Dodatkowe/niestandardowe wyposażenie naszych M6 – pytania
Witam, jestem bardzo szczesliwym nowym posiadazcem Mazdy 6 2007 2.0 143KM Rozszyfrowałem juz chyba wszystko: webasto, tempomat, czujniki itp.
...ale nie mam pojecia do czego sluzy taki przycisk P (kolo drzwigni zmiany biegow) i jakby 3 fale po lewej stronie. Czasem swieci na zielono. Szukalem w instrukcji obslugi ale tam nic nie ma. Do czego on sluzy? dzieki za pomoc
...ale nie mam pojecia do czego sluzy taki przycisk P (kolo drzwigni zmiany biegow) i jakby 3 fale po lewej stronie. Czasem swieci na zielono. Szukalem w instrukcji obslugi ale tam nic nie ma. Do czego on sluzy? dzieki za pomoc
Ostatnio edytowano 26 kwi 2011, 10:55 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawilem temat :)
Powód: poprawilem temat :)
- Od: 17 kwi 2011, 15:39
- Auto: Mazda 6 2.0 143km 2007
witam, ten przycisk jest od parktronica. jeśli nie masz wyświetlacza w schowku na desce rozdzielczej to jest on mało użyteczny, chyba że został zastosowany buzer co jest mało realne.
Czasem trudniej niż przyznać się do własnych błędów jest je pojąć.
Oddam za przysłowiowego zeta zamykany pojemnik na napoje w tunel do M6
Oddam za przysłowiowego zeta zamykany pojemnik na napoje w tunel do M6
U mnie mały przycisk koło drążka zamiany biegów służy do wyłączania czujników parkowania przednich. Świeci się on na zielono gdy czujniki są aktywne, tj do pewnej prędkości, chyba około 20km/h. Jak go przycisnę dłużej, jakieś 3s to piknie sygnalizacja i czujniki przestają działać. Przydaje się to w zimie, gdy śnieg i lud zalega na zderzaku przednim.
Pozdrawiam
Jacek
Pozdrawiam
Jacek
- Od: 16 lut 2010, 10:06
- Auto: GY1
Na wakacjach jesteś i zdjęcia nie możesz zrobić? To co to za wakacje?!madx2 napisał(a):nie moge zrobic narazie zdjecia bo jestem na wakacjach.

- Od: 4 lis 2010, 12:09
- Auto: Mazda 6/ 2.0 CITD/ 136KM/ kombi/ rok 2002/ wer. exlusive bez xenonów i navi:(
67igor1 napisał(a): jaceeek, a moze Ty mozesz wrzucic zdjecie tego przycisku?
Zdjecie zrobione komórka, więc przepraszam za jakość.

Uploaded with ImageShack.us
- Od: 16 lut 2010, 10:06
- Auto: GY1
jaceeek napisał(a):67igor1 napisał(a): jaceeek, a moze Ty mozesz wrzucic zdjecie tego przycisku?
Zdjecie zrobione komórka, więc przepraszam za jakość.
.
jak dla mnie, to> jest to włącznik parktronica pewnie przedniego, a jest on po to, aby moża go w mieście wyłączyć , bo na każydch światłach by piszczał...no ale mogę się tu oczywiście mylić,absolutnie
pozdr.Enduro
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Witam.
Dzisiaj przy okazji wymiany filtra kabinowego znalazłem taką kostkę wisi ona zaraz za schowkiem,[img][IMG]http://img695.imageshack.us/img695/5276/20110620359.jpg[/img][/img]
jak widać na fotce niektóre kable są pocięte i pomostkowane
, wiecie do czego służy ta kostka i czemu poprzedni właściciel tak ją zmodyfikował? Kable z tej kostki idą do tej rury (wzmocnienia) a potem gdzieś w kierunku radia i przegrody [img][IMG=http://img607.imageshack.us/img607/4599/54907930.th.jpg][/img][/img] Dodam, że nie zauważalnym żeby coś mi nie działało w aucie, ale madzie mam od miesiąca i dopiero ja poznaje 
Dzisiaj przy okazji wymiany filtra kabinowego znalazłem taką kostkę wisi ona zaraz za schowkiem,[img][IMG]http://img695.imageshack.us/img695/5276/20110620359.jpg[/img][/img]
jak widać na fotce niektóre kable są pocięte i pomostkowane

prawdopodobnie jest ona dubletem kostki radiowej,
domontowana w celu ubsługi inne urządzenia audio
pozdr.E
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Enduro napisał(a):prawdopodobnie jest ona dubletem kostki radiowej,
pozdr.E
mysle, ze nie jest to standardowe wyposazenie... "cos" bylo dokladane...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...