WARSZAWA – Usmiech Mazdy dla dzieciaków 2011

Postprzez arjot » 5 maja 2011, 16:53

Post pod postem, wiem, ale jest to aktualizacja – rozmawiałem u Bołtowicza, ze wstępnej rozmowy wynikało, że są zainteresowani i podoba im się pomysl. Mamy się kontaktować z Maciejem Bołtowiczem, synem właściciela – bywa w salonie w godzinach przedpołudniowych.
Pytanie moje – czy ja mam podejmować niezobowiązujące rozmowy tamże, czy może Siwy, jako przedstawiciel Mazowsza (byłoby bardziej oficjalnie) – ewentualnie Amroz, jako pomysłodawca?
Co myślicie?
Chyba, że ja zasieję wstępnie ziarenko i wydębię jasną deklarację a gdy nam się już wyklaruje termin, co i jak to wtedy coś więcej?
Forumowicz

Od: 27 lut 2010, 16:33
Auto: Jest :MX-5 NBfl Memories III '05
Była: 3 BK Z6 sedan

Postprzez Brunek » 5 maja 2011, 18:00

A czy MazdaSpeed jest oficjalnie zarejestrowany jako stowarzyszenie? Bo pewnie oficjalnie na dokumentach pracując by to pomogło. Wiem, że takie firmy lubią się wymieniać takimi oficjalnymi pismami :) To tak na marginesie oczywiście. Kiedyś też podobne rzeczy przerabialiśmy.

Ja pracuję w domu mediowym w działce internetowej, więc jakby co to też mogę od tej strony pomóc, w miarę możliwości :)
Forumowicz

Od: 11 kwi 2010, 13:49
Auto: Mazda 3 HB BL Sport DiSi i-stop 2011/2012 2.0 Benzyna

Postprzez Siw-y » 5 maja 2011, 18:34

arjot, jak możesz to kontynuuj, Ty działasz z ASO, AmRoZ z o2 i podobne, ja postaram się coś innego jeszcze ogarnąć.
Brunek, nie jesteśmy stowarzyszeniem, prace trwają ale jeszcze duuużo Wisły upłynie ;)
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez AmRoZ » 5 maja 2011, 18:39

Panowie na już trzeba się zdecydować jaki ośrodek wybieramy ktory dom dziecka .. bez tego ciężko będzie nam zebrać ewentualnych sponsórów a żeby zachęcić ich trzeba jasno przedstawić plan działania czyli na jaki ośrodek co i ile ... więc mamy czas do poniedziałku najlepiej by wybrać ośrodek bym mógł przedstawić władzą o2.pl dla kogo działamy ...

Wstępnie mamy na 100% obgadany patronat od autokraty(o2.pl), więc wszelkie firmy które nas wspomogą mają szansę uzyskać reklame na portalu, więc jeśli ASO mazdy się zdecyduje pomóc ma zagwarantowaną reklamę jeżeli nakręcimy FILM fotki do tego dołączy SMOG ! a film się na niego wrzuci. Tak więc

Do wszystkich proszę o zastanowienie się który ośrodek wybieramy ... dzwonimy i obgadujemy szczegóły. Jak by co jutro podzwonie po kilku, ale chciałbym żeby to była nasza wspólna decyzja a nie tylko moja.
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'

Postprzez gutek_wrb » 5 maja 2011, 21:35

Trza wsiąść przy rozmowach pod uwagę że Dzień Dziecka 01.06.2011 i jest to Środa,
można by wyjątkowo przesunąć spota na tą okazję i spotkać się grupą z dzieciakami w ich dniu <nie> ale czy o 19-20 godzinie dzieci nie będą już zmęczone :| czekaniem .
No a w przedziale 8-16 to raczej mało nas będzie <nie>
Więc wypadało by o sobotę 04.06 się rozpytać <spoko>
Ot taka moja długa sugestia tym temacie <nie powiem>
Forumowicz

Od: 13 mar 2010, 23:52
Auto: CeX-30 -AWD aktualnie

Postprzez arjot » 5 maja 2011, 22:26

4.06 zdecydowanie moim zdaniem.
Temat z ASO pociągnę jutro, wieczorem dam Wam znać jak poszło.
Moim zdaniem powinniśmy szukać czegos z dala od centrum, żeby spokojnie samochody miały gdzie zaparkować (w końcu też wokół nich będzie się to trochę kręciło).
Przykładowo – Dom Dziecka nr 5 na ulicy Podmokłej oraz http://www.owr.waw.pl/ – dom dziecka nr 10 przy ulicy 6 sierpnia.
Nie bardzo mam jak dzwonić do nich, od rańca w samochodzie siedzę i jeżdżę po spotkaniach więc nie będę miał możliwości sprawdzić czy wyżej wymienione ośrodki są zainteresowane. Jakby ktoś mógł do nich się odezwać byłbym wdzięczny. Jeśli grupy wiekowe są właściwe (jest sporo ośrodków dla dzieci maleńkich, w wieku np 0-3) to mogłyby to być moje typy.
Proponuję zrobić na początku tematu listę wstępną uczestników – wiadomo, że się to wyklaruje dopiero pod koniec ale lepiej mieć przynajmniej mgliste pojęcie ile nas może przyjechać... i brać to pod uwagę przy dalszym planowaniu.
Amroz, rozumiem, że pisząc o video i foto relacji masz na myśli jakąś profeskę?
Forumowicz

Postprzez AmRoZ » 5 maja 2011, 22:39

Jeżeli chcemy umieścić to na stronach o2.pl to przydał by się jakiś pro fotograf który to ogarnie charytatywnie, co do terminu również jestem za sobotą a nie w tygodniu, mamy cały dzień wtedy dla dzieciaków a nie 1h wieczorem, kolejna sugestia dom dziecka nie może być dla najmłodszych bo wtedy nasze auta i cała akcja nie ma sensu min myślę dzieci od 4-10 lat ... w tym przedziale bym szukał ...

piszę na szybko jutro jak będę w pracy odpowiem na resztę pytań
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Paweł » 6 maja 2011, 00:42

Kiedy będą znane pierwsze szczegóły, umieszczę informację na stronie i fb. Mogę też skontaktować się z MMP, ale pewnie lokalni dilerzy będą bardziej zainteresowani.
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17

Postprzez AmRoZ » 6 maja 2011, 06:54

Zawsze od MMP czy dierów można wyciągnąć jakieś prezenty mazdowskie dla dzieci koszulki smyczki plakaty nie wiem cokolwiek, czy jest u nas w WAWIE jakaś unikalna mazda albo fest stuningowana co by może jakąś aukcję zrobić dla chętnych przejechać się takim autem :) Pomysłów jest wiele ...

Co do umieszczania info na FB jak tylko zadecydujemy któremu ośrodkowi pomagamy na 100% daje projekt grafiką z pracy i robią mi fajne grafiki i robimy oficjalnego fun page akcji, naturalnie wtedy wszyscy będziemy szukać na facebooku pomocy u innych ....
Obrazek
Forumowicz

Postprzez mcmorik » 6 maja 2011, 09:32

siema wszystkim wlasnie przypadkiem zajrzalem na forum
jesli chcecie to ja pracuje obecnie w domu dziecka i moge pomoc albo zwiazku z moim domem dziecka albo w zalatwieniu jakiegos innego czy jakiegos osrodka itp niestety bedac w pracy nie moge siedziec na forum wiec jak cos to prosze o info na meila szpakkamil@gmail.com meil calyczas mam wlaczony w tel wiec moge odrazu odp ewentualnie jesli potrzebna pomoc to na kom jesli nie macie to dac znac na meila i przesle nr
niestety nie wiem czy 1.06 bede w wawie ale w sprawach organizacyjnych czy zalatwienia placowki moze bede mogl pomoc
pozdrawiam wszystkich zainteresowanych akcja ;)
Forumowicz

Od: 23 mar 2009, 01:13
Auto: mazda 6 2.0 benzyna

Postprzez Brunek » 6 maja 2011, 10:32

AmRoZ napisał(a):Jeżeli chcemy umieścić to na stronach o2.pl to przydał by się jakiś pro fotograf który to ogarnie charytatywnie [ciach]

AmRoZ ja się zapytam swojego znajomego, jest pro fotografem czy by mógł porobić fotki charytatywnie. Mam nadzieję, że dałby radę dojechać z Białegostoku. Zapytam i dam znać :)
Forumowicz

Od: 11 kwi 2010, 13:49
Auto: Mazda 3 HB BL Sport DiSi i-stop 2011/2012 2.0 Benzyna

Postprzez Szalotka » 6 maja 2011, 15:33

Akcja jak najbardziej na tak <spoko>
Andrzej z edytuj temat na :
Warszawa – Usmiech Mazdy dla dzieciaków
Szalotka

Postprzez AmRoZ » 6 maja 2011, 15:43

Proszę bardzo ....

Ok sprawa wygląda tak że skoro na szybko musimy jakiś dom dziecka znaleźć to nie ma co kombinować mamy że tak powiem brzydko wtyczkę w postaci kolegi z forum mcmorik, który nam pomoże z kontaktem z dyrektorem domu dziecka ze wstępnej rozmowy wynika że jest bardzo chętna by coś takiego zorganizować co dla nas również to duży plus, gdyż nic nie organizują z tej okazji z wiadomych powodów, miejsce jest duże z tego co kolega wspomniał zmieści się dużo aut więc z miejscem dla nas problemu nie będzie, ośrodek znajduję się pod tym adresem http://www.domdziecka-korczak.waw.pl/strona/o-nas proszę o Wasze zdanie w tej sprawie do dnia dzisiejszego wieczoru, jeśli nikt nie ma nic przeciwko zostajemy przy tej opcji dzieci są w wieku od 3-18stu lat więc dla nas idealny przedział wiekowy, jeśli nie ma sprzeciwów jutro się umówię z dyrektorką i spr. się umówić na spotkanie i wstępnie porozmawiać co i jak ....

A więc ? ....

Kolejna ważna sprawa, trzeba powoli myśleć już nad formą składki na ten cel, ja u mnie w pracy zorganizuje akcję składki od pracowników dla dzieciaków może kilka groszy wpadnie nie ważne ile ważna jest każda złotówka tak naprawdę mam prośbę może niech każdy też z Was w pracy zorganizuję taką akcję zawsze to dodatkowy grosz później oczywiście jeszcze my się dorzucimy sami i coś wspólnie zrobimy, pytanie do Siwego jak wygląda sprawa z takim czymś na jakie konto możemy wpłacać kasę żeby to nie przepadło a i żeby nikt mnie nie posądził później że coś zabrałem dla siebie czy coś takiego czy jest jakieś klubowe konto na które możemy się składać ... ? które potem ktoś z przedstawicieli grupy warszawskiej może wybrać tą kasę i iść na ewentualne zakupy z nami ?
Obrazek
Forumowicz

Postprzez gutek_wrb » 6 maja 2011, 16:52

No ja myślę że jeżeli mamy prawie <jupi> nowe rzeczy w postaci gier,zabawek a nawet ubrań to jak wiem jeszcze z dawnych lat tego nigdy za wiele <serduszka> nam zbywa a tu sie przyda <ok>
Forumowicz

Od: 13 mar 2010, 23:52
Auto: CeX-30 -AWD aktualnie

Postprzez LookR » 6 maja 2011, 17:37

Super pomysł z tą akcją. Podpytam/poproszę w poniedziałek kolegów i koleżanki z pracy o "wsparcie"-najlepiej "groszem". Oczywiście sam również z wielkim sercem przyłączam się do tej akcji. Na "szybko" znalazłem 4 gry na PC (strategie, stan b.dobry) i chętnie je oddam dzieciakom (to w ślad za pomysłem Gutka). Co do kwestii finansowej, to znając życie zostanie obgadane na spocie.
P.S. Również przejrzyjcie swoje półki z grami, muzyką itp. :D
P.S. Arjot szkoda, że dopiero teraz przeczytałem, że masz zamiar pojechać dzisiaj do Bołtowicza w/w sprawie, bo chętnie pojechałbym z Tobą (jako wsparcie). :D
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)
Skoro Bóg jest z nami, któż przeciwko nam?
Forumowicz

Od: 8 lis 2009, 23:41
Auto: M3

Postprzez mcmorik » 6 maja 2011, 18:24

no mam nadzieje ze sie uda wszystko dogadac i cos fajnego zorganizowac, mialem zamiar we wtorek zjawic sie na spocie i ewentualnie odpowiedziec na wasze jakies pytania jednak pracuje od 12-22 wiec nie dam rady.
Co prawda w tym DD (tej placowce) pracuje od nie dawna i nie wiem jak dlugo ;) – ale domy dziecka maja jednak najmniej kasy ze wszystkich rodzajow placowek, nie tylko dla kadry ;) ale tez dla dzieciakow -tak wiec warto cos robic dla nich jak sie ma mozliwości.
ps. info z ostatniej chwili po rozmowie z dyrektorka bardzo zadowolona i czeka na tel od AmRoZ-a :)

pozdrawiam wszystkich
Forumowicz

Postprzez Siw-y » 6 maja 2011, 19:11

Jeżeli chodzi o kasę to zbieraj na jakie konto chcesz, klubowego na tego typu akcje nie ma.
Ja byłbym za tym aby tą kasę wydać w całości i nie przekazywać gotówki, po co placówka ma jeszcze podatek płacić.
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez AmRoZ » 6 maja 2011, 20:11

Żadnego grosza nie przekazujemy pod żadnym wypadkiem, kase zbieramy tylko i wyłącznie na zakupy na potrzeby domu o których wspomni po spotkaniu dyrektor ośrodka żeby była ta sprawa jasna, a napomniałem o tej kwestii by powoli organizować tego typu zbiórkę byśmy się potem nie obudzili za 5,12-sta bez grosza :D ....

będą dwa rodzaje wsparcia dla akcji pierwsza pieniężna na kupno potrzebnych rzeczy, druga ofiarowanie prezentów z listy potrzeb ośrodka.

Ja to tak widzę ....
Obrazek
Forumowicz

Postprzez mcmorik » 6 maja 2011, 21:18

jak AmRoZ wyzej napisal żadna kasa narazie nie wchodzi w gre z tego co mi wiadomo z tego wzgledu ze to jest ciezkie do przeskoczenia zeby potem za to nie bulicccc :P na panstwo czy miasto ....
w trakcie jest zalatwianie otwarcia fundacji na rzecz tego domu dziecka ale to jeszcze chwile potrwa wiec jak bedzie fundacja i znajda sie chetni to beda mogli kase wysylac na jakies szczytne ;) cele dla domu dziecka ale wtedy to juz najnormalniej w swiecie bedzie sponsoring ... np ja bede szukal sponsora na wyjscia z dzieciakami na gokarty ... jest sponsor wplaca kase na konto fundacji ja ... ;) biore kase ide z dzieciakami na gokarty i rozliczam sie z kasy (faktury) z ta fundacja ...
tak wiec puki coo
wchodza w gre prezenty i rzeczowka .... albo cos w tym stylu (z tego co ja wiem)
to z takich info co ja moge udzielic
a jesli chodzi o prezenty i dary to tez jest kwestia ceny takich darow ale ze tak powiem to juz nasz problem jak my to wpiszemy np na stan domu dziecka czy na stan dla dzieciakow
ale tego nie bede opisywal bo duzo tego a dzis dopiero rozmawialem z dyr jak takie rzeczy sie robi ;)
Forumowicz

Postprzez arjot » 6 maja 2011, 21:38

Co do wyboru domu dziecka, jestem za. Kontakt wewnatrz nam bardzo pomoze, super ze sie odezwales mcmorik. Czekam na telefon od czlowieka z ASO, wstepnie telefonicznie z nim obgadam, jak bede do niego jechal to dam znac, chetnie Luker przyjme wsparcie :–)
podstawowa kwestia ustalic liste rzeczy do kupienia, zbiorke pieniedzy w robocie tez sprobuje zrobic. wydaje mi sie, ze potem nie ma co wrzucac kasy do wspolnego wora, zbieramy kase i kupujemy rzeczy z listy.
Forumowicz