Witam wszystkich FORUM'owiczów.
Mam problem z wyjęciem prawego reflektora w MX-3. Odkręciłem 3 śruby na górze i jedną od dołu, ale nadal nie chce wyleźć! Czy wie ktoś, czy coś jeszcze trzeba odkręcić? Nie chcę wyciągać na siłę, bo reflektorek w tym autku, to to spory wydatek.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
OK. Tylko ja tą dolną odkręciłem bez zdejmowania zderzaka i tak się zastanawiam, czy jednak jego demontaż będzie konieczny.
Może ktoś zna jakąś sztuczkę, jak ten reflektor wyciągnąć bez zdejmowania zderzaka.
Jeśli nie, to jutro spróbuje go wywlec siłą
.
Może ktoś zna jakąś sztuczkę, jak ten reflektor wyciągnąć bez zdejmowania zderzaka.
Jeśli nie, to jutro spróbuje go wywlec siłą
- Od: 28 cze 2005, 20:06
- Auto: MX-3 1.6 1993
To ja rozszerzę pytanie:marek napisał(a):Hmmm, no to już wszystkieYAKI napisał(a):odkręciłem 3 śruby na górze i jedną od dołu.
Dwie od góry, jedna od strony wlotu powietrza i jedna na dole, po zdjęciu zderzaka.
Czy do zdjęcia zderzaka jest potrzebne postawienie furki na podnośniku?
Na razie przymierzyłem się do tego wizualnie – zlokalizowałem śruby mocujące w okolicach nadkoli. Czy są jeszcze jakieś zlokalizowane od strony silnika, że bez kanału/podnośnika ani rusz?
Ostatnio edytowano 16 cze 2006, 14:52 przez donwito, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 5 maja 2005, 16:48
Niedonwito napisał(a):Czy do zdjęcia zderzaka jest potrzebne postawienie furki na podnośniku?
Są jeszcze śruby umieszczone za wlotem powietrza (tym w górnej części zderzaka) zaraz obok reflektorów oraz wkręty za kierunkowskazami.donwito napisał(a):Czy są jeszcze jakieś zlokalizowane od strony silnika, że bez kanału/podnośnika ani rusz?
jest rozbieralny.ja zamierzam swojego tez otworzyc.teoretycznie to podgrzewasz na laczeniu opalarka i otwierasz ale jak to jest w praktyce to juz nie wiem.za jakies 2 tygodnie bedzie mnie czekac taka sama robota wiec napisasz jak Ci poszlo
---------------------------------------
MX-3 V6
RX-7 III

MX-3 V6
RX-7 III
- Od: 7 lip 2004, 16:17
- Auto: Mazda MX-3 1.8 V6 '92
Strona 1 z 1