Zakup używanego samochodu – budżet do 15.000 zł
loockas napisał(a):Liczyłem, że ktoś mnie odwiedzie od takich pomysłów... no nic wracam na allegro.
Ja Cię odwiodę :–),
Jeśli Lexus to tylko GS :–)
Jeśli tani Azjata to może Sonata 2,7 ? Części tanie jak barszcz :–) Uroda dość kontrowersyjna, ale wygodny bardzo i fajnie wyposażony. Zawsze możesz wsiąść taniej wersje 2.0.
Według mnie ciekawszy od Golfa, na pewno łatwiej znaleźć wersję w skórze, automacie itp.
..::Born To Rise Hell::..
A może coś takiego?
http://allegro.pl/saab-9-3-2-2-tid-2001 ... 32443.html
Płyta podłogowa Omegi zresztą silniki i części też
A wersje benzynowe z turbo miażdżą cycki
http://otomoto.pl/saab-9-3-2-0-turbo-hi ... 71517.html
http://otomoto.pl/saab-9-3-klima-skora-C19298970.html
http://otomoto.pl/saab-9-3-aero-C19376403.html

Płyta podłogowa Omegi zresztą silniki i części też
A wersje benzynowe z turbo miażdżą cycki

sewo napisał(a):A może coś takiego?![]()
http://allegro.pl/saab-9-3-2-2-tid-2001 ... 32443.html
Płyta podłogowa Omegi zresztą silniki i części też![]()
Chyba Vectry :–),
Ale to cóś nie ma nic wspólnego z tanim serwisowaniem, to chyba wolałbym już Lexusa,
Jeśli ma być tanio i brak problemów z korozją to VAG prowadzi,
Z Azji najtaniej będzie wziąć Koreanców. Ale ich "uroda" jest dyskusyjna. Mi się Podoba, ja bym chętnie coś takiego przygarnął, zwłaszcza tego XG30 :–)
..::Born To Rise Hell::..
A audi A3 albo A4
w TDI ewentualnie benzyna 1.8T 
- Od: 18 sty 2010, 21:32
- Auto: Była Mazda MX-3
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
jest Fiat Coupe 2.0 20v 147KM
loockas napisał(a): cywilnej Imprezy GD
No no... dobrze prawisz
Tak serio – IS200, klasa auto. Bierz i ciesz się dźwiękiem rzędowej szóstki oraz tylnym napędem
Sam nie wiem. Boję się eksploatacji. Póki co szukam czegoś wartego uwagi. Na razie nie znalazłem ani Lexa, ani Toledo, ani nic innego ciekawego. Po prostu kupię to co się trafi w zadowalającym stanie i będzie spełniać większość kryteriów.
łatwo się gada... przeszukałem cały internet... gdyby było jakiekolwiek toledo V5 w tym kraju po które warto jechać to uwierz mi, że nawet bym nie kombinował z innymi markami. Problem w tym, że upatrzyłem sobie auto które na allegro występuje w kilku sztukach.
Radex napisał(a):za duzo kombinujesz i nic z tego niema.
łatwo się gada... przeszukałem cały internet... gdyby było jakiekolwiek toledo V5 w tym kraju po które warto jechać to uwierz mi, że nawet bym nie kombinował z innymi markami. Problem w tym, że upatrzyłem sobie auto które na allegro występuje w kilku sztukach.
loockas napisał(a):Sam nie wiem. Boję się eksploatacji. Póki co szukam czegoś wartego uwagi. Na razie nie znalazłem ani Lexa, ani Toledo, ani nic innego ciekawego. Po prostu kupię to co się trafi w zadowalającym stanie i będzie spełniać większość kryteriów.
A Audi nie pasuje ci
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
Radex napisał(a):a musi być na allegro? nie chcesz sie przejechac za granice?
A myslisz ze tam bedzie lepiej
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
Radex napisał(a):nie chcesz sie przejechac za granice?
Raczej nie. Sam się na tym nie znam. Może skorzystam z oferty kogoś kto się na tym zna. Zobaczymy. Po za tym przeglądałem serwisy niemieckie i tam wcale nie jest lepiej. mam wrażenie, że te wszystkie oferty są robione pod polaków...
Kevin9118 napisał(a):A Audi nie pasuje ci
Nie. Nie chce diesla, nie chce 1.8T. Audi A4 mi się nie podoba, A3 tym bardziej.
Radex napisał(a):jesteś gorszy od baby
Ale ja w pierwszym moim dzisiejszym poście napisałem jakie chce auto. Problem w tym, że go nie potrafię znaleźć
Kolejna sprawa... mnie się nie pali. Mam czym jeździć. Jak się znajdzie coś ciekawego to kupie.
Ja wiem co loockas kupisz
Fiata Coupe ode mnie 

DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
Focus 1.8 PB. Auto dopracowane pod kątem układu jezdnego, dość nowoczesne, wystarczająco dynamiczne (na pewno jeździ lepiej aniżeli B6), ma 4 gwiazdki w NCAP, często klimę, kpl. poduch i zawsze elektrykę. Celowałbym w wersję Ghia (welurowy fotel, TCS, klima) a w przebieg w okolicach max 120.000km. Koniecznie trzeba zwrócić uwagę na stan nadwozia (korozja) oraz zawieszenia (luzy – głównie tylna oś)
To Ford.... pospolite auto ale biorąc pod uwagę reszte które wymieniłeś wydaje mi się, że spełni Twoje oczekiwania. Auto ma służyć
CA/BA – moim zdaniem jeśli budżet podszedł do 15.000 dał bym sobie spokój, idź do przodu...
To Ford.... pospolite auto ale biorąc pod uwagę reszte które wymieniłeś wydaje mi się, że spełni Twoje oczekiwania. Auto ma służyć
CA/BA – moim zdaniem jeśli budżet podszedł do 15.000 dał bym sobie spokój, idź do przodu...
Oglądałem 3 foki jeszcze w tamtym roku jak się uparłem zmienić auto... rdza na nadkolach skutecznie zniechęciła mnie do tego modelu 
W Toledo 2.3 wszystko mi pasuje. Ilość miejsca, wyposażenie, osiągi, spalanie, eksploatacja... Teraz tylko czekać na ciekawy egzemplarz. Coś co wydawało się ciekawe niestety sprzedało się zanim zdążyłem to zobaczyć
W Toledo 2.3 wszystko mi pasuje. Ilość miejsca, wyposażenie, osiągi, spalanie, eksploatacja... Teraz tylko czekać na ciekawy egzemplarz. Coś co wydawało się ciekawe niestety sprzedało się zanim zdążyłem to zobaczyć
Nie tylko Ford ma z tym problem z wymienionych przez Ciebie aut poza tym są auta na rynku, które w ogóle nie wiedzą co to korozja.
Wolę być otoczony przez kpl. poduch, mieć ABS/TCS/ESP, świetny układ jezdny, przyzwoite hamulce (takie dzisiejsze...) i purchla na nadkolu niż przestarzałą BA...... którą też wcina w sumie
Toledo – OK, a motor 1.8 bez turbo? 125KM – bardzo przyjemnie się tym jeździ i nie kosztuje krocie na stacji....
Wolę być otoczony przez kpl. poduch, mieć ABS/TCS/ESP, świetny układ jezdny, przyzwoite hamulce (takie dzisiejsze...) i purchla na nadkolu niż przestarzałą BA...... którą też wcina w sumie

Toledo – OK, a motor 1.8 bez turbo? 125KM – bardzo przyjemnie się tym jeździ i nie kosztuje krocie na stacji....
loockas napisał(a):Tak się zastanawiam czy nie nagiąć budżetu w stronę IS200
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)