To mamy juz dwie .....tomek napisał(a):chyba nie jedyna, bo do mojej tez nie dolewam

www.mazdaspeed.pl
To mamy juz dwie .....tomek napisał(a):chyba nie jedyna, bo do mojej tez nie dolewam
.....i trzyXsiX napisał(a):ja też nie dolewam
Mówimy tutaj o benzynowych V6 , nie znam diesla ktory by łykał olej.moje też nie biorą
zero brania w obu silnikach
Bo to VW , jako młody człowiek miałem mozliwosc pracowac przy tej marce u Szewczyka , pamietam ze w serwisówkach pisali 1L na 1000km – norma fabrycznatomekrvf napisał(a):2.0 TDI VW lubi łyknąc nawet 1l na 1000km
Riki napisał(a):Jaka norme na 1000km maja silniki z serii Kpytajnik kiedys slyszalem ze kazda V6 musi troche łykac, to wynika z konstrukcji silnika?
Reagan napisał(a):Puchaty jaki remont robiłeś?? Przebieg miałeś niewielki przecież.
Dawid87 napisał(a):Hej,
Mam podobny problem u mnie dymienie jest tylko wtedy gdy odpuszczę gaz na biegu i po paru sekundach depnę wtedy z tłumika wydobywa się chmurka niebieskiego dymkui po 2 sekundach już znika. Nie dymi z rana nie dymi przy przeciąganiu na wysokich obrotach. Sprawdź czy przypadkiem też tak nie masz. Ja zastanawiam się nad płukanką silnika albo nafta na tłoki
. Stawiam że pierścionki są zapieczone więc może puszczą
. Mam nadzieje że nie jest żaden pęknięty bo wtedy wymiana słono będzie kosztować. A nigdy nie masz pewności jak wygląda gładź cylindrów czy po wymianie samych pierścionków nie będzie np. gorzej. Wszystko zależy jaki owal będzie. A jeżeli różnica będzie duża to
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6