Podświetlenie zamka,stacyjki
1, 2
A czy X9 też miał podświetlanie stacyjki? Bo zamek się podświetlał
..od jakiegoś czasu już nie, no ale i tak nie kożystam z tego bo jest centralka z pilota.
Ostatnio edytowano 20 gru 2009, 17:50 przez Italiano, łącznie edytowano 2 razy
W oczekiwaniu na nowy podpis...
To nie wszystkie Mazdy (przynajmniej te po 1989r.) miały podświetlanie stacyjki?A czy X9 też miał podświetlanie stacyjki?
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
i przedGofNet napisał(a):To nie wszystkie Mazdy (przynajmniej te po 1989r.) miały podświetlanie stacyjki?
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
U siebie mam podświetlaną i stacyjkę i zamek w drzwiach kierowcy
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W X9 może zrezygnowania z podświetlania stacyjki. Po otwarciu centralki w aucie automatycznie zapala sie światło,i gaśnie po przekręceniu klucza (o ile pamiętam) ,albo po upływie określonego czasu.Może w waszych Madziach jest tak samo? Także podświetlanie stacyjki w tym momencie było by zbędne. I dodam....a po wyjęciu kluczyka ze stacyjki też od razu się włancza oświetlenie i gasi po zamknięciu centralki, albo po upływie określonego czasu.
A co by sie miało podświetlać w stacyjce.....tak samo jak w zamku ten mały prostokącik w który się wkłada klucz?
A co by sie miało podświetlać w stacyjce.....tak samo jak w zamku ten mały prostokącik w który się wkłada klucz?
Pewnie żarówka do wymiany. Jest kiepsko widoczna w dzień, ale w nocy od razu zauważysz że świeci dziurka na kluczyk w momencie jak masz podświetlenie stacyjki.Coolbob napisał(a):Mam 323F (BA) 1,5 '96 i nie świeci mi nic przy zamku
W 323F BA stacyjka jest w kolumnie kierownicy z boku, w takim wgłębieniu (ze 2-3cm). Na boku tego wgłębienia jest mała, okrągła zielona maskownica przez którą świeci żarówka i oświetla cały "dołek" tak żeby można było łatwo trafić kluczem.Italiano napisał(a):A co by sie miało podświetlać w stacyjce
U ciebie stacyjka jest w zupełnie innym miejscu i przy zwykłym oświetleniu wnętrza samochodu od razu ją widać i łatwo trafić – więc raczej podświetlenia po prostu nie masz. W Chryslerze cały zamek stacyjki miał taką śmieszną konstrukcję metalowo-plastykową i świeciło się i z dziurki, i taki wąski zielony pierścień dookoła stacyjki – ewentualnie masz coś podobnego, tylko żarówka już umarła.
Acha, opcją w BA był CPU który potrafił też sterować światłem w środku nieco lepiej niż włącz/wyłącz zależnie od stanu otwarcia drzwi i działał podobnie do tego co opisujesz. Nie widziałem tego patentu w akcji niestety i nie wiem czy to cokolwiek zmienia w sposobie podświetlania drzwi i stacyjki...
Italiano napisał(a):W X9 może zrezygnowania z podświetlania stacyjki.
Aż teraz sam nie wiem czy mam
Italiano zauważ, że stacyja w X9/millenia jest nieco inaczej umiejscwiona niż w większości typowych aut. Łatwiej jest trafić
EDIT : Dookoła stacyjki jest coś co powinno się świecieć – taki ring. Niestety u mnie już chyba nie działa. W każdym razie nie świci się po otwarciu drzwi ...
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- Od: 16 sty 2005, 17:08
- Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG
Puhcio napisał(a): Dookoła stacyjki jest coś co powinno się świecieć – taki ring
No ja się dzisiaj przyglądłem i nie miało by co sie świecić.
puhcio zrob fote tego patentu? to takie cos co jest wokol zapalniczki??
Italjaniec, teraz tez mam takie udogodnienie jak i ty
Italjaniec, teraz tez mam takie udogodnienie jak i ty
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
Kult – Park23
Kult – Park23
bajer0 napisał(a):Italjaniec, teraz tez mam takie udogodnienie jak i ty
Ale w mojej nie ma tego...zrobiłem fotke ale nie mam czym zmniejszyć....to bym zapodał fotke jak to u mnie wygląda.
Italiano napisał(a):Ale w mojej nie ma tego...zrobiłem fotke ale nie mam czym zmniejszyć....to bym zapodał fotke jak to u mnie wygląda.
takie jak ty t.z. swiatelko zapala sie po rozbrojeniu alarmu, gasnie po przekreceniu kluczyka, zapala sie, gdy wylacze silnik itp itd... dokladnie jak u Ciebie, a jak mam silnik wlaczony i otwieram centralny (mam od tego przelacznik na pulpicie) to swiatelko sie samo zapala itp... o to chodzilo
Puhcio napisał(a):Na mój gust ten ring powinien się palić ...
na moj tez
Ostatnio edytowano 9 paź 2005, 22:11 przez bajer0, łącznie edytowano 1 raz
Kult – Park23
Kult – Park23
Hmmm... u mnie to nie dziala- wlasnie sprawdzilem.
W ogole mam jakas dziwna wersje – nie mam komputera chociaz wyczytalem w innych postach ze xedosy 9 wszystkie mialy...
A stacyjka jest podswietlana zaroweczka ktora pewnie moze sie spalic...? probowalem ja zlokalizowac (wyjalem ten plastik ze schowkiem na drobne i z regulacja wysykosci swiatel) ale znalazlem tylko tak jakby miejsce na zaroweczke -taki pusty cylinderek w tym bialo-przezroczystym plastiku dookola stacyjki...
A moze w mojej wersji nie ma podswietlenia? znalazlem w instrukcji do mojej X9 ze podswietlenie zamka w drzwiach jest opcja (o podswietleniu stacyjki w ogole nic nie ma), wiec jesli nie ma jednego to moze nie ma i drugiego? podobno uruchamial to ten sam wlacznik....
W ogole mam jakas dziwna wersje – nie mam komputera chociaz wyczytalem w innych postach ze xedosy 9 wszystkie mialy...
A stacyjka jest podswietlana zaroweczka ktora pewnie moze sie spalic...? probowalem ja zlokalizowac (wyjalem ten plastik ze schowkiem na drobne i z regulacja wysykosci swiatel) ale znalazlem tylko tak jakby miejsce na zaroweczke -taki pusty cylinderek w tym bialo-przezroczystym plastiku dookola stacyjki...
A moze w mojej wersji nie ma podswietlenia? znalazlem w instrukcji do mojej X9 ze podswietlenie zamka w drzwiach jest opcja (o podswietleniu stacyjki w ogole nic nie ma), wiec jesli nie ma jednego to moze nie ma i drugiego? podobno uruchamial to ten sam wlacznik....
-
Ralff
1, 2