Witajcie mam mały problem z centralnym w mojej Madzi BG, mianowicie ma ona fabryczny centralny (chyba) rocznik to 91 silnik 1.6 GLX ale to chyba nieważne. Zakupiłem sobie do centrala sterownik z pilotem. kostka od centrala jest po lewej stronie nad nogami kierowcy (o ile to to

) i wyglada tak:
--1--3--5--7--
--2--4--6
z tego co zauwazylem to
3 i 4 to otwieranie i zamykanie
1 i 2 to zasilanie stale 1 to 12V a 2 masa
5 i 6 nie mam pojecia na mierniku pokazuje ze generuje prąd ale nie wiem :O
7 – brak
a wiec podłączyłem tak mój sterownik
1 – zasilanie sterownika 12v (czerwony)
2 – czarny kabel masa
3/4 – kolejno zamykanie i otwieranie (w moim zestawie jest to bialy i bialo-czarny kabel)
-oraz w instrukcji było podane że żółty i czarno żółty kabel ma być podpięty pod +12 a więc tak zrobiłem. ( instalacja na tzw PLUS [pierwsze słyszę])
Wynik tego wygląda tak:
-Zamykam dzwi za pomoca klucza i wcisam Unlock, 0 reakcji! a jak wciskam LOCK wtedy reakcja jest ale poprostu próbuje zamknąc zamknięte drzwi :O.
-Teraz 2 sytuacja Otwieram drzwi kluczem klikam LOCK, 0 reakcji... klikam unlock reakcja jest ale otwiera otwarte drzwi :O
Jest to dla mnie trochę dziwne... Powinienem zrobic na PLUS czy na MINUS? Z tego co zauważyłem Plus i Minus róznią sie tym że plus ma zólte kable na +12 a minus ma na Masie zólte kable...
Proszę o jakieś wskazówki. Jeżeli potrzebujecie zdjęć schematu to moge wstawic jbc. zdjęcia kabli i centrali też. Pozdrawiam i z góry dzięki!