Dopiero co trafiłem tutaj ze swoją Madzią w nadziei doczytania nieco więcej, co można poprawić jakie przypadłości itp. i jak widzę sporo przydatnych artykułów- nieco zejdzie zanim wszystko przekopie.
Pozdrawiam serdecznie z City of Rain – Bergen, gdzie auta myć się nie opłaca bo i tak chwila i brudne, ale Madzia lśni na tyle ile warunki pozwalają
Jestem drugim właścicielem, poprzednim była jakaś norweska mamuśka więc auto generalnie w bardzo dobrej kondycji, minus taki że poprawki od częstych w Norwegii ociernic zrobione są chyba przez partacza albo przez właścicielkę, ale zajmę się nimi podczas zjazdu do Polski. Drogi bywaja na tyle wąskie że jeździ się na centymetry, z jednej strony skały z drugich woda. Plus taki, że dziur znacznie mniej niż w Polsce
Jest to moje pierwsze autko po zdaniu prawka, wiec skrzynia biegów nieco na początku dostała po dupce niestety ... ale aktualnie autko lata po tych drogach nawet nieco szybciej niż powinno zważywszy na wysokość mandatów

co do technicznych aspektów
Mazda 323f BJ 1.6 benzynka z 2002R , wersja po lifcie – "jubilee" niestety google ani strona ze wszystkimi opcjami Mazd 323 nie wykazała czym dokładnie się ona charakteryzuje. Jeśli ktoś posiada takowe informacje będę wdzięczny W weekend wrzucę zdjęcia po zimowym myciu z zewnatrz i polerowaniu jeśli pogoda dopisze.
Do zrobienia w Polsce :
Zmiana lamp na ładniejsze, ściągane z U S A od protege, chyba że an alledrogo znajdę.
Może lekkie przyciemnienie szyb.
Parę poprawek lakierniczych , może lekka ingerencja w zawieszenie na niższe i twardsze plus lepsze tarcze hamulcowe.
Jak fundusze pozwolą zmiana tapicerki na customową skórkę

Pozdrawiam całe MAZDA SPEED,
Michał