Mazda 323 / 323F (BA / BH) – Szybkie pytania
Jak się fachowo nazywa ta zielona puszka i do czego to służy?
Znajduje się przy drugiej głowicy zaraz obok wejścia do świecy. To chyba jest od tego całego układu VRIS
Muszę taką nabyć.

Uploaded with ImageShack.us
Znajduje się przy drugiej głowicy zaraz obok wejścia do świecy. To chyba jest od tego całego układu VRIS
Muszę taką nabyć.

Uploaded with ImageShack.us
- Od: 30 wrz 2008, 19:59
- Auto: 323f V6 BA
Witam,
Mam nadzieję , że po możecie – chodzi o montowanie fotelika na tylnym siedzeniu ( mazda 323c).
Taki samochód posiada moja żona, i ostatnio przy próbie montażu fotelika okazało się że są za krótkie pasy
czy to możliwe, czytałem że w niektórych japońskich samochodach może to występować, ale co wtedy ?
Pozdrawiam
Mam nadzieję , że po możecie – chodzi o montowanie fotelika na tylnym siedzeniu ( mazda 323c).
Taki samochód posiada moja żona, i ostatnio przy próbie montażu fotelika okazało się że są za krótkie pasy
Pozdrawiam
-
mariusz_83_1983
Mógłby ktoś cyknąć fotkę jak jest zamocowany przedni zderzak na uchwytach koło chłodnicy? U mnie w tym miejscu są opaski zaciskowe i chce to lepiej umocować bo mam dużą szczelinę między zderzakiem a maską i wiecie jak to wygląda...
edit:
Chodzi mi o uchwyty zaznaczone na fotce, jakby ktoś zrobił zdjęcie z profilu jak to dokładnie wygląda to byłbym wdzięczny.

edit:
Chodzi mi o uchwyty zaznaczone na fotce, jakby ktoś zrobił zdjęcie z profilu jak to dokładnie wygląda to byłbym wdzięczny.

- Od: 9 lut 2011, 17:57
- Auto: Mazda 323f BA KF '94
krzycho1708 napisał(a):Mógłby ktoś cyknąć fotkę jak jest zamocowany przedni zderzak na uchwytach koło chłodnicy? U mnie w tym miejscu są opaski zaciskowe i chce to lepiej umocować bo mam dużą szczelinę między zderzakiem a maską i wiecie jak to wygląda...
edit:
luknij u mnie jest tak samo
viewtopic.php?f=312&t=111034&start=20
Moja Nowa Madzia 323F 2.0V6 ZAPRASZAM http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=321&t=165730
Moja BYŁA Madzia http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=111034&p=2480591#p2480591Zapraszam:)
Moja BYŁA Madzia http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=111034&p=2480591#p2480591Zapraszam:)
- Od: 15 gru 2009, 12:44
- Auto: Mazda 323F BA 2.0 V6 95r.
W to nie wątpię
, tylko u mnie jest inaczej... (bo na opaskach zaciskowych) i chcę to poprawić a nie wiem jak to dokładnie powinno wyglądać i dlatego potrzeba mi lepszą fotkę.
A korzystając z okazji, gdzie znajduje się bezpiecznik od halogenów? powinien być on oznaczony bodajże f.fog, w skrzynce bezpieczników przy nogach kierowcy go nie ma..
A korzystając z okazji, gdzie znajduje się bezpiecznik od halogenów? powinien być on oznaczony bodajże f.fog, w skrzynce bezpieczników przy nogach kierowcy go nie ma..
witam
mam pytanie czy lewarek zmiany biegów u was jest też taki luźny
nawet jak jest wrzucony bieg.
mam pytanie czy lewarek zmiany biegów u was jest też taki luźny
- Od: 14 maja 2011, 22:30
- Auto: 323F BA BP 95r.
to nie jest normalne, tu masz rozwiązanie problemu
viewtopic.php?t=26071
stare luźne tulejki powodują boczny luz na lewarku
viewtopic.php?t=26071
stare luźne tulejki powodują boczny luz na lewarku
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
krzycho1708 napisał(a):Mógłby ktoś cyknąć fotkę jak jest zamocowany przedni zderzak na uchwytach koło chłodnicy? U mnie w tym miejscu są opaski zaciskowe i chce to lepiej umocować bo mam dużą szczelinę między zderzakiem a maską i wiecie jak to wygląda...
edit:
Hmm to te uchwyty powinny się łączyć ze zderzakiem??
Na końcu tych uchwytów są przyczepione kable do klaksonu
U mnie to tak wygląda:
http://imageshack.us/photo/my-images/221/p1020071.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... 072er.jpg/
- Od: 30 wrz 2008, 19:59
- Auto: 323f V6 BA
to są tylko (albo aż) mocowania chłodnicy klimatyzacji. na zdjęciu wydaje się że wszystko jest ok.
Dzięki panowie
Tą fotkę wziąłem z jakiegoś ogłoszenia jako podglądową aby ukazać o co mi chodzi;)
U mnie właśnie do tych mocowań klimy był przyczepiony zderzak opaskami zaciskowymi i w końcu zgłupiałem, bo nie wiedziałem czy powinno się to jakoś lepiej trzymać czy wcale... teraz już mam pewność
Tą fotkę wziąłem z jakiegoś ogłoszenia jako podglądową aby ukazać o co mi chodzi;)
U mnie właśnie do tych mocowań klimy był przyczepiony zderzak opaskami zaciskowymi i w końcu zgłupiałem, bo nie wiedziałem czy powinno się to jakoś lepiej trzymać czy wcale... teraz już mam pewność
panowie pasuje sprężarka klimy z bj do ba z5? na pierwszy rzut oka są takie same ?
Ostatnio edytowano 27 maja 2011, 22:05 przez szejk78, łącznie edytowano 1 raz
koledzy może wiecie czy można mieszać płyny do hamowania znaczy się DOT4 z R3

- Od: 14 maja 2011, 22:30
- Auto: 323F BA BP 95r.
Witam
Poszukuje progów Touring Kit A-Spec i przedniej dokładki zderzaka ma ktoś jakieś namiary na sklep
Pisałem na AREA JDM lecz brak odpowiedzi nie wiem czy w ogóle ktoś tam prowadzi sprzedaż,,,
Może ktoś ma kontakt do osoby prowadzącej zamówienia na AREA JDM
Pozdrawiam
Poszukuje progów Touring Kit A-Spec i przedniej dokładki zderzaka ma ktoś jakieś namiary na sklep
Pisałem na AREA JDM lecz brak odpowiedzi nie wiem czy w ogóle ktoś tam prowadzi sprzedaż,,,
Może ktoś ma kontakt do osoby prowadzącej zamówienia na AREA JDM
Pozdrawiam
-
Lantis 89
daniel1705 napisał(a):koledzy może wiecie czy można mieszać płyny do hamowania znaczy się DOT4 z R3![]()
![]()
nie powinno się mieszać dot4 ma większą temperaturę wrzenia i lepiej odprowadza ciepło z układu-mogą się zgryź ale nie musi