Witam
Podczas wciskania pedału sprzęgła słychać stuknięcie i nie za każdym razem(kiedy pedał dochodzi do podłogi) Kiedy zwalnia się bardzo powoli wtedy nie stuka. Dzieje się to sporadycznie kiedy jest bardzo gorąco np. dziś. Ostatnio działo się tak dokładnie rok temu w wakacje. Przez zimę przejeździłem bez żadnych stuków-dopiero dziś kiedy bardzo świeciło słońce. Sprzęgło działa prawidłowo. Był kiedyś post o tym, lecz generalnie nie znaleziono rozwiązania. Po prostu ustało. Czy ktoś może spotkał się z czymś takim?
Pozdrawiam
Sprzęgło stuka kiedy jest gorąco
Strona 1 z 1
Kompleksowe usługi informatyczne dla firm i klientów indywidualnych http://www.pc-express.pl
Naprawa nawigacji GPS, naprawa laptopów, serwis sprzętu elektronicznego, obsługa informatyczna firm Lublin
Naprawa nawigacji GPS, naprawa laptopów, serwis sprzętu elektronicznego, obsługa informatyczna firm Lublin
- Od: 13 kwi 2010, 21:22
- Auto: Mazda 323f BA 1.5
chyba mam podobnie i tez sie zastanawiam co to jest
- Od: 29 lis 2007, 01:27
- Auto: 323f BA 96r 1.8 Glx BP+LPG
jak dobrze pamiętam to był już taki wątek i pisali w nim że trzeba odpowietrzyć wysprzęglik (sam też mam ten problem ale nie dociskam sprzęgła do podłogi i działa normalnie)
[b]Chcesz zarobić pare groszy? mam 2 sprawdzone programy partnerskie więcej info na priv :)[/b]
- Od: 10 paź 2009, 14:04
- Auto: mazda 323F BA 1997 1,5
Też jak nie docisnę do końca to nie pyka, lub bardzo powili puszczam tez nie pyka. Czasem zamiast pyknięcia to zgrzyta-jakby guma o gumę, albo wcale nie pyka ani nie zgrzyta.
Kompleksowe usługi informatyczne dla firm i klientów indywidualnych http://www.pc-express.pl
- Od: 13 kwi 2010, 21:22
- Auto: Mazda 323f BA 1.5
Dzisiaj w mojej madzi też zaobserwowałem coś takiego, ale mi się wydaje że to bardziej metaliczne stuknięcie.
Niedawno było wymieniane całe sprzęgło.
Może ktoś napisać jak odpowietrzyć ten wysprzęglik, ewentualnie czy trudna jest jego wymiana?
Niedawno było wymieniane całe sprzęgło.
Może ktoś napisać jak odpowietrzyć ten wysprzęglik, ewentualnie czy trudna jest jego wymiana?
Strona 1 z 1