Wyświetlacz spalania itp. Problem

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez MB_bodzy » 26 gru 2010, 16:42

Ok. W takim razie podejmę się sprawdzenia tej opcji ze zużyciem paliwa do głębokiej rezerwy. Może faktycznie coś to da. Jaki będzie efekt -zobaczymy. Jak by co to dam znać. Oby zadziałało. Dzięki.
;)
MB_bodzy

Postprzez MB_bodzy » 4 kwi 2011, 18:46

Niestety -ten patent z wyczerpaniem paliwa nie działa. Dalej są "----". Komp nie wskazuje odczytów;(
MB_bodzy

Postprzez majron » 28 kwi 2011, 16:08

Witam,

również mam taki sam problem. Zmieniałem panel główny, ponieważ przy zakupie miałem samo radio, wymieniłem na panel z cd. Czy ktoś z Was wie jak taki problem rozwiązać? Patent z przejechaniem większej ilości kilometrów nic nie zmienił, nadal wyświetlają się tylko 4 kreski.

Pozdrawiam
:)
Początkujący

Od: 22 kwi 2011, 21:06
Auto: Mazda 6[2003]–>Diesel(121KM)

Postprzez majron » 13 maja 2011, 17:27

Witam Wszystkich :–)

Ostatnio zakupiłem Mazde 6, ale od razu wymieniłem zwykły panel z samym radiem na panel z cd i od tego momentu pojawia się niżej opisany problem:

Komputer nie wyświetla żadnych z 4 dostępnym informacji na temat średniego spalania itd. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? W jednym z ASO zostałem poinformowany, że możliwe jest, że ten panel nie jest w pełni kompatybilny z moją mazdą...
Widziałem porady użytkowników, którzy piszą, aby przejechać większą ilość km i powinno się samo pojawić , niestety u mnie to nie zadziałało...

Pozdrawiam
Mirek
Początkujący

Postprzez chinol » 14 maja 2011, 10:14

Elo. Ale w ogóle to Ci wyświetlacz ten nad radiem działa tak? Nie ma tylko wskazań komputera pokładowego? Wyświetlają się tylko kreski "-----" czy "9999"? Jeżeli tak to inni forumowicze mają rację musisz pojeździć trochę i napewno wskazania po jakimś czasie się pojawią. U jednych trwa to szybko u innych dłużej. Sam miałem taką sytuację z "9999" i jeździłem chyba ze 300 kilosów żeby wskazania powróciły a nic nie kombinowałem z radiem. Cierpliwości. Pozdro...
--Nigdy nie polemizuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem zniszczy doświadczeniem--
Forumowicz

Od: 31 lip 2009, 13:47
Auto: Była...Mazda 6 GG 1,8 benzin...
Jest Ford Focus Mk3 Titanium EcoNetic

Postprzez majron » 14 maja 2011, 14:25

Dokładnie tak, mam same 4 kreski, ale reszta wyświetlacza działa idealnie... Mam już przejechane prawie 1tys. km i nadal nie mam tych wskazań. mówisz, uzbroić się w cierpliwość? :)
Początkujący

Postprzez chinol » 15 maja 2011, 09:50

majron napisał(a):Dokładnie tak, mam same 4 kreski, ale reszta wyświetlacza działa idealnie... Mam już przejechane prawie 1tys. km i nadal nie mam tych wskazań. mówisz, uzbroić się w cierpliwość? :)

Wydaję mi sie że musisz odłączyć akumulator na parę minut załączyć i wtedy jeździć aż pojawią się wskazania. Chyba że naprawdę coś jest niekompatybilne. Pozdro...
--Nigdy nie polemizuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem zniszczy doświadczeniem--
Forumowicz

Od: 31 lip 2009, 13:47
Auto: Była...Mazda 6 GG 1,8 benzin...
Jest Ford Focus Mk3 Titanium EcoNetic

Postprzez jacek828 » 28 lip 2011, 12:08

Hej mam podobny problem co kolega Pigul. Rozmawiałem z nim i niestety nie udało się do tej pory tego poprawić Więc może ktoś ma pomysł? Co ciekawe u mnie działało ale nagle pojawiło się średnie spalanie 999 więc je skasowałem i teraz mam tylko średnie spalanie i zegar. Nie pokazuje chwilowego i zasięgu tak jak u kolegi.
Początkujący

Od: 4 lut 2011, 12:17
Auto: Mazda 6 2003r Diesel

Postprzez Baca8306 » 3 sie 2011, 23:08

Witam
Mam problem z moją mazdą 6 z 2004 r. Mianowicie na wyświetlaczu centralnym po środku nie pokazywał mi spalania, więc postanowiłem go wyjąć ruszyć wtyczką i sprawdzić czy będzie ok bo wcześniej chodził ale nagle przestał pokazały się 4 kreski i tak przez 6 mies. miałem.
Niestety po złożeniu dodam ze nic nie ruszałem tylko odłączyłem wtyczkę i włożyłem z powrotem na wyświetlaczu przestała działać godzina , przyciski na panelu nie reagują, przestała działać część prawa wyświetlacza ,, temperatura, wskaznik klimatyzacji,, klima działa ale nie mogę ustawić temperatury bo nic nie pokazuje.
Na dodatek wszystkiego przestało działać część funkcji radiana panelu ale na kierownicy działa.
Po odłączeniu baterii w celu zresetowania radio się nie chce zalączyć a wyswietlacz pokazuje tylko godz.
Czy ktoś może powiedzieć co się stało.
Baca8306

Postprzez jaTEC » 4 sie 2011, 00:04

wg.mnie coś namieszałeś,4 kreski pokazuje normalnie jak jest niski stan paliwa,a niema to raczej nic wspólnego z wyświetlaczem.Myśle że to mógł by być czujnik lub coś takiego ale teraz to chyba jakaś grubsza sprawa...
Forumowicz

Od: 3 mar 2011, 22:15
Auto: Mazda 6 GJ 2.5 2014

Postprzez skorik » 4 sie 2011, 21:13

Może coś nie łączy przy tej wtyczce – jak piszesz, że wyświetlacz nie działa, a działał przed twoją operacją. Musisz jeszcze raz się do niej dostać i dobrze sprawdzić.
Forumowicz

Od: 10 cze 2011, 23:10
Auto: szara Mazda 6 kombi, 2.0 benzyna

Postprzez Yapa » 8 wrz 2011, 23:25

podłączę się
U mnie komputer wskazywał zasięg około 500 km przy pełnym baku ( normalnie około 900 ), przy połowie baku wskazywał 140 km i kiedy została mi ok. 1/4 paliwa w baku z 63 km do przejechania na wyświetlaczu zrobiły się wspomniane wyżej kreski...ki diabeł?
Obrazek
Forumowicz

Od: 31 gru 2007, 16:39
Auto: GG SportKombi MZR-CD 2003 121 KM

Postprzez Wojtek » 9 wrz 2011, 00:15

Yapa napisał(a):przejechania na wyświetlaczu zrobiły się wspomniane wyżej kreski...ki diabeł?

zresetuj... i pojezdz troszke... tak do 100km powinno pomoc ;)

ps. samo wroci ;)
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez OGRYZ » 4 kwi 2012, 11:45

Witam,
posiadam Mazdę 6 GG/14T/2 rocznik 2003.

Problem polega na tym, że mój pojazd nie pokazuje średniego spalania, chwilowego itd. Czyli w miejscu na wyświetlaczu środkowym w miejscu zegarka nic się nie wyświetlało. Ponieważ prawa strona wyświetlacza była uszkodzona postanowiłem zakupić sprawny wyświetlacz na Allegro.
Mój wyświetlacz miał przycisk z napisem SET (nr fabryczny CA-DM4291K), nowy natomiast ma napis INFO (CA-DM4292K). Co za tym idzie pojawiły się opcje do przełączania pomiędzy średnim spalaniem, chwilowym idt., ale w tym miejscu występują same kreski -----.

Moje pytanie jest następujące:
– Czy jest możliwość, żeby w tym miejscu pokazywało się to spalanie, na czym mi bardzo zależy?
Od razu napiszę, że odpowiedzi w stylu "spalanie samo się pojawi" nic nie wniosą, ponieważ po wymianie wyświetlacza zalałem do pełna i przejechałem ponad 200 km.
Problem może występować w samum kompie lub w radiu. Posiadam zwykłe radio bez CD.

Proszę o pomoc, porady. Może wspólnymi siłami rozwiążemy ten problem.
Początkujący

Od: 25 mar 2012, 16:07
Auto: Mazda 6 GG 121 KW 2003

Postprzez dobrzyn22 » 4 kwi 2012, 11:58

Tym razem łączę z istniejącym wątkiem, a na przyszłość:

Proszę o zapoznanie się z zasadami panującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
Moderator

Od: 21 cze 2009, 16:38
Auto: M3 BP 2.5 turbo 250 HP/22r
było M3 BN 2.0b. 2017r
było M6 2.0 mzrcd '06

Postprzez OGRYZ » 4 kwi 2012, 13:05

Tyle tylko, że mój problem jest zdecydowanie inny, ale ok.
Początkujący

Od: 25 mar 2012, 16:07
Auto: Mazda 6 GG 121 KW 2003

Postprzez Mariano » 10 kwi 2012, 21:46

OGRYZ napisał(a):Tyle tylko, że mój problem jest zdecydowanie inny, ale ok.

Witam, mam niemalze identyczny problem. Kupilem M6 2007 z juz nie wyswietlajacym sie spalaniem i czescia od nawieu. Prawie na 100% pewien ze to kolejny padniety wyswietlacz, kupilem inny, zamonotowalem, uradowany ze nic podczas demontazu nie ucierpialo (plastiki)... wlaczam a tu... cholera to samo.

Panel zakupiony wyglada identycznie jak moj (3 przyciski clock, info, amb),

Pytanie:

Czy ktos wie gdzie jest moduł odpowiedzialny za wyswietlanie czesci od nawiewu? Czy to siedzi w jednym glownym ECU ?

OGRYZ udalo sie moze cos wyjasnic z twoim ?
Początkujący

Od: 5 lis 2006, 11:56
Auto: Mazda Xedos 6 1.6 '95r.
Mazda 6 GY 2.0 '07r
Kawasaki er650 '09r

Postprzez pioter666 » 11 kwi 2012, 13:10

Witam,

przepraszam na wstępie jeśli popełniłem błąd w temacie bądź gdziekolwiek indziej ale jestem tutaj nowy.

Przejrzałem wszystkie tematy ale nie znalazłem nic podobnego (jedynie dla RX8).
Kupiłem Mazde 6 2006 wrzesień – i dopiero po zakupie zauważyłem że jest problem z wyświetlaczem radia, klimatyzacji i komputera pokładowego. Chodzi o to ze informacje z Radia się wyświetlają, ale z klimatyzacji/komputera nie – tzn wyświetlają się jeśli auto stało na słońcu (dzisiaj żona to zauważyła) – gdzie może tkwić problem??? Jakaś kostka/bezpiecznik?
Dodatkowo podświetlenie lampek od włączania/wyłączania klimatyzacji i obiegu zamkniętego/otwartego też nie działa – chyba ze im się zachce :/

Czekam na pomysły ponieważ jest to trochę uciążliwe – nie wiem jak mam ustawione nawiewy i klimatyzację (jeszcze nie ma potrzeby korzystania z niej ale już niedługo ta opcja będzie potrzebna).
Początkujący

Od: 11 kwi 2012, 13:03
Auto: Mazda 6 GY, 2006 2.0 CiTD RF-7J 121KM

Postprzez dobrzyn22 » 11 kwi 2012, 16:41

Proszę o zapoznanie się z zasadami panującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...

PS. tym razem przenoszę <spoko>
Moderator

Od: 21 cze 2009, 16:38
Auto: M3 BP 2.5 turbo 250 HP/22r
było M3 BN 2.0b. 2017r
było M6 2.0 mzrcd '06

Postprzez Mariano » 11 kwi 2012, 17:04

pioter666 napisał(a):Witam,

przepraszam na wstępie jeśli popełniłem błąd w temacie bądź gdziekolwiek indziej ale jestem tutaj nowy.

Przejrzałem wszystkie tematy ale nie znalazłem nic podobnego (jedynie dla RX8).
Kupiłem Mazde 6 2006 wrzesień – i dopiero po zakupie zauważyłem że jest problem z wyświetlaczem radia, klimatyzacji i komputera pokładowego. Chodzi o to ze informacje z Radia się wyświetlają, ale z klimatyzacji/komputera nie – tzn wyświetlają się jeśli auto stało na słońcu (dzisiaj żona to zauważyła) – gdzie może tkwić problem??? Jakaś kostka/bezpiecznik?
Dodatkowo podświetlenie lampek od włączania/wyłączania klimatyzacji i obiegu zamkniętego/otwartego też nie działa – chyba ze im się zachce :/

Czekam na pomysły ponieważ jest to trochę uciążliwe – nie wiem jak mam ustawione nawiewy i klimatyzację (jeszcze nie ma potrzeby korzystania z niej ale już niedługo ta opcja będzie potrzebna).

Witam w klubie, mam identycznie!!! Lampki od klimy, tylnej szyby, obiegu sie nie swieca. Radio dziala, informacje z radia sie wyswietalaja pieknie. Dodatkowo nie mam zadnej informacji z komputera o spalaniu... przycisk jakby nie reaguje. To ciekawe ze u ciebie na sloncu dziala...

Podpowiem ze wymiana na inny wyswietlacz nic nie dala. Mozliwe ze jutro spotkam sie z AIRBOBem do obczajenia tematu okiem fachowcy.
Początkujący

Od: 5 lis 2006, 11:56
Auto: Mazda Xedos 6 1.6 '95r.
Mazda 6 GY 2.0 '07r
Kawasaki er650 '09r