Witajcie!!!
Od 3 tygodni jestem właścicielem ( na razie szczęśliwym) Mazdy 323f BJ z 2003 r.( choć to data pierwszej rejestracji, więc auto z fabryki wyjechało pewnie w 2002r.). To mój pierwszy diesel, w dowodzie napisane tylko D, ale kumpel dopatrzył się turbiny i intercoolera, więc nie wiem czy to TDI czy Ctdi czy jeszcze jakieś inne cudo:) Swoją drogą jak to sprawdzić? przebieg "delikatnie" dyskusyjny – 112 tyś

Poprzedni właściciel zostawił auto w rozliczeniu w salonie Renault Zdunek w Gdyni. Niby jest tam jakaś książka serwisowa warsztatu z Rumi z wpisywanymi naprawami/zmianami. Jest też naklejka tego warsztatu na szybie. Naiwnie myślę,że nie ma w książce ściem skoro, ktoś się na szybach "wozi", ale ch... wie

Póki co przejechałem ok. 1000 km, bez problemów. Irytujące jest klekotanie klapy bagażnika. Można coś z tym zrobić, jakieś wygłuszenie czy coś? silnik pracuje dość głośno,ale specjalnie mi nie przeszkadza. Proszę o jakieś rady/sugestie odnośnie użytkowania ww modelu. Z góry serdecznie dziękuję.Pzdr