Witam! Mam mojego Xedosa juz ponad 3 lata. Nigdy nie szukałem pomocy na forach, bo ciągle zabiegany,a mechanicy jakoś sobie dawali rade, ale nastał taki czas, że niestety muszę szukać pomocy. Liczę na Waszą pomoc. Problem: Brak przyśpieszenia, poprostu porażka, żeby wyprzedzać to nawet już z 2-go biegu trzeba lecieć. Od ponad 4 tys obrotów, to jakoś idzie,ale to nie to co na początku.
Wymieniam wszystko na bieżąco (troche kasy już włożyłem), bo kocham moją Madzie. Byłem u elektryka i miał hamownie cos ala GPS i wyszło tylko 90 "koników". Jeśli ktoś miał taki przypadek, to z góry dziekuje za odp.
xedos 6 2.0 V6
Brak przyśpieszenia X6 2.0 V6
Strona 1 z 1
kris44200 napisał(a):Witam! Mam mojego Xedosa juz ponad 3 lata. Nigdy nie szukałem pomocy na forach, bo ciągle zabiegany,a mechanicy jakoś sobie dawali rade, ale nastał taki czas, że niestety muszę szukać pomocy. Liczę na Waszą pomoc. Problem: Brak przyśpieszenia, poprostu porażka, żeby wyprzedzać to nawet już z 2-go biegu trzeba lecieć. Od ponad 4 tys obrotów, to jakoś idzie,ale to nie to co na początku.
Wymieniam wszystko na bieżąco (troche kasy już włożyłem), bo kocham moją Madzie. Byłem u elektryka i miał hamownie cos ala GPS i wyszło tylko 90 "koników". Jeśli ktoś miał taki przypadek, to z góry dziekuje za odp.
xedos 6 2.0 V6
Obstawiamy panowie...
Ja obstawiam przeskoczony rozrząd
- Od: 30 cze 2010, 22:18
- Auto: MONDEO MK3 2.0TDCI 115KM + CHIP
Wymieniałem juz dwa razy. Jak kupiłem i niedawno,ale pojawił sie problem wcześniej, więz rozrzad nie. Rok temu wymieniałem katalizator na strumienice i miał fajny po mruk,ale jakiś czas temu po mruk zrobił się"ospały" i koles powiedział że są rysy na kolektorze wydechowym, moze to przez to????
-
kris44200
Mam LPG-sekwencja,ale bez różnicy czy gaz czy benzyna tak samo nie reaguje na pedał gazu, poprostu wciskasz gaz, a tu zadnej reakcj, dopiero po chwili powoli zaczyna się rozkręcać, a droga mija i mija. Nawet jak na A4 pomykam to wyprzedzanie to nie lada wstyd

-
kris44200
Przeskoczył Ci rozrząd
– sprawdź to.
- Od: 30 cze 2010, 22:18
- Auto: MONDEO MK3 2.0TDCI 115KM + CHIP
Ja tez jestem za rozrzadem:) mialem ostatnio tosamo:P
- Od: 20 paź 2010, 11:35
- Auto: Była MAZDA 323,xedos6,xedos9
Honda Accord CL7 04' PAPI
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=320&t=189226
A jak sprawdzić czy to na pewno to?
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
- Od: 6 sty 2009, 18:55
- Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF
aby sprawdzić musisz zdjąć osłone i ustawić na znaki
jeśli masz xeda po 94 to może masz zapchane katalizatory przy kolektorze
jeśli masz xeda po 94 to może masz zapchane katalizatory przy kolektorze
-
marimart811
Strona 1 z 1