Witam jestem posiadaczem mazdy 3 z 2004 roku.
Dziś podjąłem się wymiany filtra kabinowego postepowałem zgodnie z filmikiem zamieszczonym na youtube.
Tylko że pojawił się problem nie mam zielonego pojęcia jak poprawnie umieścić nowe filtry na swoim miejscu. Pomóżcie ( kombinowałem prawie 3 godziny i nic nie wymyśliłem)
Filtr Kabinowy preoblem przy wymianie
Strona 1 z 1
Ten nieszczęsny filtr
Też miałem pierwszy raz problem. Po kolei. Filtr składa się z dwóch części. Jedna część nachodzi na drugą. Na sucho wypróbuj sobie która jest u góry a która na dole. Nie sposób pomylić, gdyż jedna wślizguje się w drugą. Jak już wiesz, to najpierw wkładamy górną część, jedną ręką unosimy ją do góry, a następnie wkładamy dolną część. Jedna z drugą się zazębi ślizgiem. Jak już masz włożone możesz zacząć wszystko skręcac w odwrotnej kolejności. Ufffff 
Acha jeszcze zwróć uwagę na strzałkę na filtrze, która informuje o przepływie powietrza.
A jak już zmieniłeś i wszystko działa to zasłużyłeś na WIELKIEGO BROWARKA.

Acha jeszcze zwróć uwagę na strzałkę na filtrze, która informuje o przepływie powietrza.
A jak już zmieniłeś i wszystko działa to zasłużyłeś na WIELKIEGO BROWARKA.
"Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem." – "Pozdrawiam" Dr House
A moze ulatwisz mi zadanie i napiszesz ktory filtr jest na dole a ktory na gorze 
Dziękuje jutro robie drugie podejście 
Widać czas zmienić moderatora 

-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
maselek napisał(a):Pewnie by sie dało ale mod ma to w
Temat "porządków" BK poruszany wiele razy Obrazekbez skutku
Ja mam zboczenie moda z wcześniejszych lat, często daje ludziom do zrozumienia, że POST/TEMAT/ITP było już na forum. I Moderatorzy ślepi... Ja rozumie, że jest jakiś czas np. przygotowanie ZLOTU itp i admini i moderatorzy czasu nie mają... ale jak to wszystko minie to znowu zaczną jęczeć za byle pierdołę. Ten temat jest naprawdę pokaźnym problemem, tak samo jak tematy związane z olejem i klimatyzacją.
A teraz przestańmy już robić OT.

cbrPL napisał(a):Widać czas zmienić moderatora
No ja tego nie powiedziałem
Jeżeli chodzi o nowych ludzi na forum to ja naprawdę ich rozumiem, użytkowników mazd jest ze 100 X więcej jak nas czynnie działających na forum. Zamykanie tematu "świeżakowi" jest zgodne z regulaminem, ale jednak chociaż trochę powinno mu się pomóc, nie koniecznie odsyłając do regulaminu, czy do tematu. "Świeży" i na dodatek młody pomyśli "Nie chcecie pomóc to się W..cie", i znajdzie pomoc gdzie indziej.
Wywaliłem co częściowo mi sentymenty powiedziały i już się zamykam
Madzia Forever :)
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
Strona 1 z 1