witam
mam takie zjawisko ze czasami mi faluja obroty o 900 do 1,5 tys obrt i zauwazylem ze jak rano odpale i poczkeam pare minut zeby dobrze sie zagrzal czyli zeszdl z ssania to niemam tgeo problemu juz ale jak pojade na ssaniu to puzniej mi czasem faluja obroty na skrzyzowaniu!!denerwuje mnie to strasznie!!!co to moze byc?
pozdro
czasami faluja mi obroty???
Strona 1 z 1
mayer napisał(a):Bimbak napisał(a):uzupełnij poziom płynu chłodniczego
i odpowietrz dobrze układ chłodzenia a problem zniknie.
hm ja myslalem ze to sonda albo jaksi czujnik:/musze zalac plyn zimowy do chlodnicyy wie c to zrobie!!5 litrów plynu starczy!!?a plynu mam dobrze w chlodnicy?jak odpowietrzyc?czemu sie zapowietrzylo?pozdro
SZUKAM PRACY JAKO INFORMATYK??
- Od: 4 kwi 2005, 20:39
Yaroozo napisał(a):Moze to wina panujacej na zewn temperatury i wysokiej wilgotnosci?
wogóle jaka jest przczyna ukladu chlodzenia do falujacych obrotów moze mi to ktos wyjasnic?bo jak auto sie rogrzeje tzw zejdzie z ssania to niema tego problemu
WKURZA MNIE TO MAKSYMLANIE Z MOIM WYDEHCEM BO LUDZIE PATRZ NA MNIE JAK NA DEBILA KTÓRY SOBIE GAZUJE NA SKRZYZOWNAIU
DOSIAAS napisał(a):wogóle jaka jest przczyna ukladu chlodzenia do falujacych obrotów moze mi to ktos wyjasnic?
wyjaśnić ci tego nie wyjaśnie ale wiem że to jest główną przyczyną falujących obrotów.
płynu wchodzi 7 l ale jak masz koncentrat glikolu lub czegoś podobnego to rozrób to z wodą ale tak aby na temperatura zamiarzania nie była wyższa od -20 st.C, z tego co wiem to zaleca sie -35st.C. A jak sie ukłąd odpowietrza to niewiem
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Bimbak napisał(a):A jak sie ukłąd odpowietrza to niewiem
w FS chodzi tak długo aż otworzy sie termostat,po otwarciu możesz mu trochę przygazować . musisz odpowietrzyć wtedy na silniczku krokowym aż pójdzie ci czysty płyn. i to wszystko
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
)))))
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
mayer napisał(a):Bimbak napisał(a):A jak sie ukłąd odpowietrza to niewiem
w FS chodzi tak długo aż otworzy sie termostat,po otwarciu możesz mu trochę przygazować . musisz odpowietrzyć wtedy na silniczku krokowym aż pójdzie ci czysty płyn. i to wszystko
hah za duzo niekumam
DOSIAAS napisał(a):a ile wezma mi za to?albo ma moze ktos chwile czasu i chce pomóc koledze z forum
dolej płynu najpierw i zobacz czy pomoże
Pozdrawiam, Tomek
jak chce ci się ruszyć do Kórnika to dzisiaj bedę robił to u siebie więc co za problem zrobię i Tobie. w razie czego daj cynk na GG
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
)))))
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
Strona 1 z 1