Mazda MX-3 (EC) – Szybkie pytania.
na poczotek to powinienes wymien filtr paliwa jezeli nie wymieniałes , oczywiscie sprawdz tez tez w baku ten filterek na pompce bo moga byc syfy , no cóz dalej mozesz sprawdzic palec kopulke czy czyste, przewody czy przebicia nie maja,swiece wymienic jak dawno nie wymieniałes,tez kostki od wtrysków, aparatu zaplonowego ,cewki ,czujnika polozenia wału, przepływomierza ,tps a takze ich kable czy nieprzerwane lub nadtarte, jest wiele przyczyn, mozesz z czytac błedy i pytac
- Od: 21 lut 2011, 21:13
- Auto: Mazda Xedos 6 94r 2.0 V6 24VDOHC 144Km
Mam Mx3 1,8 v6 już trzy lata we wzorowym stanie żadnej korozji 17 calowe felgi, silnik po wymianie rozrządu i wszystkich pasków oraz płynów,filtrów itp.Generalnie to wymieniłem wszystko co mogło by się zużyć. Teraz chcę sprzedać i widzę że każdy patrzy na rocznik 92 a nie na stan auta.To są naprawdę wytrzymałe auta a cenione tak nisko.
- Od: 24 maja 2008, 21:57
- Auto: Mazda MX3-V6
Silnik V6 ktory jest drogi w serwisowaniu i nie trzyma seri skotecznie zbija cene... 1.6 zadbane z konca produkcji do koszt okolo 9 tys a to jak za auto zz 96-98 juz duzo.
Jaka była ostatnia rzecz jaka przeleciała księżnie Dianie przez głowę?
– ..... chłodnica
– ..... chłodnica
- Od: 6 wrz 2009, 21:02
- Auto: EC MX-3 2.5 V6 24V 95 KLZE Yaris 1.0 1SZ-FE
Alrmera N16
Widzewianka_TM napisał(a):temat jak dla mnie do połączenia z opiniami o modelu, albo luźne rozmowy.
no to czemu zalozylas ten watek?
Jaka była ostatnia rzecz jaka przeleciała księżnie Dianie przez głowę?
– ..... chłodnica
– ..... chłodnica
- Od: 6 wrz 2009, 21:02
- Auto: EC MX-3 2.5 V6 24V 95 KLZE Yaris 1.0 1SZ-FE
Alrmera N16
HKSze napisał(a):Widzewianka_TM napisał(a):temat jak dla mnie do połączenia z opiniami o modelu, albo luźne rozmowy.
no to czemu zalozylas ten watek?
napisałam do posta – czemu mx są takie tanie
-
Ania_TM
trzeba ten temat rozruszać panowie=– w BG już się rozgadali 
przypominam- jest mały problem, który wymaga 1-3 postów piszemy tutaj w temacie
z pozdrowieniami moderator
przypominam- jest mały problem, który wymaga 1-3 postów piszemy tutaj w temacie
z pozdrowieniami moderator
-
Ania_TM
Lukano napisał(a):Grafit napisał(a): "Mazda MX3 – opinie na temat modelu"
Może wreszcie tamten temat nie będzie zaśmiecany setki razy powtarzanymi pytaniami
Oby, ale na razie kiepsko idzie, ludzie nie potrafią czytać...
-
Ania_TM
To może ja zacznę
Nie działa mi szyberdach. Przycisk mam połamany. Jak on działa? włącz-wyłacz, czy więcej?
Czy on ma jakieś bezpieczniki? W starej jak był zacięty to przynajmniej coś było słychać silnik, że chce zastartować, tutaj nic tak jak by prad do niego nie dochodził.
Lato się zbliża, przydał by się
Nie działa mi szyberdach. Przycisk mam połamany. Jak on działa? włącz-wyłacz, czy więcej?
Czy on ma jakieś bezpieczniki? W starej jak był zacięty to przynajmniej coś było słychać silnik, że chce zastartować, tutaj nic tak jak by prad do niego nie dochodził.
Lato się zbliża, przydał by się
bezpiecznik powinien być w skrzynce, ale samego włącznika nie rozbierałem, ale podejrzewam, że to raczej zwykły stycznikowy czyli jak przesuniesz to łączy 2 pkt i działa
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
W czwartek podczas jazdy silnik zaczal dziwnie chodzic. Tak jakby nie chodzil na wszystkie cylindy, stracil moc, powoli przespiesza i dzwiek jak od traktora. odpala normalnie. sciagalem kazda fajke po kolei i reakcja byla takze raczej chodzi na wszystkie gary. przeczyscilem styki i palec w kopulce i dalej to samo. swiece sa nowe. tak samo chodzi na gazie jak i benzynie. Jakies sugestie?
- Od: 13 cze 2010, 21:17
- Auto: Mazda mx3 1.8 V6
Witam. Mam pytanie czy ktoś z was posiada w swojej Mazdzie MX3 szklany szyberdach na korbkę? Ja mam mazdę mx3 z 1995 roku z silnikiem 1.6 sprowadzaną z niemiec i taki własnie posiadam. Szczerze mówiac zastanawiam sie czy jest to oryginalne montowanie takiego szyberdachu i czy ktoś z Was ma taki sam?
- Od: 12 maja 2011, 23:08
Witam!
Nie wiem co się dzieje z moim autem kupiłam go z samą benzyną postanowiłam założyć gaz sekwencyjny(nowy) i od jakiegoś czasu jak jest zimny po odpaleniu cały czas spadają mu obroty i gaśnie wciskam pedał gazu a on nie reaguje dopiero po kilku sekundach jakby dotarło, wyrywa go i wciska w fotel. Dopiero jak przełączy się na gaz jakoś w miarę jeździ czasem mu odbija jak zaczynam hamować spadają obroty i zdarza się że zgaśnie. Ogólnie obroty bardzo nierówno chodzą. Nie wiem co to jest ktoś powiedział że to silniczek krokowy. Do tego jeszcze kopci z rury białym dymem. pomóżcie mi
!!!
Pozdrawiam Aga!
Nie wiem co się dzieje z moim autem kupiłam go z samą benzyną postanowiłam założyć gaz sekwencyjny(nowy) i od jakiegoś czasu jak jest zimny po odpaleniu cały czas spadają mu obroty i gaśnie wciskam pedał gazu a on nie reaguje dopiero po kilku sekundach jakby dotarło, wyrywa go i wciska w fotel. Dopiero jak przełączy się na gaz jakoś w miarę jeździ czasem mu odbija jak zaczynam hamować spadają obroty i zdarza się że zgaśnie. Ogólnie obroty bardzo nierówno chodzą. Nie wiem co to jest ktoś powiedział że to silniczek krokowy. Do tego jeszcze kopci z rury białym dymem. pomóżcie mi

Pozdrawiam Aga!
-
Agnieszka20002