Nadgorliwy moderator – 67igor1
Strona 1 z 1
Chciałbym zauważyć, że na częsci forum poświęconej M6 w modelach, gdzie obecnie moderuje 67Igor mamy do czynienia z lekką przesadą. Rozumiem, że trzyma się porządek, aby forum nie było zaśmiecane, ale w/w kolega jest lekko mówiąc nadgorliwy. Wystarczy lekko zejść z tematu, np: w wątku o rezerwie paliwa wspomnieć o spalaniu paliwa, które wpływa na "wielkość" rezerwy i już mod zwraca uwagę, aby nie offtopować. To tylko przykład, a takie sytuacje są codziennie.
Panowie – jak jest założony temat zwłaszcza taki, który nie ma na celu rozwiązać jakiegoś problemu tylko powymieniać się opiniami, TO NIECH NAM BĘDZIE DANA SZANSA POKONWERSOWAĆ w rozsądnych granicach.
Panowie – jak jest założony temat zwłaszcza taki, który nie ma na celu rozwiązać jakiegoś problemu tylko powymieniać się opiniami, TO NIECH NAM BĘDZIE DANA SZANSA POKONWERSOWAĆ w rozsądnych granicach.
- Od: 4 lis 2010, 12:09
- Auto: Mazda 6/ 2.0 CITD/ 136KM/ kombi/ rok 2002/ wer. exlusive bez xenonów i navi:(
Guiliano napisał(a):w wątku o rezerwie paliwa wspomnieć o spalaniu paliwa, które wpływa na "wielkość" rezerwy
Serio uwazasz ze spalanie wpływa na wielkość rezerwy? Rezerwa zapala się jak zostanie odpowiednia ilość paliwa w baku. Co to ma do ilości przejechanych kilometrów?
Z tego co pamietam to dyskusja dotyczyła spalanie wiec chyba prawidłowo ze poleciało do odpowiedniego wątku.
Spalanie na rezewie – czyli ile według naszych doświadczeń przejdziemy po zapaleniu się kontrolki. Jak pali Ci 10 a nie 8 to jest różnica, ale nie po to ten wątek... Podałem tylko przykład/. Uważam, że 67igor1 przesadza i zbyt mocno ingeruje w normalną dyskusje tam gdzie powinna się ona toczyć.
- Auto: Mazda 6/ 2.0 CITD/ 136KM/ kombi/ rok 2002/ wer. exlusive bez xenonów i navi:(
Guiliano napisał(a):Spalanie na rezewie – czyli ile według naszych doświadczeń przejdziemy po zapaleniu się kontrolki.
No tak tylko Pawciu&Elvii tam nic nie pisał o tym ile spalił mu na rezerwie. Napisał wręcz ze jak sie zapaliło to odrazu pojechał na stacje. Wg. mnie posty zostało prawidłowo przesunięte. Dyskusje możesz zawsze dokończyć w nowym watku.
Szukasz czegos na siłe czy jak ?
Proszę nie robić OT! To nie jest temat o rezerwie.
P.S. Na przykład w citroenie rezerwa nie zapala się na podstawie poziomu paliwa, a w zależności od pozostałego do przejechania dystansu. Więcej – wskazówka ilości paliwa nie opiera się o poziom płynu w baku, a o jego wykalkulowane zużycie od ostatniego tankowania. Takie już są te nowoczesne samochody
.
P.S. Na przykład w citroenie rezerwa nie zapala się na podstawie poziomu paliwa, a w zależności od pozostałego do przejechania dystansu. Więcej – wskazówka ilości paliwa nie opiera się o poziom płynu w baku, a o jego wykalkulowane zużycie od ostatniego tankowania. Takie już są te nowoczesne samochody
the right man in the wrong place...
[quote=
No tak tylko Pawciu&Elvii tam nic nie pisał o tym ile spalił mu na rezerwie. Napisał wręcz ze jak sie zapaliło to odrazu pojechał na stacje.
Zgadza się tak napisałem ale wyszło mi mam 10L rezerwy skoro pojemność baku jest 65 l a wlałem 55,2
No tak tylko Pawciu&Elvii tam nic nie pisał o tym ile spalił mu na rezerwie. Napisał wręcz ze jak sie zapaliło to odrazu pojechał na stacje.
Zgadza się tak napisałem ale wyszło mi mam 10L rezerwy skoro pojemność baku jest 65 l a wlałem 55,2
-
Pawciu
tco_tm napisał(a): Na przykład w citroenie rezerwa nie zapala się na podstawie poziomu paliwa, a w zależności od pozostałego do przejechania dystansu. Więcej – wskazówka ilości paliwa nie opiera się o poziom płynu w baku, a o jego wykalkulowane zużycie od ostatniego tankowania. Takie już są te nowoczesne samochody.
o to coupe jest nowe bo mam to samo hehe
Przejrzałem tematy o których tutaj rozmawiamy. Przyznaję, że granica która dzieli te dwa watki jest bardzo cienka – ale jednak jest. Guiliano przekroczyliście tę granicę tak samo jak w TYM wątku. Mało tego, Guiliano sposób w jaki odniosłeś się do moderatora [w jednym z wątków] nie zasługuje na pochwałę.
Za ten temat dziękuję, szczerze cieszę się, że jednak nie jest Wam obojętne forumowe życie.
Proponuję abyś wykazał więcej zrozumienia i samokontroli w tworzeniu OT. Z moderatorem oczywiście zamienię z dwa zdania, choć do Jego pracy nie mam żadnych zastrzeżeń.
Za ten temat dziękuję, szczerze cieszę się, że jednak nie jest Wam obojętne forumowe życie.
Proponuję abyś wykazał więcej zrozumienia i samokontroli w tworzeniu OT. Z moderatorem oczywiście zamienię z dwa zdania, choć do Jego pracy nie mam żadnych zastrzeżeń.
Jakiś tam podpis Leszka :P
Regulamin forum mówi wyraźnie, że decyzja moderatora jest OSTATECZNA więc tego typu temat nie powinien mieć miejsca.
Pkt 1.6 "Decyzje moderatotów są niepodważalne"
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Leszek napisał(a):Z moderatorem oczywiście zamienię z dwa zdania, choć do Jego pracy nie mam żadnych zastrzeżeń.
Dziękuję! Także uważam, że mod Igor dobrze wykonuje to co do niego zależy, ale troszkę zbyt nadgorliwie. To tak jak w sporcie, dobry sędzia to taki, które nie widać, nie przeszkadza a grze ale widać jego pracę. Tylko o zamianę tych dwóch zdań z kolegą mi chodzi:)
PS: poprawcie mnie jeśli się mylę, ale jest on modem z niedługim stażem, albo przynajmniej w dziale M6,626.
Bandit napisał(a):Regulamin forum mówi wyraźnie, że decyzja moderatora jest OSTATECZNA więc tego typu temat nie powinien mieć miejsca.
Zgadza się, decyzje moderatorów są ostateczne.
Każdy ma prawo zgłosić swoje uwagi i poprosić o wyjaśnienia, więc ten temat jak najbardziej ma sens. Generalnie prosimy, aby takie sytuacje załatwiać na PW z zainteresowanym moderatorem lub jeśli nie można się dogadać to z koordynatorem.
Guiliano napisał(a):poprawcie mnie jeśli się mylę, ale jest on modem z niedługim stażem
Nie mylisz się. Wojtek jest moderatorem od niedawna, otrzymał trochę zaniedbany "moderatorsko" dział. Tym bardziej proszę o wyrozumiałość, każdy potrzebuje czasu na dotarcie się. I po raz kolejny podkreślę – Wojtek ma moje pełne zaufanie, tak samo jak jak pozostali moderatorzy.
I nie broić mi więcej.
pozdrawiam
Jakiś tam podpis Leszka :P
Guiliano napisał(a):gdzie obecnie moderuje 67Igor mamy do czynienia z lekką przesadą. Rozumiem, że trzyma się porządek, aby forum nie było zaśmiecane, ale w/w kolega jest lekko mówiąc nadgorliwy. Wystarczy lekko zejść z tematu, np: w wątku o rezerwie paliwa wspomnieć o spalaniu paliwa, które wpływa na "wielkość" rezerwy i już mod zwraca uwagę, aby nie offtopować. To tylko przykład, a takie sytuacje są codziennie.
Sa dwa tematy: jaka jest rezerwa i ile pali twoja M6
i taka byla i jest moja decyzja...
Bandit napisał(a):Pkt 1.6 "Decyzje moderatotów są niepodważalne"
i tyle...

Guiliano napisał(a):PS: poprawcie mnie jeśli się mylę, ale jest on modem z niedługim stażem, albo przynajmniej w dziale M6,626.
...oficjalnym stazem – tak
niestety... slabo znasz to forum, a zwlaszcza nasz dzial kolego...
Leszek napisał(a):Każdy ma prawo zgłosić swoje uwagi i poprosić o wyjaśnienia, więc ten temat jak najbardziej ma sens. Generalnie prosimy, aby takie sytuacje załatwiać na PW z zainteresowanym moderatorem lub jeśli nie można się dogadać to z koordynatorem.
nie mam od zalozyciela tego watku zadnej wiadomosci w tym temacie...
A na przyszlosc, prosze, nic o nas bez nas.

jezeli miales odwage zalozyc ten temat, to powinienes miec tez odwage podeslac mi link do niego...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
67igor1 napisał(a):Bandit napisał(a):Pkt 1.6 "Decyzje moderatotów są niepodważalne"
i tyle...![]()
a więc nie było sensu zwracać Tobie uwagę a propos Twego działania akurat w tamtym wątku, bo z góry było by to bez sensu. Minimalnie lepszy efekt osiągnąłem przez ten wątek. Robisz porządek w dziale M6 i to się ceni, ale proszę nie bądź nadgorliwy. W wątku o lamie rozmowa o żarówce to nie jest off top....
Miło, że podzieliłeś się opinią. Sądzę jednak, że powstrzymałbyś się od niej, gdybyś miał za sobą trochę moderatorskiej praktyki – często zdarzają się sytuacje podobne do wymienionej, kiedy nie można jednoznacznie wybrać lepszego rozwiązania (nie wszystko jest czarne lub białe, punkt widzenia jest względny itd). Dlatego w regulaminie znalazł się przywołany punkt 1.6 – dający moderatorom spokojną głowę, żeby mogli normalnie funkcjonować, zamiast tkwić w konsternacji, wyrzutach sumienia i niekończących się sporach
.
Temat zamykam.
Temat zamykam.
the right man in the wrong place...
Strona 1 z 1