Tu pojawił się problem, bo kupione w okazyjnej cenie lusterko pochodziło z anglika. Co to oznacza?
To ustawienie z auta gdzie kierownica jest po lewej stronie:
To po prawej:
Chodzi oczywiście o ustawienie lusterka a konkretnie o pozycję w której się blokuje.
Po zamontowaniu bardzo się zdziwiłem że zamiast drogi za samochodem widzę siebie
Do tego celu będzie potrzebny młotek oraz kliny z drewna.
Najpierw przekręcamy lusterko tak jak na zdjęciu.
Następnie wbijamy nasze kliny.
Trzeba je wbić tak głęboko, żeby można było wyciągnąć metalowe kulki widoczne na zdjęciu.
Na kolejnej fotografii kolorem czerwonym zaznaczone są miejsca gdzie powinny się znajdować nasze kulki. Kolor zielony to ustawienie dla aut z kierownicą po prawej stronie. Kolor biały to oznaczenie otworów: L kierownica po lewej stronie, R po prawej.
Musimy nasze kulki przełożyć do otworów odpowiadających literze L. Są trzy kulki, między którymi jest jeden wolny otwór, w naszym przypadku przekładamy je o jeden otwór do przodu.
Niestety jest to żmudna robota bo kulki lubią wypadać, albo blokują się wewnątrz lusterka. Zawsze można zostawić jedną albo dwie, wtedy lusterko będzie delikatniej się przekręcać, dla nas mniej zabawy a ustawienie dalej będzie zapamiętane.
Nie wiem jak sprawa wygląda z samym lustrem czy nie jest inaczej zbudowane ale ja u siebie nie widzę żadnej różnicy.
Przepraszam za słabą jakość zdjęć, były robione moim telefonem
Może komuś się przyda fotorealacja jak wpakuje się z lusterkiem tak jak ja, albo będzie chciał troszkę oszczędzić bo lusterka z anglika sa dużo tańsze.