czy te śruby są jakieś specjalne? bo wiem że powinny być M10x30 z drobnym zwojem, ale może powinna być jakaś zwężająca się?
FOTORELACJA – montaż klimy od podstaw
dziś po próbie montażu, polegliśmy
ukręciła się śruba przy wkręcaniu jej w blok
ciekawe czy to da się jeszcze odratować 
czy te śruby są jakieś specjalne? bo wiem że powinny być M10x30 z drobnym zwojem, ale może powinna być jakaś zwężająca się?
jak dobrze znalazłem to:
łapa do bloku silnika na śrubę M10x1,25 na klucz 14 około 7 cm
łapa do bloku silnika na śrubę M10x1,25 na klucz 14 około 7 cm
1,25 cala = 3,17500 centymetra 

a drugie co teraz widze:

w spisie części nie ma śrub M10x30 xD tylko te ostanie M10x25, więc może skończyło się miejsce po prostu xD

a drugie co teraz widze:

w spisie części nie ma śrub M10x30 xD tylko te ostanie M10x25, więc może skończyło się miejsce po prostu xD
nie siedze w śrubach i pewnie masz rację
mój błąd.
gość mi to zrobił, ale nie udało się wyjąć resztki śruby, trzyma się na 3.
dostałem też od niego info, że gwint był jakiś nietypowy i nie mógł nic dopasować, więc mówił że powinny być oryginalne śruby. osobiście byłem wcześniej w aso, to średni koszt śruby to 8zł/szt.
gość mi to zrobił, ale nie udało się wyjąć resztki śruby, trzyma się na 3.
dostałem też od niego info, że gwint był jakiś nietypowy i nie mógł nic dopasować, więc mówił że powinny być oryginalne śruby. osobiście byłem wcześniej w aso, to średni koszt śruby to 8zł/szt.
taką śrubę można wykręcić... rozwiercasz środek i specjalny wykrętak wkręcasz w wywierconą dziurę.
koledzy mógłby ktoś wyjąć zaślepkę od filtra pyłkowego i zrobić dokładne zdjęcie z obu stron??? ja mam u siebie obudowę dostosowaną do filtra (w środku są szyny do filtra) ale ta "dziura" do wykładania nie jest wycięta. chce ją zrobić i dorobić tą zaślepkę.
koledzy mógłby ktoś wyjąć zaślepkę od filtra pyłkowego i zrobić dokładne zdjęcie z obu stron??? ja mam u siebie obudowę dostosowaną do filtra (w środku są szyny do filtra) ale ta "dziura" do wykładania nie jest wycięta. chce ją zrobić i dorobić tą zaślepkę.
klima jak za darmo.
przecież podał na zdjęciu nie widać? BC6A 61 410F
http://img20.allegroimg.pl/photos/orygi ... 83675512_2
http://img20.allegroimg.pl/photos/orygi ... 83675512_5
http://img20.allegroimg.pl/photos/orygi ... 83675512_2
http://img20.allegroimg.pl/photos/orygi ... 83675512_5
no to teraz ciekawe czym się różni klima do wersji z automatem od klimy do manaula. patrząc na zestaw jest identyczny. swoją drogą to jest naprawdę bardzo tanio. kiedyś na taki zestaw natknąłem się na ebay.de za blisko 2k zł.
Wszyscy piszą, że instalacja elektryczna zawsze była montowana kompletna ale co w takim wypadku jak u mnie? Mada 323C '94r. (Z5 1.5) na panelu od ogrzewania / wentylacji guzika brak, jest tylko czarna wystająca lekko zaślepka po prawej stronie. Czy to tylko brak przycisku czy po prostu w pierwszym roku nie kładli wszystkich kabli? Mam zamiar sprawdzić czy są wszystkie kable ale wolał bym uniknąć rozkręcania tunelu środkowego itd. żeby się dobrać do panelu. Jedyne co widać u mnie na pierwszy rzut oka to te kostki pod maską obok tabliczki z vinem.
Jakieś pomysły?
Jakieś pomysły?
- Od: 28 sie 2006, 00:00
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF Top '04
Hej,
mam pytanie.
Chcę kupić z allegro klime z mazdy 323f ba z5 z 97r i pytanie czy będzie pasowała do mojej 323f ba 1.8 z 95r??? i przy okazji zna ktoś kogoś lub jakiś warsztat w pomorskim co by mi pomógł, lub założył???
Dzięki i pozdrawiam
mam pytanie.
Chcę kupić z allegro klime z mazdy 323f ba z5 z 97r i pytanie czy będzie pasowała do mojej 323f ba 1.8 z 95r??? i przy okazji zna ktoś kogoś lub jakiś warsztat w pomorskim co by mi pomógł, lub założył???
Dzięki i pozdrawiam
- Od: 4 maja 2010, 12:20
- Auto: Mazda 323f ba 1.8/sekwencja elpigaz/ 96r
Witam.
Mam nieszczelność na chłodnicy klimy. Moje pytanie jest takie, czy demontaż chłodnicy klimy wymaga ściągnięcia zderzaka przedniego i chłodnicy silnika? Proszę o informacje jak się do tego zabrać i druga sprawa, czy lekkie uszkodzenie chłodnicy klimy da się jakimś domowym sposobem zalutować czy zaspawac?
Pozdrawiam.
Mam nieszczelność na chłodnicy klimy. Moje pytanie jest takie, czy demontaż chłodnicy klimy wymaga ściągnięcia zderzaka przedniego i chłodnicy silnika? Proszę o informacje jak się do tego zabrać i druga sprawa, czy lekkie uszkodzenie chłodnicy klimy da się jakimś domowym sposobem zalutować czy zaspawac?
Pozdrawiam.
nie trzeba ściągać zderzaka. wygodnie by było mieć kanał albo podnośnik ale i bez tego da radę. odkręcasz górne mocowanie, ta czarna listwa. były też dwie śruby z przodu. pisze z pamięci. tak btw wpisz na googlach "instrukcja montażu klimatyzacji mazda 323f", wrzuciłem na chomika kompletną instrukcję i gdzieś jest strona o montażu chłodnicy, coś powinna rozjaśnić.
co do pasowania klimy, to powinna pasować (nigdy nie wiadomo co Ci ktoś sprzeda), jednak instrukcja montażu dla Z5i BP jest taka sama, różni się tylko łapą montażową do sprężarki klimatyzacji. też polecam poszukać instrukcji, jest tam na początku spis potrzebnych części to można sobie porównać Z5 z BP.
co do pasowania klimy, to powinna pasować (nigdy nie wiadomo co Ci ktoś sprzeda), jednak instrukcja montażu dla Z5i BP jest taka sama, różni się tylko łapą montażową do sprężarki klimatyzacji. też polecam poszukać instrukcji, jest tam na początku spis potrzebnych części to można sobie porównać Z5 z BP.