Wielka Brytania – spotkania regionalne
Tomtom jest jednak najlepszy jezeli chodzi o navigacje, sam posiadam tomtoma od prawie 6 lat na co dzien z niego korzystam i jestem bardzo zadowolony i dodam ze nigdy go nie uaktualnilem jeszcze bo nie wiem jak to zrobic (tomtom 500 prawie jak zabytek juz).
- Od: 24 lis 2009, 01:02
- Auto: M6 GH 2,0 MZR 147KM
zielony ma racje , nie ma sensu wywalac kasy na nowego, jezeli masz najnowsze navcore i mapy to wtedy nie ma gigantyczncyh roznic miedzy navigacjami bo najwazniejsze rzeczy jak asystent pasa ruchu, inteligentne wyznaczanie trasy itd masz juz na swoim go720 – nawiasem mowiac, ktorego i ja uzywam 
Wiele z tych nowych modeli navi nie posiada nawet slotu karty, fakt ze maja wiekszy dysk twardy ale...
Wiele z tych nowych modeli navi nie posiada nawet slotu karty, fakt ze maja wiekszy dysk twardy ale...
zalezy tez do jakiej kwoty szukasz, czy potrzbeuejsz wbudowany bluetooth czy nie ? jak nie to mozna kupic jakiegos XL2 IQ
W halfordsie obecnie z pelna mapa Europy jest za £160
Za wiecej zaczynaja sie jzu wtedy te LIVE ale to kwestia tego czy tych dodatkow potrzbeujesz i bedziesz je uzywal bo wydawac kase tylko po to zeby miec taki extras to bez sensu.
Za wiecej zaczynaja sie jzu wtedy te LIVE ale to kwestia tego czy tych dodatkow potrzbeujesz i bedziesz je uzywal bo wydawac kase tylko po to zeby miec taki extras to bez sensu.
krystiano napisał(a):dobra panowie tomtom, ale jak wczesniej napisalem ze chce kupic nawigacje i jezeli tomtom to jaka wersje , napisalem tez ze aktualizowalem go720 ale nie byl moj,
Jaka to jest dobre pytanie.

Wiem ze obecnie bezposrednio ze stronki TomTom-a mozna kupic XL2 za jakies £90-100.
Prawde powiedziawszy nie wiem jak w tyvh nowych wyglada kwestia wfrywania nowego navcore i map.
Przypuszczam ze podobnie jak dotychczas wiec kupilbym sobie XL2 i wgral wszystko co potrzebuje.
Decyzja nalezy do Ciebie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
P.S. przyklad ze stronki na GO750 za £149 (taniej niz w Halfordzie)
http://www.tomtom.com/en_gb/products/to ... p#tab:maps
grzesf napisał(a):Adamb mozesz wyslac mi na pw adres ja nadal nie moge wysylac zadnych wiadomosci
wyslany
a co do twoich problemow z pw to wyslij maila lub mapisz do moda ze cos masz skopane.
mawet nie masz ikonki zeby ci wyslac maila jak reszta przy podpisie
- Od: 22 kwi 2010, 22:55
- Auto: Biale
grzesf napisał(a):Adamb mozesz wyslac mi na pw adres ja nadal nie moge wysylac zadnych wiadomosci
grzesf sprawdz swoj profil... moze masz cos niezaznaczonego w opcjach...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
piotrekkk1985 napisał(a): ostatnio kupilem TomTom VIA Live 120 EU za dobre pieniadze znalazlem na ebayu. Live Service na rok za FREE, Polecam.
Ja kupilem 110 LIVE i oddalem na drugi dzien – nie pokazywala mi ile mi jeszcze km zostalo do celu
Ale funkcja 3D mega kozak
Ps. jak tam przygotowania do JP wszyscy zawiechy na gwincie powstawiane?
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
Adamb za Twoja porada pojechalem i zamienilem przednie opony stronami i pomoglo
Juz jest cicho
Dzieki
Juz jest cicho
Dzieki

Panowie mam takie pytanko ile plynu miesci sie w ukladzie hamulcowym. Planuje wymiane (polecacie jakis konkretny plyn??) i nie wiem ile kupic tym bardziej ze doczytalem ze ten sam plyn obsluguje takze uklad sprzegla. Tak sie tez zastanawiam czy zrobic to samemu czy raczej oddac do mechaniora. Jaka jest skala trudnosci tego zabiegu (wymiana + odpowietrzanie, hamulce + sprzeglo) oraz gdzie znajduja sie odpowietrzniki 
Na kazdym zacisku hamulca znajdziesz odpowietrznik bez wiekszych problemow
O ile pamietam to znalazlem gdzies na necie informacje, ze w autach z absem zeby dobrze odpowietrzyc, nalezy przekrecic stacyjke bo wtedy pompa ABSu otwiera jakis zawor plus nalezy miec odkrecony kapselek na zbiorniczku plynu hamulcowego i przed calym zabiegiem odpowietrzania dolac plynu nawet ponad max.
Musisz tez miec kogos kto bedzie siedzial za sterami i trzymal pedal hamulca wcisniety w momencie kiedy ty odpowietrzasz. Wtedy ty zakrecasz odpowietrznik a druga osoba pompuje pedalem hamulca kilka razy az jest twardy i znowu trzyma wcisniety a ty wtedy odkrecasz odpowietrznik – tak kilka razy az do momentu wylatywania czystego plynu bez powietrza. (ale to zakrecenie napisalem)
Kiedys wymienialem plyn i odpowietrzalem uklad w toledzie w wyzej opisany sposob i nie bylo problemow, ale nie wiem czy tak musialo byc w kazdym bardz razie hamulce mialem nadal hehehe
w tym sie jeszcze nie bawie w takie cos 
pozdro
Musisz tez miec kogos kto bedzie siedzial za sterami i trzymal pedal hamulca wcisniety w momencie kiedy ty odpowietrzasz. Wtedy ty zakrecasz odpowietrznik a druga osoba pompuje pedalem hamulca kilka razy az jest twardy i znowu trzyma wcisniety a ty wtedy odkrecasz odpowietrznik – tak kilka razy az do momentu wylatywania czystego plynu bez powietrza. (ale to zakrecenie napisalem)
Kiedys wymienialem plyn i odpowietrzalem uklad w toledzie w wyzej opisany sposob i nie bylo problemow, ale nie wiem czy tak musialo byc w kazdym bardz razie hamulce mialem nadal hehehe
pozdro
piotrekkk1985 napisał(a):Ile zuzyles tego plynu przy wymianie1L mi wystarczy
Ile jest potrzebne do twojej mazdzie do calkowitej wymiany to nie mam pojecia
Ja ostatnio wymienialem ta metoda co kolega napisal (mialem pompkie do plynu ale jak to zwykle w japoncach bywa nie pasowala
)
Ja kupilem 5l starczylo to na 3 auta i jeszcze troche zostalo. Na twoim miejscu kupilbym 2x1L i jak cos to druga banke mozesz oddac.
Jak znajdziesz warsztat co ci to zrobi za 20£ to szkoda czasu...
A wszystkim co seriwsuja swoje auta w mazdzie proponuje wymienic plyn na nowy
Ja kupilem 5l starczylo to na 3 auta i jeszcze troche zostalo. Na twoim miejscu kupilbym 2x1L i jak cos to druga banke mozesz oddac.
Jak znajdziesz warsztat co ci to zrobi za 20£ to szkoda czasu...
A wszystkim co seriwsuja swoje auta w mazdzie proponuje wymienic plyn na nowy
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA