Problem z LED-em strona prawa
Witam
Mam problem z lampą zespoloną z kierunkowskazem, a mianowicie kierunkowskaz działa,
a pozycyjne i stop (LEDy) nie działają?
Nic nie było robione przy lampie, nie było bite. Po prostu do wczoraj działała a dzisiaj wymiękła.
Myślałem, że zgubiła lampa masę ale nic z tego jak podłączyłem zwykłe żarówki to działają.
Zauważone, że przy wyjmowaniu i wkładaniu konektora z instalacji lampa błyska na chwilę i zaraz gaśnie.
Po dłuższej takiej próbie zapala się pozycja i po naciśnięciu pedała hamulca nożnego zapada "ciemność".
Poradźcie czy trzeba kupować lampę czy da się ją odratować??
Mam problem z lampą zespoloną z kierunkowskazem, a mianowicie kierunkowskaz działa,
a pozycyjne i stop (LEDy) nie działają?
Nic nie było robione przy lampie, nie było bite. Po prostu do wczoraj działała a dzisiaj wymiękła.
Myślałem, że zgubiła lampa masę ale nic z tego jak podłączyłem zwykłe żarówki to działają.
Zauważone, że przy wyjmowaniu i wkładaniu konektora z instalacji lampa błyska na chwilę i zaraz gaśnie.
Po dłuższej takiej próbie zapala się pozycja i po naciśnięciu pedała hamulca nożnego zapada "ciemność".
Poradźcie czy trzeba kupować lampę czy da się ją odratować??
- Od: 12 cze 2009, 22:19
- Auto: MAZDA 3 TOP SPORT
Hej Kolego nie jesteś sam! Myślałem że u mnie to się naprawiło bo całą jesięń i zimę świeciła a teraz ostatni w korku jak stałem podchodzi do mnie facet i mówi prawa lampa nie świeci... myśle sobie kur...znowu się zaczyna... Wcześniej oddałem lampe specom od led-ów przecieli ją na gorącą bo jest nierozbieralna i niby chwilę działala do dziś w sumie.. nowa w ASO 1.100zł chyba ze na allegro cos sie trafi...pozdrawiam
- Od: 14 maja 2010, 10:31
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport
zamiennik Depo 300 zł.
http://www.depo.com.tw/asp/pdf/R_MZ_3_2.pdf
http://www.depo.com.tw/asp/pdf/R_MZ_3_2.pdf
Te lampy maja jakis defekt i niestety padaja. To czesty przypadek , ktory byl juz poruszany na forum.
Podobno gdzies niby jest jakis magik , ktory je naprawia ale raczej szkoda czasu i pieniedzy na takie zabawy i poszukiwania. W Szczecinie nikt nie chcial sie tego podejmowac. Kupcie zamiennik albo nowy oryginal, na uzywki uwazajcie. Ja kupielem uzywke, ktora raczyla pasc po miesiacu i zmuszony bylem kupic nowa lampe. Zamiennik tak jak napisal Marcin ok 300 zl, oryginal okolo 1000.
Pozdrawiam, Rafal
Podobno gdzies niby jest jakis magik , ktory je naprawia ale raczej szkoda czasu i pieniedzy na takie zabawy i poszukiwania. W Szczecinie nikt nie chcial sie tego podejmowac. Kupcie zamiennik albo nowy oryginal, na uzywki uwazajcie. Ja kupielem uzywke, ktora raczyla pasc po miesiacu i zmuszony bylem kupic nowa lampe. Zamiennik tak jak napisal Marcin ok 300 zl, oryginal okolo 1000.
Pozdrawiam, Rafal
od kilku miesięcy walczę z problemem z ledami, jestem na dobrej drodze
, ale wszystko opiszę dopiero jak będę miał przynajmniej kilka tygodni testów lampy. pozdrawiam.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Od: 5 lip 2010, 21:04
- Auto: Mazda 3 1,6 MZ-CD 2005 HB
Nie wiem czy kilkumiesieczna walka warta jest 300 zl 
Witam, cholera jasna mnie podkusiła z ta mazda a miałem brać alfe 159
, mam to samo właśnie padła tylny prawy LED, pytanie gdzie można zamówić ten zamiennik za 300 zł jakiś link
?,
Z góry wielkie dzieki.

Z góry wielkie dzieki.
gregor666 napisał(a):alfe 159
To byc sie dopiero wkopal
hehhe nie no wiem, ale jest piekna, zona ma rovera 25 kurcze maly bzyk i naprawde jest tak prosty jak budowa cepa nic sie nie psuje (troche rdza zzera) ale smiga, a tu madzia takie cyrki odstawia, ale wracajac do tematu dajcie tego linka do tej lampy bo nic innego mi nie zostaje a moze lepiej kupic zwykle reflektory na zarowki i bedzie taniejTo byc sie dopiero wkopalMoj przyjaciel sobie kupil i pluje w brode, za pol roku konczy mu sie gwarancje i szybko chce sie jej pozbyc
Xenony to fajna rzecz jak są sprawne. Ale jak coś się zaczyna to już może nie być tak wesoło.
1 nowa lampa to koszt około 2300, używana przetwornica około 500, naprawa przetwornicy jesli jest możliwość to 120, no i żarówki nowe i dobre to około 550. Ale niech jasność xenonów będzie z nami
1 nowa lampa to koszt około 2300, używana przetwornica około 500, naprawa przetwornicy jesli jest możliwość to 120, no i żarówki nowe i dobre to około 550. Ale niech jasność xenonów będzie z nami

krew w moich żyłach Made in Japan
- Od: 13 maja 2011, 22:55
- Auto: Mazda 5CR LF 2008 2.0 Sport
była: Mazda 3BK LF 2.0 Top Sport
Mazda 323F 1.8
Mazda 323C 1.4
Z xenonem nie mialem zednych problemow. Kiedys przepali Ci sie zarnik i tyle, wymienisz oba na nowe i bedzie dobrze. W skrajnych przypadkach czasem padnie przetwornica, ale chyba byl tylko jeden taki przypadek na forum. Pojedz do jakiegos sklepu z lampami w Twoim miescie i powinni Ci bez problemu zamowic, DEPO ma w ofercie wiekszosc sprzedawcow...
Pozdrawiam, Rafal
Pozdrawiam, Rafal
Heh bo znowu jestem w "ciemnej pupie" własnie wsiadłem do madzi zapalam światlła i wszystko świeci
??, dojechałem do domu wysiadam patrze i dalej świeci
?, mam sie martwić jeszcze bardziej czy cieszyć, z natury nie wierzę w niepokalane poczęcie jak i to ze samo sie automagicznie zrobiło wieć co może być nie tak
?
jak pisałem ,jedyne pewne źródło o jakim wiem w PL to giełda sam. w Poznaniu
hmm swoją drogą ciekawe jest jak rozwiązali ten problem z LEDami niemcy w Passacie. Fajny wygląd szkoda tylko że gdy padnie trzeba kupować całą lampę.
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Wydaje mi sie, ze cos jest nie tak w samych lampach Mazdy. Ojciec u siebie w Mercedesie nigdy nie mial problemu z LEDami z tylu....
Heh, no i niby się uspokoiło na razie działają, ale to chyba nie jest zdrowe abym po każdym zapaleniu szedł i patrzył czy świecą następnie po dojechaniu do celu wysiadał patrzył czy świecą... być może to jednak lampa nie siada a problem tkwi w czymś innym
?, generalnie stawiam na to że jak mi przestaje świecić to na bank nie odrazu ale w czasie jazdy (wczoraj jechałem 2 x po 100 km) i wszystko było git ( co się działo w czasie drogi nie wiem
)... Takie moje spostrzeżenia.