Dwa pierwsze zdjęcia pokazują jak łamie się lusterko anglika i nasze, porównaj.
Pozdrawiam
przystosowanie lusterka z anglika
1, 2
Ja mam problem taki, że lusterko zepsuło mi się jakoś tak samo i ustawiało się w położeniu "angielskim". Przy składaniu coś zgrzytało. Okazuje się, że jedna z kulek sama się przemieściła, w dodatku ta całkiem niedostępna. Widać było, że kulki nieźle były skorodowane. Próbowałem naprawić przesuwając kulki, ale operacja się nie udała, aż w końcu urwałem to chol.. lusterko. I teraz muszę nabyć nowe.
Proszę o poradę, czy warto zainteresować się zamiennikami, czy lepiej ory używkę kupić. Boję się, że podróby to tandeta chińska.
Ps: przesunięcie tej kulki najbliżej szyby wydaje się niemożliwe bez rozebrania lusterka. A lusterko chyba nie jest rozbieralne – nie zauważyłem żadnego zatrzasku.
Proszę o poradę, czy warto zainteresować się zamiennikami, czy lepiej ory używkę kupić. Boję się, że podróby to tandeta chińska.
Ps: przesunięcie tej kulki najbliżej szyby wydaje się niemożliwe bez rozebrania lusterka. A lusterko chyba nie jest rozbieralne – nie zauważyłem żadnego zatrzasku.
- Od: 8 maja 2010, 08:57
- Auto: BJ, 1.5 benz. 1999
Jak urwało Ci se lusterko to teraz ustaw je na wersje europejską i zkrędź wkrętem na sztywno i po kłopocie jedynym mankamentem będzie brak możliwości składania lusterka.
- Od: 9 maja 2010, 13:29
- Auto: 323F BA 1.8 i BG 1.6
decadent napisał(a):Proszę o poradę, czy warto zainteresować się zamiennikami, czy lepiej ory używkę kupić
Używkę musisz kupić w dobrym stanie, czasami mocowanie jest popękane i się rozpadają. Z zamiennikami Ci nie pomogę.
decadent napisał(a):przesunięcie tej kulki najbliżej szyby wydaje się niemożliwe bez rozebrania lusterka. A lusterko chyba nie jest rozbieralne – nie zauważyłem żadnego zatrzasku.
Jest rozbieralne od spodu, ale może być problem ze złożeniem
MareckiGTI napisał(a):zkrędź wkrętem na sztywno i po kłopocie jedynym mankamentem będzie brak możliwości składania lusterka.
Gorzej jak mocowanie już nie jest pierwszej młodości i ktoś o nie zahaczy przechodząc lub jadąc samochodem. Chyba lepiej żeby była przynajmniej jedna kulka i się składało.
Ja skręciłem swoje, tez kupiłem nowe angola przerobiłem i dwa dni później połamane zostało powiedziałem że kolejnego nie kupie a jak ktoś walnie to niech łamie swoje a nie moje.
- Od: 9 maja 2010, 13:29
- Auto: 323F BA 1.8 i BG 1.6
MareckiGTI napisał(a):a jak ktoś walnie to niech łamie swoje a nie moje
To musiałeś je solidnie skręcić
Rozebrałem moje rozwalone lusterko na części pierwsze – rzeczywiści teoretycznie jest możliwość odłączenia części ruchomej od łapy mocującej do karoserii. Trzeba poodginać taką blaszkę, która blokuje sprężynę. Ponowny montaż jest jednakże, jak już zauważono problematyczny, trzeba by skonstruować specjalne narzędziarze do mocnego ściśnięcia sprężyny i nasunięcia blaszki. Roboty z tym tyle, że lepiej kupić nowe...
W moim przypadku naprawa była niemożliwa, bo nie widzę możliwości przesunięcia tej kulki, która jest za kołnierzem, tej najbliżej karoserii... a ta była u mnie przesunięta i zapieczona...
W moim przypadku naprawa była niemożliwa, bo nie widzę możliwości przesunięcia tej kulki, która jest za kołnierzem, tej najbliżej karoserii... a ta była u mnie przesunięta i zapieczona...
- Od: 8 maja 2010, 08:57
- Auto: BJ, 1.5 benz. 1999
Witam
Wiem że nie ten dział , ale niechcę otwierać nowego tematu.
Mam pytanie.
Mam Mazde 6 2.0 2005 przed lifta
Czy obudowa lusterka lewego ( pokrywa w kolorze nadwozia ) będzie pasowała z wersji angielskiej do europejskiej??
Ponieważ moja był lekko pęknięta i podczas jazdy spadała i słuch po niej zaginą a lusterko mam sprawne .
Ceny na allegro mocno się różnią pod względem UK a EU.
Wiem że nie ten dział , ale niechcę otwierać nowego tematu.
Mam pytanie.
Mam Mazde 6 2.0 2005 przed lifta
Czy obudowa lusterka lewego ( pokrywa w kolorze nadwozia ) będzie pasowała z wersji angielskiej do europejskiej??
Ponieważ moja był lekko pęknięta i podczas jazdy spadała i słuch po niej zaginą a lusterko mam sprawne .
Ceny na allegro mocno się różnią pod względem UK a EU.
- Od: 15 lis 2012, 12:38
- Auto: Mazda 6 2.0 Diesel kombi 2005 rok
1, 2