Witam
Ostatnio zainteresowalem sie miejscem na glosnik w desce rozdzielczej i nie mialem czasu tego rozebrac lecz chcialbym poznac wymiary tego glosnika gdyz chcialbym go tam wstawic i tu pojawia sie pytanie jakie wymiary ma ten glosnik? i moze polecacie jakies?? I jeszcze jedno pytanie jaka jest glebokosc w drzwiach rzecz jasna kierwocy do glosnika 5x7 ?
Pozdrawiam
Głośniki przednie – drzwi oraz deska (TA)
Strona 1 z 1
Xxedos9X napisał(a):Witam
Ostatnio zainteresowalem sie miejscem na glosnik w desce rozdzielczej i nie mialem czasu tego rozebrac lecz chcialbym poznac wymiary tego glosnika gdyz chcialbym go tam wstawic i tu pojawia sie pytanie jakie wymiary ma ten glosnik? i moze polecacie jakies?? I jeszcze jedno pytanie jaka jest glebokosc w drzwiach rzecz jasna kierwocy do glosnika 5x7 ?
Pozdrawiam
w desce rozdzielczej jest jakiś jeden z najmniejszych okrągłych głośników jak dobrze pamiętam, ale nie wiem czy jest sens bawienia się w wymianę, a co do głębokości głośnika w drzwiach to zdejmij tapicerkę, opuść w dół szybę do końca i wtedy zmierz, kiedyś mierzyłem ale nie pamiętam, bo to było z rok temu.
Ok dzieki wielkie. A wiesz moze jak sie dostac do tego glosnika najlepiej ? Sciagac liczniki i wtedy jakos kombinowac ? Bo nie wiem czy jest ten glosnik tam czy jest spalony czy moze nie jest podpiety. Pozdrawiam
- Od: 18 lip 2010, 14:47
- Auto: Mazda Xedos 9 (Kosmo Blau meallic(A5)) TA KL 2.5 V6 94'
Xxedos9X napisał(a):Ok dzieki wielkie. A wiesz moze jak sie dostac do tego glosnika najlepiej ? Sciagac liczniki i wtedy jakos kombinowac ? Bo nie wiem czy jest ten glosnik tam czy jest spalony czy moze nie jest podpiety. Pozdrawiam
tak, jak ściągniesz zegary i panel, będziesz go widział, spróbuj zobaczyć najpierw w kostce czy jest podpięty, ja gdy zmieniałem głośniki, ominąłem w ogóle ten głośnik.
Dziekuje! teraz zostaje sie zabrac za Mazde! ; ) a zapytam jeszcze czy Kolega ma jakies wieksze modyfikacje w car audio Wzmacniacze itp czy po prostu glosniki i radio? Bo zamierzam wymienic tylko glosniki nic wiecej. I Jesli tak to moge zapytac jakie poleca Kolega Firmy moze te co sa we wlasnej dobrze sluza ? Pozdrawiam
Xxedos9X napisał(a):Dziekuje! teraz zostaje sie zabrac za Mazde! ; ) a zapytam jeszcze czy Kolega ma jakies wieksze modyfikacje w car audio Wzmacniacze itp czy po prostu glosniki i radio? Bo zamierzam wymienic tylko glosniki nic wiecej. I Jesli tak to moge zapytac jakie poleca Kolega Firmy moze te co sa we wlasnej dobrze sluza ? Pozdrawiam
u mnie wszytko gra pod radiem, żadnego wzmacniacza nie potrzebuje w tej chwili.
Zakupiłem zwykłe głośniki Boschmann'a o mocy 70W RMS i całkiem dobrze się sprawują
A radyjko jakiegoś LG z Mos-fet'em.
... a ja mam u siebie tylko to co fabryka zamontowała i też nie narzekam.
Fakt, przydałaby się obsługa MP3 ale ... daje się i bez tego wytrzymać.
A radio to oczywiście oryginalny Clarion QX-6022T o parametrach ... nieznanych
Szukając głośników patrz na ich skuteczność czyli sprawność.
Mając dobre głośniki dodatkowy wzmacniacz nie musi być "konieczny"
Fakt, przydałaby się obsługa MP3 ale ... daje się i bez tego wytrzymać.
A radio to oczywiście oryginalny Clarion QX-6022T o parametrach ... nieznanych
Szukając głośników patrz na ich skuteczność czyli sprawność.
Mając dobre głośniki dodatkowy wzmacniacz nie musi być "konieczny"
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Dzieki Wielkie Koledzy! ; ) TAk jak planowalem zostane przy samych glosnikach bez zadnych dodatkow z tylu juz wstawilem glosniki 90 rms-ow teraz zostaje przod do zrobienia jak beda fundusze : ) Mazda bedzie miec nowe brzmienie !; ) jeszcze popatrze czy jest ten glosnik z przodu jesli bedzie to go podepne jesli nie to zakupie nowy tylko jeszcze nie rozbieralem tego to nie wiem jaki tam jest ten glosnik rozmiarowo ; )
Xxedos9X napisał(a):Dzieki Wielkie Koledzy! ; ) TAk jak planowalem zostane przy samych glosnikach bez zadnych dodatkow z tylu juz wstawilem glosniki 90 rms-ow teraz zostaje przod do zrobienia jak beda fundusze : ) Mazda bedzie miec nowe brzmienie !; ) jeszcze popatrze czy jest ten glosnik z przodu jesli bedzie to go podepne jesli nie to zakupie nowy tylko jeszcze nie rozbieralem tego to nie wiem jaki tam jest ten glosnik rozmiarowo ; )
pochwal się swoim autem w dziele "nasze mazdy"
Tak wlasnie do tego zmierzam Zeby ja pokazac i zobaczyc Opinie (mam nadzieje ze pozytywne) ; ) Lecz wstepnie chcialbym w niej zrobic jeszcze pare rzeczy zanim wstepnie ja zaprezentuje zeby wypadla jak najlepiej ; ) Wkrotce pojawi sie na forum ; ) Pozdrawiam
Strona 1 z 1