– po lewej stronie przy nogach pasażera (jest przekaźnik, chyba od pompy i chyba komputer).
– za bezpiecznikami – znalazłem dosyć długi, wąski moduł z napisem NALDEC i domyśliłem się, że to chyba CPU centralnego (prawie (na 90%) pasowały wchodzące do niego kable z tym, co miałem na schemacie). Informacje na forum podawały, że można się podpiąć do modułu za bezpiecznikami, ale ten mój ma tylko jedną wtyczkę (nie 3), i żaden kolorek kabelków z wtyczki się nie pokrywa z info z forum.
– z informacji na forum wiem, że alarm trzeba podpiąć do 8-pinowej wtyczki (a taką właśnie na posiadanym przeze mnie schemacie ma "door lock timer unit"), szukałem takowej gdzie popadnie, niestety nie udało mi się szukać po kablach wchodzących do tego modułu za bezpiecznikami, bo akurat te kable, które na schemacie miały prowadzić do "door lock timer unit" mają inny kolor, a poza tym to i tak giną wszystkie w gubych wiązkach.
– szukałem w ogóle czegokolwiek pod deską co miało by postać kabla i jeden z kolorów, który by mnie zainteresował – fioletowy, pomarańczowy, poza tym wszystkie cholery mają kropki srebrne.
– rozebrałem drzwi kierowcy, i kable w konektorze też niestety troszkę się różnią z tym, co mam na kilku schematach.
Czy ktoś wie, gdzie do takiej mazdy (323C; silnik 1,5; 95 rok) mogli jeszcze włożyć interesujący mnie układ
Proszę na mnie nie krzyczeć, jeżeli go gdzieś w przeszukiwanych przeze mnie miejscach przeoczyłem, ale tak na prawdę, to nie wiem czego i gdzie mam szukać :–(
Czy zmienia to jakoś sytuację, że wszystkie 3 zamki reagują na otwieranie/zamykanie z kluczyka i otwierają/zamykają pozostałe ?
Sorki z przydłuuugawy post, ale w końcu wybuchłem, szukałem tego już 3 soboty ;–)