miałam ten sam problem, szczególnie drzwi z tyłu,chyba w ogóle nie były używane mój znajomy posmarował jakimś oleistym zielonym smarem, nie mam pojęcia co to było, do tej pory jeszcze troche go widać, ale pomógł! może nie jest idealnie, jednak bez porównania lepiej
Panowie dzisiaj powędrował smar litowy. Taki ,że po rozpyleniu dopiero się tworzy z takiej pianki. I jak na razie to efekt taki ,że drzwi się super leciutko zamykają oczywiście jak to po smarowaniu brak piszczenia. Tydzień testów
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Ktoś w końcu doszedł do tego jak to wieśniackie piszczenie wyeleminować? Próbował ktoś olejem silnikowym? Zastanawiam się czy nie rozebrać drzwi i dokładnie przeczyścić i przesmarować tych ograniczników ale pytanie czym i co naprawdę zadziała na dłużej niż tydzień?
Miałem ten sam problem w drzwiach kierowcy. Problem ten załatwiłem psiknięciem WD-40 na zawiasy oraz trochę smaru (nie wiem jaki dokładnie) na ograniczniki. Piszczenie zniknęło. Już od 4 miesięcy nie powraca ten niemiły dźwięk.
Witam. Ja również miałem ten sam problem po kupnie samochodu. Wystarczyło obficie spryskać ograniczniki jak i zawiasy WD40 i energicznie poruszać. W razie potrzeby powtórzyć zabieg. Oczywiście pasowałoby po dokładnym umyciu samochodu też spryskać Mnie tak wystarczyło na dwie zimy. Teraz dopiero z tyłu się zaczęły piski po zimie ale dlatego że w ogóle nie używane Pozdrawiam:P
Smar silikonowy w wiekszej ilosci pomaga na długo.Trzeba tylko spsikac i otiwerac ,zamykac ,otwierac ,zamykac (wachlowanie) i psikac.Mi pomoglo w starej Gd na przeszlo rok czasu .W xedzie tez spsikalem i Cisza jak makiem zasiał
hehehe powracajacy jak bumerang temat ... +10-15 i zaczyna sie koncert stradivaliego. u mnie to samo ... nie walcze z tym! kierowcy piszcza najmniej reszty nie uzywam!
Jest tylko jedna odpowiedź trzeba zdjąć boczek, wyjąć ogranicznik i dokłądnie przemyć przemyć i jeszcze raz przemyć ja nawaliłem tawotu i teraz drzwi chodzą jak po masełku i nie ma piszczenia, ok 20min na jeden potrzeba.