Witam!
Chciałbym przedstawić mojego roadstera ze stajni mazdy.Mx5 model NC wiem, że dla ortodoksyjnych fanów tego modelu jest beee ,ale jakoś klaustrofobiczne wnętrze NA i NB jest nie dla mnie.Wprawdzie silnik to najsłabsza jednostka dostępna w tym modelu "ponoć" 126 km ,ale ja dostałem mały gratis z Hiroszimy i mam 7 koni więcej.
Auto przywiozłem od naszych zachodnich sąsiadów osobiście z przebiegiem 24606 km rok temu. Od tego momentu wiem jak precyzyjnie może prowadzić się samochód jak to mówią "na prostej ścigają się samochody na zakrętach kierowcy" coś w tym jest

Auto jest pozbawione magicznego przycisku DSC OFF

jedna czynność która odpada zanim ruszę

Co do tego co jest na pokładzie to :
klimatyzacja automatyczna
nagłośnienie BOSE
fotele z jakiegoś zwierza które jeszcze żyje

chyba bo zimą ciepłe są
felgi aluminiowe 16'' na zimę ,latem 17'' opony jakieś mało znane 215 40 Paradne Yokohamy
Tego roku postanowiłem coś zmienić i odróżnić moje Ciastko od innych więc zaaplikowałem

oryginalne dokładki zderzaka przedniego i tylnego (ta ostatnia spowodowała zanik oryginalnych końcówek wydechu więc zainstalowałem nowe) fabryczne nakładki progowe też zmienione do kompletu tylna klapa otrzymała spoiler a na deser lewa tylna lampa wersji EU została zastąpiona bardziej JDM-ową

Pod maskę wpadły dwa teleskopy podpierające to dla estetyki (swoją drogą czemu nie ma ich fabrycznie

) dla mechaniki zamontowałem wkładkę K&N dodatkowego powietrza nigdy za dużo a może jeszcze jakiś koń się doczepi

Nie wiem czy wszystkie ale moja Madzia zawieszeniem przypominała bardziej terenówkę więc fabryczne sprężyny zastąpiłem o 40 mm niższymi teraz jest duuużo lepiej
We wnętrzu dzięki jednemu nadpobudliwemu koledze

fabryczny "wiatrołap" zyskał nowe oblicze .To z grubsza wszystko kolejne modyfikacje opiszę w planach niema tego dużo ale jak to mówią "To chol..rnie wciąga"

- Tyle na liczniku było w chwili zakupu

- To obecny stan licznika

- Oryginalny pręt podpory maski zastąpiły teleskopy

- Na wszelki wypadek żeby nie wymienić

- Na podłodze nie leżą śmieci to prawdziwie JDM-owe katalogi mazdy roadster pisane tajemniczymi krzakami

- Klamki otrzymały oryginalne nakładki z matowanego aluminium