed srodkowym jest tylko katalizatr z tego co pamietam....
U siebie mam :
Fabryczny kolektor wydechowy z katalizatorem
Potem katalizator metalowy Magnaflow`a
Tlumik srodkowy Magnaflow`a
I na koniec tlumik koncowy tez Magnaflow`a
Katalizator :

Numer magnaflow`a : 49145
Uklad wydechowy Cat-back (tlumik srodkowy i tlumik koncowy )

Numer magnaflow`a : 15861
U siebie mam :
Fabryczny kolektor wydechowy z katalizatorem
Potem katalizator metalowy Magnaflow`a
Tlumik srodkowy Magnaflow`a
I na koniec tlumik koncowy tez Magnaflow`a
Katalizator :

Numer magnaflow`a : 49145
Uklad wydechowy Cat-back (tlumik srodkowy i tlumik koncowy )

Numer magnaflow`a : 15861
Ta pucha to wlasnie drugi katalizator 
W ASO mówią ,ze jest jeden przetwornik i jeden kat , byłem dziś u tłumikarza i to jest pusta puszka .
Ostatnio edytowano 30 cze 2011, 16:19 przez marcin255, łącznie edytowano 1 raz
Mi w ASO mowili, ze sa 2
Swoj wycinalem i to byl katalizator , bo w dodatku go sprzedalem tlumikarza
Na forach US tez pisali, ze sa 2 katy z czego ten 2 mozna wywalic.
szczerze to odpadam to 45 min. rozmowy z ASO
, Oni , nie wiedzą co tam jest po kolei , jeden mówi , kolektor z katem ,potem rezonator , przelotowy itd. drugi mówi kolektor z katem , kat ,przelotowy i końcowy
Myślałem ,żeby oczywiście zostawić kata za kolektorem a te dwa " cuda " ( coby tam nie było ) zastąpić przelotowymi ale jesli to jest rezonator to dupa jesli to kat to tez dupa bo mi na przeglądzie wyjdzie .
Jedyne wyjście to za ta puchę niby kat niby rezonator wstawić jakis metalowy sportowy kat.
Myślałem ,żeby oczywiście zostawić kata za kolektorem a te dwa " cuda " ( coby tam nie było ) zastąpić przelotowymi ale jesli to jest rezonator to dupa jesli to kat to tez dupa bo mi na przeglądzie wyjdzie .
Jedyne wyjście to za ta puchę niby kat niby rezonator wstawić jakis metalowy sportowy kat.
marcin255 napisał(a): drugi mówi kolektor z katem , kat ,przelotowy i końcowy![]()
No i ten drugi ma racje
Ok ,dzięki serdeczne , coś będę modził , na razie zimny dolot
Pieknie wyglada. Juz sie nie moge doczekac jak u siebie dach w karbonik wrzuce
szerokosci
szerokosci
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
NOWY SEZON – NOWE PLANY
Stary wizerunek troche juz sie znudzil. Z wakacjami przyszly nowe pomysly i nowe plany.
-Zmiana oklejenia dachu – znika Carbon – bedzie czarny polysk
-Czarne pasy na boku auta
-Nowa tapicerka – czarna skora z zolta nicia – ZROBIONE
-Zolte nakretki do felg – Vermilion
-Ledy dzienne w halogenach – ZROBIONE
-Projekt audio – Vibe
-Dymione kierunkowskazy na blotnikach – ZROBIONE
-Nowe dywaniki – ZROBIONE
Zobacyzmy co z tego wyjdzie – rownolegle robie drugi projkcik – Jeep`a wiec gotkowka ucieka szybko
Mam nadzieje, ze cos ciekawego wyjdzie z Madzi
Stary wizerunek troche juz sie znudzil. Z wakacjami przyszly nowe pomysly i nowe plany.
-Zmiana oklejenia dachu – znika Carbon – bedzie czarny polysk
-Czarne pasy na boku auta
-Nowa tapicerka – czarna skora z zolta nicia – ZROBIONE
-Zolte nakretki do felg – Vermilion
-Ledy dzienne w halogenach – ZROBIONE
-Projekt audio – Vibe
-Dymione kierunkowskazy na blotnikach – ZROBIONE
-Nowe dywaniki – ZROBIONE
Zobacyzmy co z tego wyjdzie – rownolegle robie drugi projkcik – Jeep`a wiec gotkowka ucieka szybko
Mam nadzieje, ze cos ciekawego wyjdzie z Madzi
Ostatnio edytowano 8 wrz 2011, 18:12 przez radzi89, łącznie edytowano 8 razy
radzi89 napisał(a):Zmiana oklejenia dachu – znika Carbon – bedzie czarny polysk
Znudzil sie carbonik? Powiedz jak to wyglada w uzytkowaniu szybko sie brudzi itd???
radzi89 napisał(a):Nowa tapicerka – czarna skora z zolta nicia

Wklej zdjecie tej podsufitki
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
karol napisał(a):Znudzil sie carbonik? Powiedz jak to wyglada w uzytkowaniu szybko sie brudzi itd???
No jakos sie znudzil
Co do brudu itd. Jest calkiem dobrze pod tym wzgledem tylko trzeba uwazac na ptasie go.....a Jak dluzej zostana to wypalaja plamy, ktore juz sie nie chca zmyc. Mowiac dluzej nie mam na mysli tygodnia tylko np. 2 dni.
Zdjecia nie mam jak zrobic – dopiero za kilka dni Yellow`ka bedzie w moim zasiegu
Na żywo wygląda tak samo super jak na zdjeciach, a może i lepiej
Widziałem ją we Wtorek jak stała na Poniatowskiego w ZS – wygląda super
Ja bym carbonu nie zmieniał.
Widziałem ją we Wtorek jak stała na Poniatowskiego w ZS – wygląda super

Ja bym carbonu nie zmieniał.
-
szuras
Stala, stala
Dziekuje
Co do carbonu – na tym sa juz 2 plamy i doprowadzaja mnie do szalu . Chce postawic teraz na polysk – folia carbon z daleka wyglada jak mat.
Co do carbonu – na tym sa juz 2 plamy i doprowadzaja mnie do szalu . Chce postawic teraz na polysk – folia carbon z daleka wyglada jak mat.
radzi89 napisał(a): folia carbon z daleka wyglada jak mat.
Ten efekt tylko mi sie nie podoba