mam jakieś stuki w przednim zawieszeniu,naszarpakach nic nie wykazało wiec chcę wymieniś osłony amorków ,gumy odbojowe i łożysko McPerson'a , ale facet w sklepie mi powiedział ze tam jeszcze jest jakaś poduszka za 180 pln
McPerson – budowa 626 GE

Strona 1 z 1

Witam, problem jest następujący:
mam jakieś stuki w przednim zawieszeniu,naszarpakach nic nie wykazało wiec chcę wymieniś osłony amorków ,gumy odbojowe i łożysko McPerson'a , ale facet w sklepie mi powiedział ze tam jeszcze jest jakaś poduszka za 180 pln . może ma ktoś jakiś schemat ,albo poprostu wiedze na ten temat
. może ma ktoś jakiś schemat ,albo poprostu wiedze na ten temat 

mam jakieś stuki w przednim zawieszeniu,naszarpakach nic nie wykazało wiec chcę wymieniś osłony amorków ,gumy odbojowe i łożysko McPerson'a , ale facet w sklepie mi powiedział ze tam jeszcze jest jakaś poduszka za 180 pln

- Od: 20 wrz 2005, 10:17
- Auto: 626 GE HB '94 2,0 16V+LPG II
Ja mam ten sam problem, byłem już we wszystkich sklepach i wszędzie mają tylko kompletne mocowanie górne koszt 176zł  same łożyska są trudno dostępne.Koszt samych łożysk to 40zł zamienik ale nie wiem czy dobry to się okaże
  same łożyska są trudno dostępne.Koszt samych łożysk to 40zł zamienik ale nie wiem czy dobry to się okaże  

- Od: 28 gru 2004, 13:53
- Auto: 1,8 16V 155KM GE
no takale tamgdzie jabyłem to oprócztych łożysksąjeszcze poduszki  nie wiem z czym to zjeść
 nie wiem z czym to zjeść 

- Od: 20 wrz 2005, 10:17
- Auto: 626 GE HB '94 2,0 16V+LPG II
extreme napisał(a):same łożyska są trudno dostępne
Łożyska są bardzo łatwo dostępne w każdym serwisie mazdy za około 50 PLN/sztuka.Oczywiście oryginalne o numerze katalogowym GA2A-34-38X
Panowie, wiele części ori kosztuje podobnie jak zamienniki
Full Time 4WD
VTR 1000F
		VTR 1000F
w macpersonie są chyba 4 gumy:
1. osłona
2. odbojnik
3. gumowa podusia na tym że tak powiem "tależu" u góry sprężyny
4. guma w górnym mocowaniu amora. Element kompletny nierozbieralny.
w twoim przypadku punkt 4:
to chyba to
ale
własnie
w sumie naprawde tam nie ma co sie psuć. To nalewka gumy w stalowej obudowie
chociaż w sumie to któż to może widzieć................

1. osłona
2. odbojnik
3. gumowa podusia na tym że tak powiem "tależu" u góry sprężyny
4. guma w górnym mocowaniu amora. Element kompletny nierozbieralny.
w twoim przypadku punkt 4:
Maki280 napisał(a):jakaś poduszka za 180 pln
to chyba to
extreme napisał(a):kompletne mocowanie górne koszt 176zł
ale
mayer napisał(a):jeszcze nigdy się nie spotkałem aby zaistniała konieczność wymiany górnego mocowania
własnie
w sumie naprawde tam nie ma co sie psuć. To nalewka gumy w stalowej obudowie
chociaż w sumie to któż to może widzieć................
Czasami warto spytać w ASO o oryginały ( wiadomo ze będą pasowały )Panowie, wiele części ori kosztuje podobnie jak zamienniki
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl  Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY

Strona 1 z 1