blokowanie drzwi

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez karol24 » 4 kwi 2011, 17:59

witam,mam problem z drzwiami od strony kierowcy co jakiś czas mi sie blokują.Żeby je otworzyć musze odpinać cięgno zamka zewnętrznego(klamka zewnetrzna),podnosić je do góry i dopiero moge otworzyć drzwi zamkiem środkowym.Czy kroś wie jak to naprawić żeby te zacięcia się nie powtarzały,lub może ktoś wie co jest tego przyczyną.Zaczyna mnie to naprawde denerwować bo musze jeżdzic bez tapicerki i co i rusz wchodzić iod strony pasażera i odlokowywać drzwi,prosiłbym was o pomoc.Z góry dzięki.

pozdro.
karol24

Postprzez bober18 » 4 kwi 2011, 21:29

recznie dziala z pilota nie dziala tak.... padl ci chyba silniczek zobacz miernikiem napiecia z ciekaowsci jakie ida? czy wogole ida do silniczka
Początkujący

Od: 31 gru 2010, 18:35
Auto: Mazda 6 1,8 2003

Postprzez karol24 » 4 kwi 2011, 23:19

z pilota też niedziała

edit:

znaczy chciałem powiedzieć że ręcznie też nie działa,i tak jak pisałem, muszę cięgno wyjąć,podnieś do góry i pociągnąć za klamkę wewnętrzną i dopiero mogę otworzyć drzwi.
karol24

PostTen post został usunięty przez Gość 4 kwi 2011, 23:29.
Powód: post pod postem... dodalem do poprzedniego...