Uwagi do funkcjonowania forum
Witam. U mnie od wczoraj forum jakby bardziej sie zmienjszylo tzn. wszystko zrobiło sie mniejsze i bardziej ściśniete, kiedyś też zauważyłem taki problem ale po paru godzinach znikł dla porównania w dziale "Nasze Mazdy" wątek Mazda 6 był pierwszy w drugiej linijce a teraz ostatni w pierwszej. Nie wiem czy tak powinno być, ale wcześniej było lepiej.
- Od: 25 paź 2010, 08:21
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 RF5C 136km 03r.
Mozilla Firefox 3.6
Tutaj screen:

Uploaded with ImageShack.us
Edit: Zaktualizowałem do najnowszej 4.0 i dalej to samo.
Tutaj screen:

Uploaded with ImageShack.us
Edit: Zaktualizowałem do najnowszej 4.0 i dalej to samo.
- Od: 25 paź 2010, 08:21
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 RF5C 136km 03r.
Pamek napisał(a):Witam. U mnie od wczoraj forum jakby bardziej sie zmienjszylo tzn. wszystko zrobiło sie mniejsze i bardziej ściśniete, kiedyś też zauważyłem taki problem ale po paru godzinach znikł dla porównania w dziale "Nasze Mazdy" wątek Mazda 6 był pierwszy w drugiej linijce a teraz ostatni w pierwszej. Nie wiem czy tak powinno być, ale wcześniej było lepiej.
Ja tam nie widzę problemu na załączonym screenie, jak chcesz bardziej rozciągnięte to wciśnij Ctrl+ na klawiaturze
Gdy usuwa się co najmniej dwa wątki przez panel moderatora jest tam mała literówka, której nie ma przy normalnym usuwaniu postów:

-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
tco_tm napisał(a):Czy już się poprawiło?
Niestety nie/nieznacznie.
Powiadomienie na maila docierają z ponad 30 minutowym opóźnieniem.
Zaobserwowane wczoraj – o 23:16 dostaję pw, kolejne o 23:28 – powiadomienie na maila (jednoczesne o obydwu pw) dochodzi o północy (+/– 5 minut)
Ja sprawdzam pocztę w skrzynce klubowej po IMAP'ie co 2 minuty i od północy powiadomienie przychodzi na 100% natychmiast. Wcześniej były ustawione bufory – wiadomości były wysyłane dopiero po zebraniu paczki, żeby nie obciążać serwera i w godzinach poza szczytem rzeczywiście mogły być zauważalne opóźnienia. Jeśli w tej chwili powiadomienie o nowej wiadomości (i do tego na klubowej skrzynce) masz kilkadziesiąt minut po fakcie, to sprawdź ustawienia klienta poczty.
the right man in the wrong place...
Mam wszystkie skrzynki przekierowane na gmaila i o ile z innych skrzynek (np. z firmowej) idzie praktycznie bez opóźnień, to praktycznie każda wiadomość wysłana na [...]@mazdaspeed.pl ma takie lagi.
Nic nie grzebałem w ustawieniach skrzynki chyba od roku, a ten problem pojawił się jakoś z pół roku temu?
Nic nie grzebałem w ustawieniach skrzynki chyba od roku, a ten problem pojawił się jakoś z pół roku temu?
Jak masz to przekierowanie zrealizowane? W ustawieniach skrzynki @mazdaspeed.pl, czy bezpośrednio w gmail'u, który sam pobiera z niej wiadomości? W tym drugim przypadku nie mamy żadnego wpływu na to, kiedy google wyciąga maile ze skrzynki ms.
P.S. Lepiej usuń swojego maila z poprzedniego posta
.
P.S. Lepiej usuń swojego maila z poprzedniego posta
the right man in the wrong place...