Witam.
Moze mi pomożecie , z bagaznikiem a raczej z klapą. Nie moge sie dostac do bagaznika przez kluczyk, moge tylko otworzyć go od środka przez dzwigienke kolo kierowcy.
Kluczyk sie przekreca ale bagaznik nie odskakuje.
Macie na to jakies rady? Moze u kogos wystąpiło cos podobnego?
POzdrawiam
Problem z otworzeniem bagażnika
Strona 1 z 1
- Od: 8 kwi 2010, 13:42
- Auto: MX-3 , 1,6 DOHC , 98r.....
Mazda 3 , 1,6 -105 KM , Mazda 2 1,4 benz 2005 ,
u mnie kolego wystąpiło to u mnie...
problemem jest bolec który się rusza jak kręcisz kluczyk. Weź go owiń taśmą kilka razy wtedy będzie CI się otweirało.
No i jesli to to, to pomyśl nad trwalszym rozwiązaniem- dospawać jakiś kawałek blaszki etc..
ja otweiram zawsze w aucie i się nie przejmuję.
problemem jest bolec który się rusza jak kręcisz kluczyk. Weź go owiń taśmą kilka razy wtedy będzie CI się otweirało.
No i jesli to to, to pomyśl nad trwalszym rozwiązaniem- dospawać jakiś kawałek blaszki etc..
ja otweiram zawsze w aucie i się nie przejmuję.
Mateusz
- Od: 7 lut 2008, 15:18
- Auto: mazda mx-3 1.6 1993
podepne sie pod temat..
U mnie nie można przekrecic kluczyka w bagazniku i w drzwiach od pasażera. Mam centraly dodam. psikałem wd40 i nic.. rozebrałem tapicerke od drzwi i mam dwie kostki idace od siłownika co to jest???
U mnie nie można przekrecic kluczyka w bagazniku i w drzwiach od pasażera. Mam centraly dodam. psikałem wd40 i nic.. rozebrałem tapicerke od drzwi i mam dwie kostki idace od siłownika co to jest???
- Od: 23 lip 2010, 18:31
- Auto: Mazda MX-3 1.6 16V
Matador jeśli nie wyciągniesz zamka to nic nie zzdziałasz
Heh odziwo miałem identycznie to samo
W ogóle się nie przekręcał xD Wziąłem wykręciłem całą klamkę, rozebrałem ją i wyciagnąłem zamek. Okazało się, że i w bagażniku i w klamce było masakrycznie zaśniedziałe zapadki. Pokolei wyciągałem i czyściłem i teraz wszystko chodzi idealnie ;d Na pewno otwierane było jedynie auto od kierowcy i ze środka bagażnika (bo wygdniej) i po prostu zaśniedziały. Wiele ludzi zapomina, że jak się ma centralny to od czasu do czasu trzeba otwierać kluczykiem żeby rozruszać owe zapadki 
Pozdr0!
Pozdr0!
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
Na forum juz bylo duzo o touchu... to uziemienie zeby Cie auto nie kopalo znikomym prądem. Klamke wyciaga się poprzez odkrecenie 2 srob, ktore widac przez otwory wewnetrzne drzwi. Potem musisz sie troche pogimnastykowac i wypiac ciegno ktore trzymie klamke. potem masz juz klamke w rece. Co do zamka to powinienes sie juz zorientowac jak to rozkrecic.
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
Strona 1 z 1