Mazda 323F BA 1,8 Dziwne zachowanie podczas przyspieszania
1, 2
Bylem dzis to ogladnac i szczerze mowiac nie nadaje sie to wg mnie do takiej imprezy:/ chyba najlepszym rozwiazaniem bylo nadastawienie w tym miejscu inne rurt aluminium albo metal. bo to termo kurczliwe dziadostwo jest za cienkie.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Kojak napisał(a):A jaki jest koszt takiej rury? Oczywiście nowejWarto kupować czy lepiej faktycznie obkleić i czy da to jakikolwiek efekt na dłuższą mete
Bo obklejać co 2 tygodnie mi się za bardzo nie chce...
I jakby ktoś powiedział fachową nazwe tego gumowego czegoś, żeby móc się posłużyć tą nazwą w sklepie i nie wyjść na debila
Ja kupiłem tą rurę dolotu w caarspeed nową bo miałem już dość falowania obrotów a stara była uszkodzona w takim miejscu że nie dało się jej naprawić ( uszkodzona była w miejscu w którym zaciska ją obejma)
Dałem z nią chyba 250 czy 350zł już nie pamiętam dokładnie.
- Od: 18 mar 2008, 16:34
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 , LPG Koltec
Teraz Honda Accord 2.4 190KM Benzyna+LPG i Mazda 3 2.0 benzyna
No i dolot załatamy, a problem dalej jest. Czy mozliwe jest że zachowanie takie wynika z uszkodzonego tłumika końcowego? Bo jak jechałem po pięknej polskiej ekspresówce to jakiś kamień mi w niego przywalił i jest trochę pogięty i zdeformowany, ale nie ma dziury. Może uszkodziło się coś w środku. Gdy dodaję gazu to coś świszczy im większe obroty tym mocniej. Może się tam coś blokuje?
- Od: 8 kwi 2010, 17:31
- Auto: Mazda 323c Z5 97'
puznies0 napisał(a):arafal21 napisał(a):haha widzialem wczoraj w sklepiedzis jade kupie bo tasma paskudnie wyglada. to kosztuje grosze i jest tego dosc duzo ok 100cm wysokosci takze mozan pare warst naciagnac:D i bedzie elegancko:D
a w jakim sklepie to dostałeś??? normalny motoryzacyjny czy jakiś specjalistyczny????
puznies0 odezwij sie na priv to ci wysle jak znajde taką średnice...
1, 2