Sygnał właczonych świateł
Strona 1 z 1
Tak w MX-ie z 92 roku jest sygnał informujący o włączonych światłach raz sobie wyładowałem aku bo nie wiedziałem o co mu chodzi
Jeżeli masz włączone światła a wyciągniesz kluczyk ze stacyjki to będzie pikał
Sprawdź czy jak zostawisz klucz w stacyjce a otworzysz drzwi czy będzie pikał jeżeli nie to może bezpiecznik albo głośniczek. A gdzie się to znajduje nie wiem niech się ktoś inny wypowie na ten temat.
- Od: 18 sty 2011, 00:32
- Auto: Mazda MX3 1.6 1998r.
Nie piszczy, niestety :/ Jak klucz w stacyjce jest, nawet jak odpalona i drzwi sie otworzy też nie działa, tylko światełko w środku się włącza, ehh obczaję te bezpieczniki, poprostu mam auto 4 dni i chce ją doprowadzić do stanu perfekt 
Powiem tak jeżeli włożysz kluczyk do stacyjki ale nie przekręcasz go na zapłon a otworzysz drzwi powinno pikać tak samo jest ze światłami tylko że jak zostawisz światła włączone wyciągniesz kluczyk ze stacyjki to po otworzeniu drzwi powinien pikać sprawdź bezpieczniki coś mi się zdaję że każda MX-3 ma tą opcję.
- Od: 18 sty 2011, 00:32
- Auto: Mazda MX3 1.6 1998r.
Czy któryś z kolegów mógłby zlokalizować nasłuchem dokładnie gdzie znajduje się brzęczek?;]
Pozdr0!
Pozdr0!
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
Głosnik znajduje się w Mazdzie! o! a tak na powaznie w kabinie
heh trzeba wykrecić wszystkie te kostki co są koło bezpieczników od kierowcy, on jest tak jakby na wysokości kierownicy tylko strasznie schowany najlepiej połozyć sie w nogach tam koło pedałów i nadsłuchiwać.
- Od: 23 lip 2010, 18:31
- Auto: Mazda MX-3 1.6 16V
U mnie nie zapala się ani światło ani nie ma brzęczenia i w sumie po sprawdzeniu bolców w drzwiach, bezpieczników i bez pojęcia gdzie jest odpowiedzialny za to układ poddałem się po godzinie i przyzwyczaiłem do tego. Przecież jak wsiadam w nocy to i tak stacyjka się podświetla a światło można włączyć ręcznie. Ale jak ktoś dojdzie już do tego to to proszę o opis, sam chętnie się tym zajmę.
w wersji poliftowej znajduje sie on z lewej strony kieroenicy. mniej wiecej na wysokości przycisków od regulacji lusterek. żeby sie do niego dostać trzeba zdjąć plastik wokół zegarów. a w wersji przedliftowej nie wiem ale myśle ze też powinien gdzieś w tym miejscu być,
A i dodam ze jest on biały w obudowie o wymiarach na oko 4x6x3 cm. nie duże białe małe pudełeczko do którego wchodzą chyba cztery kolorowe cienkie przewody. myslę że kładąc się pod kierownićą też go powinno być widać

mniej wiecej tam gdzie jest miejsce oznaczone nr 7 na cześci zółtej rysunk ( a nie jestem pewien ale chyba ta 7 oznazca włwśnie ten brzęczyk od świateł) ale to jest w wersji poliftowej . myślę ze tam najpierw zaczni szukać tego
A i dodam ze jest on biały w obudowie o wymiarach na oko 4x6x3 cm. nie duże białe małe pudełeczko do którego wchodzą chyba cztery kolorowe cienkie przewody. myslę że kładąc się pod kierownićą też go powinno być widać

mniej wiecej tam gdzie jest miejsce oznaczone nr 7 na cześci zółtej rysunk ( a nie jestem pewien ale chyba ta 7 oznazca włwśnie ten brzęczyk od świateł) ale to jest w wersji poliftowej . myślę ze tam najpierw zaczni szukać tego
Szybko nie jeżdżę , po prostu wolno latam!!!
CRX II V-Tec , HONDA ITR just do it
CRX II V-Tec , HONDA ITR just do it
- Od: 28 wrz 2009, 13:00
- Auto: MX-3
glosnika nie szukaj bo jest dobry, ja to kiedys robilem i chiba jak pamietam to wlaczalo sie to opcje tylko nie moge sobie skojarzyc musze zerkac do fury, wedlug mni eprzydatne tylko zawsze zdarze wylaczyc zeby nie piszczal a jak tego nie mialem to zapominalem hehehe
- Od: 19 cze 2011, 15:12
czy brak jednego światła postojowego może mieć wpływ na to że nie działa "brzęczek"?
rozwiązałem problem, okazało się że krańcówka w drzwiach nie działa tak jak potrzeba, po otwarciu drzwi świecą się światełka, ale dopiero jak się delikatnie przekręci bolec to załącza się brzęczek
rozwiązałem problem, okazało się że krańcówka w drzwiach nie działa tak jak potrzeba, po otwarciu drzwi świecą się światełka, ale dopiero jak się delikatnie przekręci bolec to załącza się brzęczek
- Od: 12 paź 2007, 17:38
- Auto: 323F BA 1.8 16v DOHC 1995
Toyota Celica VII – 2ZZ-GE – 2001
Kochani mazdowicze ! Moja 6 jest piątą z kolei u mnie i co robię zaraz po zakupie
??--- przerabiam światła ! Wstawiam przekażnik do świateł i po zgaszeniu silnika gasną też swiatła reflektorowe. Najlepsze wyjście. Do dobrego elektryka sie udać trzeba i po klopocie. Myślę że portfel właściciela Mazdy wytrzyma koszt montażu-- poza tym jest to jednorazowy wydatek – a cieszy 

Strona 1 z 1