Muwies :D
Wczoraj obejrzałam Sanctum- bardzo ciekawe widoki i ładne zarazem, do tego ciekawy scenariusz wg mnie. Film mi się podobał 
-
Ania_TM
Widzewianka_TM napisał(a):Wczoraj obejrzałam Sanctum- bardzo ciekawe widoki i ładne zarazem
Popieram

Ostatnim czasem obejrzałem "Polowanie na czarownice" czy coś takiego. Rewelacji nie ma zbytnio dużej ale obejrzeć można
- Od: 15 kwi 2007, 16:41
- Auto: Francuskie Kombi
Moja ex:Mazda 323F BJ
Widzewianka_TM napisał(a):Ma ktoś Weekend w dobrej kopii, bo nie znalazłam
ściągnełem, któregoś razu, ale w obrzydliwie marnej kopii. A na weekendzie byłem w kinie. Mi się bardzo podobał. Zdecydowanie polecam
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Way Back- niesamowity film, oceniam na 10, super kreacja Farella i Eda Harrisa. Ciekawa fabuła i dobra lekcja historii. Niedawno jako zapowiedź w kinie leciał, a film z 2010.
Polakom pewnie się spodoba, bo dużo naszych akcentów, ale film zrobiony z rozmachem
Wspaniałe widoki i pięknie pokazana ucieczka z łagrów na Syberii..
polecam, dla każdego
Polakom pewnie się spodoba, bo dużo naszych akcentów, ale film zrobiony z rozmachem
Wspaniałe widoki i pięknie pokazana ucieczka z łagrów na Syberii..
polecam, dla każdego
-
Ania_TM
Zyg napisał(a):Widzewianka_TM napisał(a): jak zostałem królem
ooo warto, poważnie! Niesamowita gra Colina Firtha
tu zagrał ciekawą rolę:
"A Single Man"
PS. Obraz jest wysublimowany więc nie każdemu się spodoba!
- Od: 15 sty 2010, 19:39
- Auto: Xedos 6 2.0i V6 Business'95 wisienka
Widzewianka_TM napisał(a):Way Back
Mam w planach sie wybrac do kina wlasnie na ten film. Jezeli dobrze pamietam za chwile powinien pojawic sie w kinach?
sq2jul napisał(a):Widzewianka_TM napisał(a):Way Back
Mam w planach sie wybrac do kina wlasnie na ten film. Jezeli dobrze pamietam za chwile powinien pojawic sie w kinach?
Tak jest premiera dzisiaj
sq2jul napisał(a):Widzewianka_TM napisał(a):Way Back
polecam, jest świetny. Niech Bartg swoją opinię powie
-
Ania_TM
Jutro w takim razie wybiram sie do kina
Mysle, ze nie bede zalowal.
Zdecydowanie warto, świetne zdjęcia, bardzo dobra gra Jim'a Sturgess'a jako Janusza, tak samo Ed Harris jak zwykle klasa
Bardzo dobrze również pokazana walka z nieubłaganą naturą w każdych chyba możliwych warunkach – od mrozów Syberii po mongolskie pustynie 

Bylem i nie zaluje
Tak jak pisaliscie bylo warto
Zabraklo mi jedynie lepszego zakonczenia, bo tak na prawde z filmu sie nie dowiemy co sie stalo z bohaterami po dotarciu do Indii.

sq2jul napisał(a):Bylem i nie zalujeTak jak pisaliscie bylo warto
Zabraklo mi jedynie lepszego zakonczenia, bo tak na prawde z filmu sie nie dowiemy co sie stalo z bohaterami po dotarciu do Indii.
no,ale szkoda

Podobno ostatnio wyszło na jaw, ze autor książki, która zainspirowała Petera Weir'a wcale nie był uczestnikiem ucieczki. Stad tez zmiana imienia w filmie ze Sławomira (autora książki) na bliżej nieokreślonego Janusza.
-
Ania_TM
Fans napisał(a):ściągnełem, któregoś razu, ale w obrzydliwie marnej kopii
Też sprawdziłem swoją kopię. Marna. Strasznie marna
Wczoraj oglądałem "Cesarzową i wojowników" – w sumie fajnie się ogląda. Trochę nierealistyczne, ale zawsze to coś innego. Można zobaczyć.
Wczoraj też sięgnąłem po "Equilibrium" – wkurza, że jest standardowo amerykański – jeden kozak rozwala w 30 sekund kilkadziesiąt osób niemal bez zadrapania
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
nemi napisał(a):"Equilibrium"
Może i bajeczka ale i tak jest to jeden z moich ulubionych filmów. Nakręcony za niewielkie pieniądze a 100% bardziej mi się podobał niż np superprodukcja Matrix. No i oczywiście jak zawsze świetny Christian Bale – ten facet naprawdę ma 95% rewelacyjnych filmów: Mechanik, Prestiż (!!), Fighter i można by jeszcze sporo wymieniać

Siedzący po prawicy GŁÓWNODOWODZĄCEGO LOŻY VIPów :)
Kabriolet do ślubu – 1964 Buick Skylark "Skowronek"
- Od: 16 mar 2005, 20:21
- Auto: Mazda 5 CR 2007r. 2.0 MZR-CD Galaxy Grey.
Buick Skylark Convertible 4.9 V8 1964r
nemi napisał(a):Wczoraj obejrzałem
http://www.filmweb.pl/Sherlock.Holmes
– bajeczka, ale fajnie się ogląda i film ma bardzo dobrze zrobione efekty dźwiękowe.
super bajeczka, wg mnie
ja dziś oglądam – Jestem numerem 4- coś na luzie, a w niedzielę chyba w kinie- Limitless- Jestem Bogiem.
czasem przyda się lekki film dla relaksu
-
Ania_TM
Mi wpadła wczoraj w ręce "Operacja Dunaj".
http://www.filmweb.pl/film/Operacja+Dunaj-2009-484714
Obsada całkiem niezła: Tomasz Kot, Maciej Stuhr, Zbigniew Zamachowski. Teksty też całkiem fajne, ale jest jeden kłopot: powiedzenie "czeski film" nabiera nowego znaczenia. Film jest mniej więcej w połowie po czesku – nic praktycznie nie mogłem zatrybić, co mówią Czesi
. W dodatku żadnych napisów.
Jak już nie ma czego obejrzeć – można po to sięgnąć.
Polacy w 1968 r. jadą "pomóc" spokojnie popijającym piwko Czechosłowakom... Główni bohaterowie dostają przydział na stary czołg, który nie chce odpalić. Wyruszają więc za całą kolumną i gubią się na terenie Czechosłowacji – Czesi ściągają znaki drogowe i nasza bohaterska załoga czołgu nie ma bladego pojęcia gdzie jechać. Wreszcie nie udało się wyhamować i polscy czołgiści wjechali czołgiem do gospody przebijając ścianę. Co gorsze okazało się, że zamiast puszek z konserwą po ciemku zabrali puszki z pastą do butów...
Dalej nic nie napiszę, bo może ktoś zechce to oglądać
.
Przed wczoraj oglądałem "Social network". Film bardzo, bardzo fajny – naprawdę polecam.
Trzy dni temu z kolei oglądałem "Zagubione serca" z Harrisonem Fordem. Film stary (ale już na ulicy dostrzegłem Miatę NA) i z małżonką obejrzeliśmy ten film z zaciekawieniem.
Chyba cztery dni temu oglądałem "Tożsamość Bourna" – całkiem fajny film, ale irytują mnie fragmenty, że jeden człowiek rozwala kosmiczne liczby przeciwników niemal bez draśnięcia. Ale zdecydowanie mogę polecić.
Również cztery dni temu wyciągnąłem wreszcie "2012", które kupiłem parę miesięcy temu. Ogląda się z pewnym napięciem, ale efekty specjalne mogłyby być trochę bardziej dopracowane. Chwilami wyglądało to tanio i nierealistycznie
.
http://www.filmweb.pl/film/Operacja+Dunaj-2009-484714
Obsada całkiem niezła: Tomasz Kot, Maciej Stuhr, Zbigniew Zamachowski. Teksty też całkiem fajne, ale jest jeden kłopot: powiedzenie "czeski film" nabiera nowego znaczenia. Film jest mniej więcej w połowie po czesku – nic praktycznie nie mogłem zatrybić, co mówią Czesi
Jak już nie ma czego obejrzeć – można po to sięgnąć.
Polacy w 1968 r. jadą "pomóc" spokojnie popijającym piwko Czechosłowakom... Główni bohaterowie dostają przydział na stary czołg, który nie chce odpalić. Wyruszają więc za całą kolumną i gubią się na terenie Czechosłowacji – Czesi ściągają znaki drogowe i nasza bohaterska załoga czołgu nie ma bladego pojęcia gdzie jechać. Wreszcie nie udało się wyhamować i polscy czołgiści wjechali czołgiem do gospody przebijając ścianę. Co gorsze okazało się, że zamiast puszek z konserwą po ciemku zabrali puszki z pastą do butów...
Dalej nic nie napiszę, bo może ktoś zechce to oglądać
Przed wczoraj oglądałem "Social network". Film bardzo, bardzo fajny – naprawdę polecam.
Trzy dni temu z kolei oglądałem "Zagubione serca" z Harrisonem Fordem. Film stary (ale już na ulicy dostrzegłem Miatę NA) i z małżonką obejrzeliśmy ten film z zaciekawieniem.
Chyba cztery dni temu oglądałem "Tożsamość Bourna" – całkiem fajny film, ale irytują mnie fragmenty, że jeden człowiek rozwala kosmiczne liczby przeciwników niemal bez draśnięcia. Ale zdecydowanie mogę polecić.
Również cztery dni temu wyciągnąłem wreszcie "2012", które kupiłem parę miesięcy temu. Ogląda się z pewnym napięciem, ale efekty specjalne mogłyby być trochę bardziej dopracowane. Chwilami wyglądało to tanio i nierealistycznie
No dobra mnie nikt nie przebije
Wczoraj wróciłem do klasyki – "Martwe Zło 2"
Nie ma lepszego horroru/komedii
Teraz tylko muszę gdzieś dorwać "Martwe Zło 3 – Armia Ciemności" – to dopiero była miazga
Wczoraj wróciłem do klasyki – "Martwe Zło 2"

Nie ma lepszego horroru/komedii
Teraz tylko muszę gdzieś dorwać "Martwe Zło 3 – Armia Ciemności" – to dopiero była miazga

Siedzący po prawicy GŁÓWNODOWODZĄCEGO LOŻY VIPów :)
- Od: 16 mar 2005, 20:21
- Auto: Mazda 5 CR 2007r. 2.0 MZR-CD Galaxy Grey.
Buick Skylark Convertible 4.9 V8 1964r