Oleje silnikowe
Do Selgrosa mam dalej a zakupy do sklepu robie w makro. czyli róznica w paliwie na dobra sprawę 
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Wie ktoś czy ten olej powinien mieć pod korkiem zabezpieczenie foliowe lub inne zapobiegające utlenianiu, rozlaniu itp.:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1540909607
Kupiłem i przyjechał częściowo rozlany przez korek, pewnie z beczki lany.
I czy do tego opakowania wchodzi w ogóle 5L?
Na etykiecie jest 5 a na skali na opakowaniu 4.

Kupiłem i przyjechał częściowo rozlany przez korek, pewnie z beczki lany.
I czy do tego opakowania wchodzi w ogóle 5L?
Na etykiecie jest 5 a na skali na opakowaniu 4.
- Od: 11 kwi 2009, 19:57
- Auto: 626 GF 2.0 85kW 2000r
castrole nie mają żadnej foli czy "sreberka" pod korkiem
też już widziałem niby oryginalny baniak z hologramem kupiony na allegro który miał wyrazne ślady "zapocenia" -rozlania oleju przy korku tak jakby opakowanie nie było do końca szczelne
mamy na polskim rynku rodzime sprawdzone produkty, ale jednak część osób woli coś "zagranicznego" w okazyjnej cenie, a pózniej zastanawia się czy to oryginał, czy nie stary, gdzie rozlewany itp itd
też już widziałem niby oryginalny baniak z hologramem kupiony na allegro który miał wyrazne ślady "zapocenia" -rozlania oleju przy korku tak jakby opakowanie nie było do końca szczelne
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
mamy na polskim rynku rodzime sprawdzone produkty, ale jednak część osób woli coś "zagranicznego" w okazyjnej cenie, a pózniej zastanawia się czy to oryginał, czy nie stary, gdzie rozlewany itp itd
ela323f napisał(a):witam mam zalany olej mobila 10w40 mazda citd 2.0 2003r czy to dobrze czy lepiej zmienic na inny.
i to szybko, 5w-30 lub 5w-40..............
My ride's: Renault Espace 2.0 DCI 06' 175KM
Moja M6 --- SOLD
Moja M6 --- SOLD
witam,mój z5 jest zalany mineralnym castrolem gtx high mileage bo taki był jak kupiłem,nie jestem zadowolony z tego oleju jest przereklamowany,niedawno wymienilem olej i zaczął puszczać dymek na zimnym,od paru dni przeczytałem pół neta testów i opini o olejach i postanowilem że zaleje olej Royal Purple 15w40,ta firma jest jedną z najpopularniejszych w USA i Australi,w większości testów oleje tej firmy biją inne na głowe,z tego co czytałem na polskich forach każdy kto spróbował olejów tej firmy wypowiada się w samych superlatywach i już pozostał przy tej firmie,litr kosztuje ok 50zł i wiem że nie uzdrowi uszczelniaczy zaworowych itp ale skoro inni spróbowali i same plusy to może warto,co o tym myślicie?
a ogólnie według was jaki jest najlepszy mineralny olej do zalania przy przebiegu 200tys plus lpg plus poranny dymek przez 10sek,aha i czy częstsza wymiana oleju np co 5tys km coś pomoże żeby autko mialo ciągle świerzy olej?
a ogólnie według was jaki jest najlepszy mineralny olej do zalania przy przebiegu 200tys plus lpg plus poranny dymek przez 10sek,aha i czy częstsza wymiana oleju np co 5tys km coś pomoże żeby autko mialo ciągle świerzy olej?
- Od: 13 sty 2011, 13:25
- Auto: Mazda 323F ba 1.5 16V 96r,sekwencja Lpg
witajcie
Może mi ktoś napisać jaki będzie najlepszy olej silnikowy do M6 2,0 benzyna 2003 rok? Ostatnio był/jest zalany Motul 5W40. Czy Total Quartz 9000 5W40 będzie dobry? A może ELF Excellium NF 5W40? Proszę, pomóżcie mi wybrać bo czas wymiany nadszedł.....
Czekam na sugestie
Może mi ktoś napisać jaki będzie najlepszy olej silnikowy do M6 2,0 benzyna 2003 rok? Ostatnio był/jest zalany Motul 5W40. Czy Total Quartz 9000 5W40 będzie dobry? A może ELF Excellium NF 5W40? Proszę, pomóżcie mi wybrać bo czas wymiany nadszedł.....
Czekam na sugestie
Pozdrawiam. Qdłaty25.
AD626GE napisał(a):Witam, chcialbym sie zapytac czy moge do swojej mazdy ( 626 ge 92r 2.0 16v) zalac olej valvoline 15w50 albo 15w40, zastanawiam sie nad takim gestym aby ograniczyc pobor oleju
Z Valvolina do twojej Mazdy możesz zalać Valvoline 10W/40 Turbo ten olej ma właściwości mineralne i katalog go przewiduje do twojego auta.
- Od: 12 mar 2007, 23:40
- Auto: Mazda 323F BA-BP
1840cm3,114 KM
Qdłaty25 napisał(a):witajcie
Czekam na sugestie
Mazda zaleca 5W30.
Ja jeżdżę na Mobil 5W30 XE niskopopiołowy. Nic się nie dzieje.
Zmieniam co 12 tys km.
Hubix napisał(a):Mobil 5W30 XE
również jeżdżę i polecam

Panowie to jaki konkretnie olej wlać do 323 F BA 1998r. z przebiegiem ponad 200 tyś ?
Dzięki za odpowiedź 
Witam
Mam pytanie znajomy ma zalane auto kupił je i nie wie czym za pare dni ma jechać w trase ok 600 km i ma stan oleju na minimum pytanie brzmi czy może dolać jakiegos minerala czy raczej pół syntetyk lepiej .
pozdrawiam
vw golf 1,9 tdi 90 km 1999 r przebieg niby 140000 .
Mam pytanie znajomy ma zalane auto kupił je i nie wie czym za pare dni ma jechać w trase ok 600 km i ma stan oleju na minimum pytanie brzmi czy może dolać jakiegos minerala czy raczej pół syntetyk lepiej .
pozdrawiam
Ostatnio edytowano 12 kwi 2011, 21:33 przez piopak1976, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 9 lut 2011, 19:00
- Auto: 323 F 2,0 Diesel 2002 r.
może jakieś wskazówki? napisz który rok i jaki przebieg aut.
http://chevron.migomedia.pl/havoline-ultra-s-5w-40.html
Da radę to zalać do turbobenzyny, olej zalecany jako dieslowski do tego ma akceptacje VW jako olej do PD. Zastanawiam się czy nie zrobię kuku nim swojemu T5.
Da radę to zalać do turbobenzyny, olej zalecany jako dieslowski do tego ma akceptacje VW jako olej do PD. Zastanawiam się czy nie zrobię kuku nim swojemu T5.
Stała pod ścianą prężąc kakao
piopak1976 napisał(a):Witam
pozdrawiam
przecież może wymienić olej i będzie po sprawie, po co kombinować
Gib napisał(a):<span><a href="http://chevron.migomedia.pl/havoline-ultra-s-5w-40.html" class="smarterwiki-linkify">http://chevron.migomedia.pl/havoline-ultra-s-5w-40.html</a></span>
ACEA C3 – bardzo dobry do benzyn, również uturbionych i agresywnie traktowanych. Z pozostałych danych wynika, że to topowy olej wśród 5W40.