Tuning optyczny Mazda6 GG/GY – pytania i sugestie – temat zbiorczy
Edit by jarek.ZE:
Temat ten jest poświęcony Tuningowi Optycznemu Mazdy6 (GG/GY),
poruszamy tutaj wszystkie kwestie dotyczące:
– opsojlerowania, dokładek do zderzaków, dokładek progowych, custom made zderzaków, zmian wnętrza oraz wymiany poglądów o tuningu optycznym modelu M6 (2002 – 2007 )
Probowal ktos cos takiego juz zrobic?
planuje to zrobic zaraz potym jak uruchomie car pc.
Temat ten jest poświęcony Tuningowi Optycznemu Mazdy6 (GG/GY),
poruszamy tutaj wszystkie kwestie dotyczące:
– opsojlerowania, dokładek do zderzaków, dokładek progowych, custom made zderzaków, zmian wnętrza oraz wymiany poglądów o tuningu optycznym modelu M6 (2002 – 2007 )
Probowal ktos cos takiego juz zrobic?
planuje to zrobic zaraz potym jak uruchomie car pc.
- Od: 21 lip 2009, 22:40
- Auto: Mazda 6 hatchback r.2002
MZR-CD 136KM
ja do tego sie przymierzam, choc mysle aby w podobnym miejscu zamontowac pasek led,ale koloru kanarkowego/migaczy...
no a w miejsce migaczy swiatla dzienne ...
ale nie jestem przekonany co do trwalosci tych Led "made in China"!
a na rozebranie i ponowne sklejenie lampy, potrzeba troche czasu i cierpliwosci...
i obawiam sie ze ulegnanie ktoras uszkodzeniu ...
pozdr
E.
pozdr
E
no a w miejsce migaczy swiatla dzienne ...
ale nie jestem przekonany co do trwalosci tych Led "made in China"!
a na rozebranie i ponowne sklejenie lampy, potrzeba troche czasu i cierpliwosci...
i obawiam sie ze ulegnanie ktoras uszkodzeniu ...
pozdr
E.
pozdr
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
ciekawy pomysl ja bym jednak zostal przy tym jak to na filmiku wyglada tylko wlasnie jest problem tych swiatel zeby ich nie uszkodzic nic... a sadze ze gdyby to dac tam gdzie robia to ladna by cene zaspiewali... a same chinskie ledy kosztuja 6zl sztuka 
- Od: 21 lip 2009, 22:40
- Auto: Mazda 6 hatchback r.2002
MZR-CD 136KM
wies tanczy i spiewa!!!!
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
Trec_Londyn napisał(a):wies tanczy i spiewa!!!!
no, niby tak.
no a widzialeś najnowszy model Mercedesa klasy S ?
tam w przedniej lampie, wzdłużnie jest zintegrowany pasek LED
i ten to właśnie mruga na pomarańczowo jako migacz, lekko podobnie ma najnowsze Q7..
polecam obejrzeć!
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Tak Enduro widzialem ale jest pewna roznica jak sa montowane ledy w porsze / audi to tak daja po galach ze patrzec na to sie nie da..
A te made in china wygladaja jak choinka

A te made in china wygladaja jak choinka
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
Trec_Londyn napisał(a):Tak Enduro widzialem ale jest pewna roznica jak sa montowane ledy w porsze / audi to tak daja po galach ze patrzec na to sie nie da..
A te made in china wygladaja jak choinka![]()
czyli pozostaj zakupic dobre LEDy,
no i je solidnie zamontowac
no to wtedy nie bedzie wiochy..
pozdr.
E.
Witam planuje usunac listwy z dzwi czy ktos juz to robil wczesniej?
Trec_Londyn napisał(a):Witam planuje usunac listwy z dzwi czy ktos juz to robil wczesniej?
ja,
nie ma z tym zadnego problemu.
ale po ich demontazu trzeba koniecznie wytlumic drzwi od srodka, bo dzwiek przy ich zamykaniu jest mizernie tani !
ponadto musisz byc pewny czy twoje auto nie bylo uprzednio malowane, bo jesli tak, to jest to problem, bo lakiernicy czesto lakieruja nastepny element czesciowo, aby uniewidocznic roznice w lakierze i dokonuja tego bez odklejania listw, a po ich odklejeniu bedzie to widoczne..
ale wg mnie warto je usunac, przez co auto nabiera lepszego wygladu..
pozdr
E
Dzieki Enduro sprawdzilem u znajomego i tak jest i troche mnie to zniechecilo
Tak wiec teraz wygluszenie myslisz ze te hidolux 3100 czy jak to sie tam pisze wystarczy????
I gdzie to da rade kupic?
Tak wiec teraz wygluszenie myslisz ze te hidolux 3100 czy jak to sie tam pisze wystarczy????
I gdzie to da rade kupic?
Trec_Londyn napisał(a):Dzieki Enduro sprawdzilem u znajomego i tak jest i troche mnie to zniechecilo
ja poprostu wkleilem te listwy od srodka, do tego nazbierlam dodatkowych kilka innych listew z drzwi uszkodzonych
i do tego najzwyklejsze maty zapakowalem do srodka
do tego tasma dwustronna i folia z babelkami i troche konserwacji
koszt niewielki a efekt slyszalny!
pozdr.
E.
http://www.halfords.com/webapp/wcs/stor ... yId_165688
ja mam cos takiego zalozone. jakby ktos chcial moge zrobic zdjecie. pisac :–)
- Od: 22 maja 2008, 20:27
- Auto: Mazda 6 ts 2.0 Diesel 136KM
rafaleq napisał(a):http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_715113_langId_-1_categoryId_165688
dawaj kolego fotki – zobaczymy jak to wygląda
- Od: 9 kwi 2010, 23:30
- Auto: Audi A6 C6 3.0TDI Quattro
Honda Accord 2.2 iCTDi
Jedyna rzecz jaka niespecjalnie podoba mi się w wyglądzie Mazdy6 I to gril i chromowana srebrna blaszka 
Znalazłam w sieci różne modele grilów zastępczych i tak się zastanawiam..
http://www.nicedeals.co.uk/index.php?cPath=3_311_329_1526&osCsid=4353cecde56a17a99ba6cfe9e2d25cce
tyle, że bez 'przymierzenia' nie wiem która wersa by mi przypasowała wizualnie..
w sumie nigdy do takich zabiegów wcześniej nie podchodziłam.. Ktoś bawił się i może ewentualnie coś poradzić?
Znalazłam w sieci różne modele grilów zastępczych i tak się zastanawiam..
http://www.nicedeals.co.uk/index.php?cPath=3_311_329_1526&osCsid=4353cecde56a17a99ba6cfe9e2d25cce
tyle, że bez 'przymierzenia' nie wiem która wersa by mi przypasowała wizualnie..
w sumie nigdy do takich zabiegów wcześniej nie podchodziłam.. Ktoś bawił się i może ewentualnie coś poradzić?
- Od: 16 mar 2011, 22:30
- Auto: Mazda 3 1.6 Takuya 2011
Mazda6 GG 2.0l 147 KM 2007r [*]
jeśli chodzi o malowanie to najlepiej dać lakiernikowi, zrobi fachowo 
pokolorowałem CI Twój grill pod kolor auta, wybacz za słabą jakość – dopiero się uczę (sam)
ale masz poglądowy obrazek jak by to wyglądało gdybyś pomalowała swój grill
jeśli podoba Ci się jednak taki "tjuningowy" to nie pozostaje nic innego jak kupić i spróbować.
ale najpierw polecam przejrzeć sobie stuningowane mazdy 6 na http://www.cardomain.com
może tam znajdziesz coś ciekawego
jest tam dużo pięknych szóstek, ewentualnie na http://www.6crew.com
pozdrawiam
pokolorowałem CI Twój grill pod kolor auta, wybacz za słabą jakość – dopiero się uczę (sam)
ale masz poglądowy obrazek jak by to wyglądało gdybyś pomalowała swój grill
jeśli podoba Ci się jednak taki "tjuningowy" to nie pozostaje nic innego jak kupić i spróbować.
ale najpierw polecam przejrzeć sobie stuningowane mazdy 6 na http://www.cardomain.com
może tam znajdziesz coś ciekawego
pozdrawiam
hmm.. to ja się przejadę do lakiernika najpierw, bo to by było naprostsze rozwiązanie niż kombinować z innymi grliami (a niech jeszcze nie pasuje..
)
p.s. Fotoszopki się uczysz?
p.s. Fotoszopki się uczysz?
- Od: 16 mar 2011, 22:30
- Auto: Mazda 3 1.6 Takuya 2011
Mazda6 GG 2.0l 147 KM 2007r [*]
Przytłączam sie do tego co powiedział Radex i zgadzam sie z jego opina lepiej pomalowac i miec oryginał made by mazda, aczkolwiek wyrózniajacy sie sposrod wszystkich na plus
chyba ze własnie trafisz na taki gotowy jakiego zdjęcie podesłałas i zamontujesz w swoim