Piłka nożna – temat zbiorczy

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez Kamil » 30 maja 2011, 14:31

od zawsze jestem za ManU... szkoda bo dali z siebie wszystko. Powtórzę to co napisałem parę stron wcześniej. Jak żyję i interesuję sie piłką, nie widziałem drużyny która grała by lepiej, efektowniej i efektywniej niż aktualnie Barcelona. Można ich nie lubić, nie trzeba im kibicować, ale nie ma co dyskutować na temat ich gry bo jest po prostu bajecznie piękna ;) pretensje do sędziego? Przecież panował nad nerwami, pokazał 4 kartki (w tym jedną dla valdesa za poprawienie skarpetki akurat podczas wznowienia gry), jak nigdy sędzia nie pracował "pod barcę". Wręcz przeciwnie, Valencia powinien juz w pierwszej połowie być uspokojony kartką (poza tym Valencia był jakiś przemotywowany albo zjadła go trema -syndrom CR??, oglądam go w Premiership, grać umie super, a w finale poza frustracją i faulami nic nie pokazał), było po jednym zagraniu ręką (ale też bym nie podyktował karnego w tych przypadkach, bo zagrania nieumyślne). Gratulacje dla Barcy, jak za rok nie powtórzą wyniku (jako pierwsi może obronią tytuł) to wtedy to będą dziady ;)
Kamil

Postprzez yaro626 » 30 maja 2011, 15:41

Radex i @tomek@ – ja nie biegam w koszulce messiego czy innego z barcy,nie wiem jak wy,a propo ja pisze na temat danego klubu że poprostu ich nie trawię i tyle,a nie tak jak wy krytykujecie kogoś imiennie.
Forumowicz

Od: 20 cze 2008, 11:17
Auto: 626 GH 2.2 163km

Postprzez Radex » 30 maja 2011, 16:12

yaro626 napisał(a):Radex i @tomek@ – ja nie biegam w koszulce messiego czy innego z barcy,nie wiem jak wy,a propo ja pisze na temat danego klubu że poprostu ich nie trawię i tyle,a nie tak jak wy krytykujecie kogoś imiennie.

sory ale zaprzeczasz temu co pisałeś wcześniej:

yaro626 napisał(a):Cała barca i ten laluś messi są faworyzowani przez sędziów.
Barca dziady!

nie wiem co tam jeszcze naskrobałeś bo edytowałeś posta.

sam krytykujesz i wyzywasz od dziadów najlepszą drużynę na starym kontynencie AD 2011.

jeśli nie trawisz to trudno, trza było napisać że szkoda że ManU przegrał i tyle a nie wyżywać się na rywalu z powodu przegranej. powinieneś wyżywać się na swoich ulubieńcach że przegrali :)

Ja kibicuje BVB od 97roku, a ManU i Barca mi są obojętne dlatego obiektywnie mogę powiedzieć że Barca była o wiele lepszy zespołem, na dodatek gol dla ManU padł po podaniu piłkarza który był na minimalnym spalonym.
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez Steffen88 » 30 maja 2011, 21:28

A jezdzisz na ich mecze? Skoro jesteś ich kibicem to pewnie jeździsz?
Forumowicz

Od: 16 cze 2010, 15:45

Postprzez Kamil » 31 maja 2011, 17:08

steffen a co to ma do rzeczy czy jeździ? to jakiś miernik poziomu kibica? ja uwielbiam ManU, ZAWSZE im kibicuje, a nigdy nie bylem na ich stadionie, pfu nawet na angielskiej ziemi stopy nie postawiłem.
Kamil

Postprzez Ania_TM » 31 maja 2011, 17:13

Steffen88 napisał(a):A jezdzisz na ich mecze? Skoro jesteś ich kibicem to pewnie jeździsz?

spokój!

ja jestem kibicem i śmigam na mecze, ale ze mną nie zadzieraj <lol> <czarodziej>

Nie trzeba jeździć na mecze,żeby być kibicem :]
Ania_TM

Postprzez Radex » 31 maja 2011, 23:21

Widzewianka_TM napisał(a):Nie trzeba jeździć na mecze,żeby być kibicem :]

dokładnie, to nie ma nic do rzeczy.
tym bardziej że do Dortmundu mam jakieś 1000km, a nie jestem taki bogaty żeby tam jeździć.
prędzej kibicem jest gość który ma 1000km do drużyny ale śledzi na bieżąco rozgrywki, skład i zawsze im kibicuje niż gość który był na stadionie i rzucał krzesełkami w policje a nawet nie wie jaki wynik był :P
Forumowicz

Postprzez Steffen88 » 1 cze 2011, 22:17

Czyli ja jestem astronautą, bo interesuję się stacją kosmiczną i astronautyką oraz rakietami chodziasz nigdy nie byłem na orbicie ale śledzę jej losy i jestem z nią duchem ;) ? Tak zapytałem.. Nie to, żebym się czepiał kogokolwiek ale wydaje mi się, że idea kibicowania polega na wspieraniu swojego ukochanego klubu w werbalny sposób. Przynajmiej gadka się rozkręciła.
Forumowicz

Postprzez Ania_TM » 2 cze 2011, 08:25

Może dać ci do poczytania moją prace mgr? :] <glupek2>

Kibicować można na różne sposoby, a z tym astronautą to mało trafne porównanie...wg mnie.
Jeśli ktoś jest za Widzewem, powiedzmy, mieszka w Gdyni, to nie można go nazwać kibicem?
tylko kim? sympatykiem wg ciebie?

Kibicować wg mnie można na różne sposoby. Stąd podział na kibiców typu ultras , piknik itp :]
Ania_TM

Postprzez Radex » 2 cze 2011, 09:32

nie będę z Tobą wchodził w polemikę Steffen88 bo od początku widać że szukasz tylko zaczepki argumentując swoją postawę kibolowską paplaniną.
Przy czym rozmowa tyczyła się całkowicie czego innego, a mianowicie braku szacunku oraz nieuargumentowanej krytyki (niektórych kibiców ManU) dla drużyny która ZASŁUŻENIE wygrała. EOT
Forumowicz

Postprzez Steffen88 » 2 cze 2011, 10:04

Marna prowokacja a tyle radości <lol>
[/quote]
Widzewianka_TM napisał(a):tylko kim? sympatykiem wg ciebie?

Dokładnie tak.
Widzewianka_TM napisał(a):Kibicować wg mnie można na różne sposoby. Stąd podział na kibiców typu ultras , piknik itp

Jednak to typowo stadionowy podział.
Hmm Czyli nowe pojęcie trzeba wprowadzić TVknik? :D
Lubię kilka załóg WRC, śledzę relacje, na rajdzie byłem dwa razy. Mój kolega też lubi kilka załóg WRC i jest na każdym rajdzie i należy do oficjalnego fc jednego teamu. Teraz pytanie czy jestem takim samym kibicem jak on?
Teraz pytanie do Widzewianki. Czy w grupie kibiców na równi będzie traktowane zdanie człowieka, który był na każdym meczu od szalonego 97' i tego, który nie był nigdy na meczu, udziela się na forum, zna wyniki i nosi koczulkę widzewa bo to jest trendy? I czy obaj przez środowisko kibiców będą nimi nazywani?
,,
Widzewianka_TM napisał(a):Jeśli ktoś jest za Widzewem, powiedzmy, mieszka w Gdyni, to nie można go nazwać kibicem?

Oczywiście masz rację ale kibicowanie to też forma przynależności do nieformalnej grupy i jestem pewien, że nie będzie skakał z radości oglądając mecz w Gdyńskim barze po golu Widzewa :D

Widzewianka_TM napisał(a):a z tym astronautą to mało trafne porównanie...wg mnie

Identyczna składnia logiczna więc i porównanie logicznie składne.

I TERAZ: Najbardziej nurtujące mnie pytanie do Panów. Jaki jest sens kłucenia się na forach o drużynę, której się nigdy nie zobaczy na własne oczy? Czy to właśnie forma okazywania jej szacunku i udzielania wsparcia? Czy zmieni coś stwierdzenie, że ,,...moja racja jest bardziej mojsza niż Twoja racja jest Twojsza..."
Będąc w innych krajach na meczach nigdy nie czułem się kibicem żadnej z grających drużyn. Dodam, że na jednym z nich chciałem by wygrali gospodarze tylko dlatego, że bardziej podoba mi się ich styl gry ale cieszyłem się, że polski bramkarz teamu przeciwnego wyłapywał wszystko co się dało.
Teraz jeszcze doleje do ognia... Gdybym miał być na derbach Barcelony na bank poszedł bym na sektor Espanyolu, bardziej szanuje ich kibiców, którzy uważają się za Hiszpanów jako nieliczni w Kataloni. Poza tym widziałem na własne oczy kibiców Barcy z Polski i uważam, że idą za sukcesem nie za Barceloną.
Kibicowską paplaniną powiadasz? Udziel mi więc kostruktywnej odpowiedzi na postawione pytanie i wytłumacz mi to czego porostu nie mogę zrozumieć. Może czegoś nie dostrzegam?
Czekam na grad:)
Forumowicz

Postprzez Ania_TM » 2 cze 2011, 11:31

no fakt, niezła prowokacja, sens kłócenia się jest taki,że jesteśmy w Polsce, a tu jest inna mentalność kibicowska :P

jak widać, można nie jechać na mecz, a być kibicem, albo sympatykiem wg ciebie. Ale czasem twój niby sympatyk wie więcej od panka Zenka co na stadion łazi.
Zdefiniuj mi kibica proszę :] zaraz dojdziemy do tego,że kibic i kibol dla niektórych to samo <lol>
Ania_TM

Postprzez Kamil » 2 cze 2011, 22:51

Steffen88 napisał(a):Lubię kilka załóg WRC, śledzę relacje, na rajdzie byłem dwa razy. Mój kolega też lubi kilka załóg WRC i jest na każdym rajdzie i należy do oficjalnego fc jednego teamu. Teraz pytanie czy jestem takim samym kibicem jak on?
Teraz pytanie do Widzewianki. Czy w grupie kibiców na równi będzie traktowane zdanie człowieka, który był na każdym meczu od szalonego 97' i tego, który nie był nigdy na meczu, udziela się na forum, zna wyniki i nosi koczulkę widzewa bo to jest trendy? I czy obaj przez środowisko kibiców będą nimi nazywani?

a co mnie obchodzi zdanie zrzeszonych kibiców i ich opinii? mam większe problemy niż porównywanie do osoby chodzącej na stadion (o innych priorytetach etc.) i rozmyślanie czy to ja i on to taki sam kibic. Lubię dany klub, kibicuje im w każdych rozgrywkach czy w tv czy w radio, czy na żywo – w związku z tym jestem ich kibicem. Gdy finanse i czas pozwolą, to zrealizuje jedno z marzeń – pojadę i ich obejrzę na własne oczy. i w czym widzisz problem który sprawia Tobie:
Steffen88 napisał(a):tyle radości <lol>

Za bardzo przeżywasz powyższą kwestię. Nie wiem, może to ja zbyt luźno podchodzę do życia :|

Steffen88 napisał(a):Jaki jest sens kłucenia się na forach o drużynę, której się nigdy nie zobaczy na własne oczy?
aha, czyli jak nie bylem na stadionie Polonii Bytom to nie mam prawa powiedzieć że zasłużyli na spadek? bo widziałem tylko przekłamany obraz w tv? no proszę Cie, jak już prawisz mądrości to postaw konkretną tezę i przekonaj mnie do swojej racji. W poście powyżej głównie zadajesz pytania. Z poważaniem i bez urazy :*
Kamil

Postprzez Ania_TM » 3 cze 2011, 07:05

steffen gdzie jesteś, wpisz się, zrobiła się ciekawa dyskusja :]
Ania_TM

Postprzez Steffen88 » 3 cze 2011, 09:26

Kamil napisał(a):aha, czyli jak nie bylem na stadionie Polonii Bytom to nie mam prawa powiedzieć że zasłużyli na spadek? bo widziałem tylko przekłamany obraz w tv?

Szkoda wycierać klawiatury bo jest to poza tematem zupełnie, jeżeli to tylko opinia o ,,jakimś" klubie.
Jeżeli kibicujesz Poloni Bytom to chcesz, żeby osiągali jak najlepsze wyniki i jeżeli czieszysz się, że zasłużenie spadli to coś jest z Tobą nie halo :P Cieszysz się, że Twoja drużyna spada i w ten sposób karasz ich za słabą grę!? Zamiast iść i wesprzeć ich wypluwając płuca i dając im odczuć, że jesteś z nimi.
Kamil napisał(a): W poście powyżej głównie zadajesz pytania

Po to jest forum, żeby się pytać ;) Ale odpowiedzi ni moo :(
Wiesz, nikt Ci nie zabrania kibicować tylko pytam: nie co klub zrobił dla Ciebie ale co Ty zrobiłeś dla swojego klubu? Jeżeli zabrałeś barmanowi pilota i podgłosiłeś tv na maksa w barze, żeby wszyscy wiedzieli, że dzisiaj Twoim świętem jest ten mecz i zwróciłeś na piłkę nożną uwagę ludzi to już coś. Może Twoim sposobem jest kupowanie ich koszulek czy coś... Ja tam Ci wierze... A wiara wiesz co czyni.
SORKA NIE MOGŁEM SIĘ POWSTRZYMAĆ. 3M SIĘ CIEPŁO
Forumowicz

Postprzez Steffen88 » 3 cze 2011, 09:35

Steffen88 napisał(a):
Kamil napisał(a):aha, czyli jak nie bylem na stadionie Polonii Bytom to nie mam prawa powiedzieć że zasłużyli na spadek? bo widziałem tylko przekłamany obraz w tv?

Szkoda wycierać klawiatury bo jest to poza tematem zupełnie, jeżeli to tylko opinia o ,,jakimś" klubie.
Jeżeli kibicujesz Poloni Bytom to chcesz, żeby osiągali jak najlepsze wyniki i jeżeli czieszysz się, że zasłużenie spadli to coś jest z Tobą nie halo :P Cieszysz się, że Twoja drużyna spada i w ten sposób karasz ich za słabą grę!? Zamiast iść i wesprzeć ich wypluwając płuca i dając im odczuć, że jesteś z nimi.
Kamil napisał(a): W poście powyżej głównie zadajesz pytania

Po to jest forum, żeby się pytać ;) Ale odpowiedzi ni moo :(
Wiesz, nikt Ci nie zabrania kibicować tylko pytam: nie co klub zrobił dla Ciebie ale co Ty zrobiłeś dla swojego klubu? Jeżeli zabrałeś barmanowi pilota i podgłosiłeś tv na maksa w barze, żeby wszyscy wiedzieli, że dzisiaj Twoim świętem jest ten mecz i zwróciłeś na piłkę nożną uwagę ludzi to już coś. Może Twoim sposobem jest kupowanie ich koszulek czy coś... Ja tam Ci wierze... A wiara wiesz co czyni.
SORKA NIE MOGŁEM SIĘ POWSTRZYMAĆ. 3M SIĘ CIEPŁO

Edit: ...,,I po co te kwasy, po co ta nienawiść..." masz w sobie waleczne serce kibica <ok>
Forumowicz

Postprzez kryystian » 8 cze 2011, 01:18

prawie sami kibole MU w temacie :D ja jeźdze na mecze stoke, ciekawe czy są w pl jacyś fani tej drużyny, chyba niewielu <rotfl> a teatr marzeń odwiedzam w poniedziałek :)
HARDLINE
Forumowicz

Od: 16 lip 2008, 19:57
Auto: gh sport
(6mps)

Postprzez Szalotka » 9 cze 2011, 19:58

Jak dzis obstawiacie mecz ?
Polska vs Francja
Napewno bedzie cieżej niz z Argentyną, ktora wystawiła sklad "C" a i tak bramkę strzeliła :D
Fracuzi prawdopodobnie mają być w najsilniejszym skladzie.
Szalotka

Postprzez Rafał » 9 cze 2011, 20:02

Może być ciężko z żabojadami.
Na jakim programie nadają ??
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Forumowicz

Od: 9 sie 2006, 07:27
Auto: JapanMuscleCar

Postprzez Szalotka » 9 cze 2011, 20:07

Rafał napisał(a):Na jakim programie nadają ??

TVP1 godz. 20.45 :)
Szalotka