Mazda 323 / 323F (BA / BH) – Szybkie pytania
Hart nawet nie mysl o ich kupnie. chyba ze cos sie tam u nich zmienilo, wczesniej byla taka nedza i porazka z jakoscia.
A co do felg ladne:) a jaki masz kolor madzi??
A co do felg ladne:) a jaki masz kolor madzi??
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Harta amorki raczej odpuść, na tym nie warto aż tak oszczędzać. Felgi na pewno za szerokie, tak jak opony, przy oponie 245 to felga ma zapewne 8.5 cala.
Ja polecam kamoka sa dosc tanie i dobre jezdze juz ponad rok i nic sie nie zmienilo tlumieniu:) A fele oz jak najbrdziej dibry wybor. A do tego silnika to 15" jeszcze najlepsza i 195/55 wieksze to juz zmula i spalanie.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Panowie który bezpiecznik odpowiada za zapalniczkę? Bo ostatnio po umyciu auta włączyłem halogeny i coś zrobiło bzzz i teraz mi zapalniczka nie działa (nawet bym nie wiedział bo nie używam ale akurat miałem cb radio podłączone i już się go nie da włączyć u mnie, w innym aucie działa czyli zapalniczka się zepsuła) i ktoś mi powiedział żebym sprawdził bezpiecznik ale nie wiem który jest od tego
Co mi po opisie, opis to i w instrukcji mam
ale przy żadnym bezpieczniku nie jest napisane że od zapalniczki

I skąd mam wiedzieć który jest do zapalniczki?

I skąd mam wiedzieć który jest do zapalniczki?
ogólnie to albo room albo radio.
Miałem wątpliwości co do bezpiecznika radio – bo odpowiada też za radio a radio mi działa. Sprawdziłem dzisiaj – bezpiecznik jest dobry. Room też dobry (i podświetlenie w podsufitce też działa). Jakieś pomysły?
a oprócz tych dwóch sprawdzałeś inne bezpieczniki? tzn. wszystkie inne? sprawdź też miernikiem gniazdo. jak nie będzie napięcia to trzeba dół deski rozberać i zobaczć co tam przy zapalniczce się dzieje.
Chce wymienić rozrząd w BA 1.5
Mówią Wam coś firmy Gates lub INA albo SNR
Takich firm mają u mnie w sklepie – OE MAZDY nie mają . . .
Ja się na tym nie znam – co wybrać
Co do bezpiecznika zapalniczki – nie mam pojęcia... No chyba że w samym gnieździe zapalniczki coś się stało. U mnie coś się musiało ułamać i w ogóle się nie trzyma – lata luźno – ale działa!
Mam już nowe będę wymieniał a stare gniazdo zaadaptuje w bagażniku do lodóweczki
Na Twoim miejscu sprawdził bym wszystkie bezpieczniki po kolei tak jak pisali już moi poprzednicy – duże tego nie ma – parę minut i po zabawie. A jak wszystko ok to tylko rozbierać deskę i szukać przy gnieździe...
Mówią Wam coś firmy Gates lub INA albo SNR
Takich firm mają u mnie w sklepie – OE MAZDY nie mają . . .
Ja się na tym nie znam – co wybrać
Co do bezpiecznika zapalniczki – nie mam pojęcia... No chyba że w samym gnieździe zapalniczki coś się stało. U mnie coś się musiało ułamać i w ogóle się nie trzyma – lata luźno – ale działa!
Mam już nowe będę wymieniał a stare gniazdo zaadaptuje w bagażniku do lodóweczki
Na Twoim miejscu sprawdził bym wszystkie bezpieczniki po kolei tak jak pisali już moi poprzednicy – duże tego nie ma – parę minut i po zabawie. A jak wszystko ok to tylko rozbierać deskę i szukać przy gnieździe...

Witam
Panowie mam problem z dostępnością całego kompletu tulejek do tylnego zawieszenia. Na jesień 2009 wszystkie wahacze wymienione na nowe i tulejki są w gorszym stanie niż te co 21 lat przejeździły. Jakieś propozycje gdzie i do kogo uderzyć??
Panowie mam problem z dostępnością całego kompletu tulejek do tylnego zawieszenia. Na jesień 2009 wszystkie wahacze wymienione na nowe i tulejki są w gorszym stanie niż te co 21 lat przejeździły. Jakieś propozycje gdzie i do kogo uderzyć??
- Od: 30 wrz 2007, 10:31
- Auto: 323 BF 1.6i '88 Hatchback
Smirnoff > www.carspeed.pl
napisz do Carspeedu, dostaniesz pewnie wycenę na 60k km i na 100k km. mi gdzieś się obiło Gates, ogólnie to chyba tylko paski robią, reszty nie znam.
wikers napisał(a):Witam.Wiecie może jakie parametry(moc max,moc rms itp) mają fabryczne głośniki montowane w Mazdzie 323F 1.5 95r chodzi mi o przód i tył.
Pewnie jest napisane od wewnątrz... ja nie mam pojęcia.
A jak to jest z kablami WN? Chciałem z NGK ale tam są tylko czarne a widziałem że niektórzy pod maską mają inne np. niebieskie.
Żeby mieć inny kolor trzeba z innej firmy czy są do tego jakieś otuliny dodatkowe?
Tak bym chciał żeby wyglądało u mnie:

A gdzie tam ja do swojej Z5ki kupiłem NGK i były niebieskie
Katalog IC podaje że zestaw RC-ZE37 9898 jest niebieski
Katalog IC podaje że zestaw RC-ZE37 9898 jest niebieski
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29