Przeprowadzenie przewodu z akumulatora do wewnątrz samochodu??

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Melwin » 8 cze 2011, 18:39

Witam!
Jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 3 Hatchback z 2010 roku. Chciałem prosić o radę gdyż potrzebuję przeprowadzić przewód zasilający od akumulatora i wprowadzić go do wewnątrz samochodu (chcę nim zasilić subwoofer aktywny) tylko nie mam pojęcia którędy ten kabelek wprowadzić skoro wszystko od strony silnika jest obudowane. Czy ktoś ma jakiś pomysł albo przeprowadzał już podobne operacje na swoim autku? Każda pomoc mile widziana!

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Melwin
Melwin

Postprzez JAREK » 10 cze 2011, 22:05

Musisz otworzyć maskę silnika i zdjąć plastykowe poszybie od strony kierowcy. Tam pod tym wszystkim znajdziesz wiązkę elektryczną , która przechodzi do wnętrza pojazdu. Tam powinno się udać przeciągnąć przewód.
Forumowicz

Od: 30 maja 2004, 11:23
Auto: AUDI A6

Postprzez ZOOMik » 24 lip 2011, 12:12

Gdzieś widziałem opis (co prawda dot. mps, ale w "trójce" jest pewno tak samo) jak przeprowadzono taki przewód przez otwór, który fabrycznie występuje (jest zaślepiony "kapslem" z tworzywa) w okolicach schowka w grodzi komory silnikowej. Poszukam i jak znajdę to wkleję linka.
----
Edit
Znalazłem :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 5 mar 2010, 10:22
Auto: Mazda 3BL SPORT '09