Zdalne zapalenie świateł mijania

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Blumek » 27 maja 2011, 23:45

Jak w temacie czy ktoś z mądrzejszych elektroników ode mnie jest w stanie powiedzieć mi czy dałoby się wraz z wciskaniem przycisku zamykania auta zapalić światła mijania? Tzn chodzi mi o to żeby mrugnęły razem z kierunkami.
Przed chwilą zwinęli mi kapselki z alufelg i w ostatniej chwili zauważyłem jak kolesie znikają z podwórka.Wcześniej coś słyszałem ale niestety nie zareagowałem bo często mój sąsiad wraca późno i gada długo na dworze ze znajomymi.
Ogólnie potrzebuje jakiegoś taniego straszaka, bo często leją itp nam na podwórku. No a z wiatrówki nie będę strzelał, bo siedzieć nie chce. :)
Madzia Forever :)
Forumowicz

Od: 5 lut 2007, 23:44
Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(

Postprzez artureck » 30 maja 2011, 12:25

Nie jestem praktykiem w tych sprawach, ale teoretyzując – przydałby ci się alarm z detektorami zbliżeniowymi. Tyle, ze powinien on być na tyle inteligentny, by odróżnić psa lub przechodnia od prawdziwie złego człowieka. To chyba jest trudne. No i współczuję straty dekielków. Oby złodziejom sparzyły ręce.
Wino, kobiety i śpiew – więcej nie dam rady.
Forumowicz

Od: 8 mar 2011, 21:14
Auto: Było: M3 BK 2.0 2007 LPG, sedan US-spec

Postprzez aRcek » 30 maja 2011, 16:07

Musiałbyś posiadać alarm z funkcją PREALARMU szukaj na allegro, zamontować coś takiego i poprosić magika elektryka, żeby zmontował układ tak, żeby prealarm nie ostrzegał przechodnia krótką syreną lub kierunkowskazami ale światłami mijania.
Obrazek [color=#80BFFF]
Forumowicz

Od: 5 sie 2009, 11:50
Auto: mazda 3 2.0. v8

Postprzez wojtek85 » 30 maja 2011, 18:34

nie ma czegos takiego jak inteligentny alarm kazdy alarm trzeba tylko wyregulowac i to nie do konca siedze akurat w czyms podobnym nie alarmach samochodowych ale w domowych, takze jak ktos pisze ze to jest inteligentny alarm to sie troche moze zdziwic jakim cudem ma wykryc niby ze to jest pies czy kot ?? musiał by miec do okoła auta jakis sensor ktory by sobie jakos skanował osobe przechodzaca obok a to sa juz koszty za takie cos i wogole niewiem czy cos takiego jest :] jednym słowem zamontowac alarm zwykły troche bardziej go wyczulic i git a jak się bedzie za czesto włączał to go skreciac lekko :)
Forumowicz

Od: 2 lut 2009, 23:59
Auto: Mazda 3 1,6 CiTD 2005r

Postprzez aRcek » 30 maja 2011, 20:58

na tym polega wlasnie funkcja prealarmu tj. czujniki nie sa regulowane tylko na slabsze drgania (chwycenie za klamke, udezenie w oponie) reagują pojedyńczą syreną albo mrygnięciem, a np na włamanie bądź wciąganie na lawete normalnym tonem
Obrazek [color=#80BFFF]
Forumowicz

Od: 5 sie 2009, 11:50
Auto: mazda 3 2.0. v8

Postprzez artureck » 30 maja 2011, 21:42

Zwierzęta mają mniejszą masę od ludzi (pomijając kopytne, ale tych na podwórku raczej nie uświadczysz), więc czułość alarmu na pewno można tak ustawić, by je ignorował. Gorzej z odróżnieniem dobrych ludzi od złych. Może pomiar czasu zainteresowania autem?
Wino, kobiety i śpiew – więcej nie dam rady.
Forumowicz

Od: 8 mar 2011, 21:14
Auto: Było: M3 BK 2.0 2007 LPG, sedan US-spec