W firmach olejarskich gdzie sami rozlewaja mozna zapomniec o wlasciwym oleju, oczywiscie wedlug zyczenia klient ma to co chce na opakowaniu ale nie w srodku

www.mazdaspeed.pl
W pełni syntetyczny olej do silników benzynowych i Diesla spełniających normy emisji spalin EURO IV i EURO V, wymagających oleju o podwyższonej lepkości wysokotemperaturowej HTHS oraz zmniejszonej zawartości popiołów siarczanowych, fosforu i siarki – zalecenia zgodnie z ACEA C3. Również do pojazdów dla których zalecana jest klasa jakości ACEA A3/B3 lub A3/B4.
Klasa jakości: ACEA A3/B4/C3 – API SM/CF
Boss429 napisał(a):Co byście polecili na wymianę do 626 fs'a 2.0 115. Do tej pory był zalany castrol 10w/40. Silnik ma udokumentowanego przebiegu 170tyś. Nie miał gazu nigdy. Nie kopci chodzi idealnie. Czy warto zmienić na 5w/30, 5w/40?Jakiej firmy polecacie oprócz dexeli?
buczos napisał(a):Przewertowałem sporo stron tego wątku i dalej się zastanawiam jaki olej wlać do mojego silnika (FS-DE, przebieg 73tys km). W grę wchodzą tylko oleje 5w30 pełne syntetyki. Zastanawiam się nad Dexelią, Valvoline, Elf, ewentualnie Motul, ale trochę drogi...
buczos napisał(a):Przewertowałem sporo stron tego wątku i dalej się zastanawiam jaki olej wlać do mojego silnika (FS-DE, przebieg 73tys km). W grę wchodzą tylko oleje 5w30 pełne syntetyki. Zastanawiam się nad Dexelią, Valvoline, Elf, ewentualnie Motul, ale trochę drogi...
bull napisał(a):na razie łyka go bardzo mało (0,4 l na 2000)
kristofc napisał(a):bull napisał(a):na razie łyka go bardzo mało (0,4 l na 2000)
To 2L na 10 tysi , wydaje mi sie ze masz remont na horyzoncie
Pozdr
Do 1l/10-15k km to jest norma dla tego typu silnika wg serwisu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki