Montaż siłowników maski
od seicento juz sprawdzone:)ja chcialem mocniejszy zeby po odblokowaniu juz podnosilo maske no ale nie poszlo:)
- Od: 16 sty 2010, 15:19
- Auto: była 323f 98 rok BA gaz 1.5 90KM
teraz 323F 2.0 V6 GT 144KM
grzesiek1989cz napisał(a):od seicento juz sprawdzone:)ja chcialem mocniejszy zeby po odblokowaniu juz podnosilo maske no ale nie poszlo:)
to że mocniejszy to też idzie od pewnego momentu dopiero... czyli od 1\3 tak samo masz w tylnej klapie
- Od: 14 cze 2008, 16:44
- Auto: Mazda
zalozone od seicento jest wypasik:)podnosi sie od 1/4:) i zamyka sie tez tak ze sie samo zatrzasnie:)
- Od: 16 sty 2010, 15:19
- Auto: była 323f 98 rok BA gaz 1.5 90KM
teraz 323F 2.0 V6 GT 144KM
Czy ktoś próbował to robić w Mazdzie 323C 
Jestem ciekawy po prostu czy te siłowniki schowają się pod maską oraz jaka długość jest ich potrzebna.
Jestem ciekawy po prostu czy te siłowniki schowają się pod maską oraz jaka długość jest ich potrzebna.

- Od: 27 wrz 2010, 16:21
- Auto: Mazda 6 rok 2003
bastian88lca napisał(a):Czy ktoś próbował to robić w Mazdzie 323C
jak dobrze pomyślisz nad montażem to bez problemu założysz... w każdym aucie da się coś takiego zrobić...
Montował ktoś siłowniki do maski w 323F BA takie jak są seryjnie w klapie tynej? ja dzisiaj próbowałem się z tym uporać ale mi jakoś nie pasują one w rynience pod żadnym ustawieniem i wypychają maskę do góry 
- Od: 26 sie 2009, 23:22
- Auto: Mazda 323F 1.5 BA 1995r
Soltmaniak napisał(a):Montował ktoś siłowniki do maski w 323F BA takie jak są seryjnie w klapie tynej? ja dzisiaj próbowałem się z tym uporać ale mi jakoś nie pasują one w rynience pod żadnym ustawieniem i wypychają maskę do góry
a jak je zamontowałeś???? tam trzeba wykręcić jedną śrubę trzymającą błotnik i zamienić ją na taką z płaskim łbem na wkrętak... tam chyba są 3 śruby o ile dobrze pamiętam i środkową trzeba zmienić...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/84c ... d19c7.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/989 ... e42db.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/196 ... ecb5c.html
zajrzyj tu... nie chce mi sie wstawiac fotek znów na forum
W klapie 323F BA inne sa siłowniki niż twoje, są one dłuższe to na pewno, ale własie wróciłem z garażu i już mimo tego ze dziur w błotniku i masce cholernie dużo to znalazłem miejsce odpowiednie, jutro jak skończę z drugą stroną to wrzuce foto.
- Od: 26 sie 2009, 23:22
- Auto: Mazda 323F 1.5 BA 1995r
Soltmaniak napisał(a):W klapie 323F BA inne sa siłowniki niż twoje, są one dłuższe to na pewno, ale własie wróciłem z garażu i już mimo tego ze dziur w błotniku i masce cholernie dużo to znalazłem miejsce odpowiednie, jutro jak skończę z drugą stroną to wrzuce foto.
te co mam ja są dokładnie takiej samej długości jak te co są z tyłu u mnie w klapie i są identyczne... no chyba że miałeś coś kombinowane już i ktoś zmieniał ...
Witam Panów serdecznie. Widziałem, że ktoś już wcześniej o to pytał, ale obyło się bez żadnej odpowiedzi, więc chciałem ponowić pytanie: Czy fabryczne siłowniki klapy od MX-3 da się zamontować pod maskę? Bo pod klapę były już za słabe i na łeb leciała (zwłaszcza w zimie)
, a teraz po wymianie wystarczy, że pociągnę wajchę w samochodzie do otwierania bagażnika i zanim się wygramolę z samochodu to klapa już w górze:D Ale zostały mi właśnie te fabryczne siłowniki i nie chcę ich wywalać jeśli można by z nich skorzystać montując je pod machę. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Japan--->France
FREEZY napisał(a):Witam Panów serdecznie. Widziałem, że ktoś już wcześniej o to pytał, ale obyło się bez żadnej odpowiedzi, więc chciałem ponowić pytanie: Czy fabryczne siłowniki klapy od MX-3 da się zamontować pod maskę? Bo pod klapę były już za słabe i na łeb leciała (zwłaszcza w zimie), a teraz po wymianie wystarczy, że pociągnę wajchę w samochodzie do otwierania bagażnika i zanim się wygramolę z samochodu to klapa już w górze:D Ale zostały mi właśnie te fabryczne siłowniki i nie chcę ich wywalać jeśli można by z nich skorzystać montując je pod machę. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
jeśli ci kiepsko trzymały z tyłu to nie ma sensu pakować ich pod machę bo i tak będziesz pręta musiał używać... swoja drogą to musisz je sobie przyłożyć i sam zobaczyć czy podejdą... ja u siebie mam założone od 323f ba...mi mówili że się nie da bo są za długie... identyczne są w tylnej klapie i takie same pod maskę wpakowałem... i dało się to zrobić...kwestia tylko tego żeby sobie wszystko wymierzyć i wymyśleć jak je zamocować... da się wszystko...
Dzięki za odpowiedź, czyli trzeba będzie jakoś mierzyć i wiercić;] Jeśli chodzi o to, czy będą trzymały to wiem, że będą, bo maska jest o wiele wiele lżejsza niż klapa bagażnika (choćby ze względu na ogromną szybę z tyłu). Poza tym mi wystarczy, aby trzymały maskę w górze (niekoniecznie muszą ją same podnosić).

Japan--->France
mierzenie i wiercenie to podstawa... mierzyć mierzyć i jeszcze raz mierzyć... a potem wywiercić....
jest lżejsza ale też swoje waży... patrz pod kątem zimy... jeśli siłowniki są już padaczka to zimą wogóle nie będą trzymały nawet w górze bo oliwa w nich zrobi się gęsta... ale próbuj... u mnie to tak wygląda...

powodzenia... może coś to pomoże...

powodzenia... może coś to pomoże...
no to ładnie to wygląda
powiedz mi jak wygląda sprawa przy otwieraniu musisz łapać maskę jak idzie na max do góry, czy nie odbija tak mocno ?
Bo jak ja u siebie założyłem 2 siłowniki to po którymś tam razie jak zapomniałem i maska podbiła do góry to mi wyrwało jeden siłownik z maski
powiedz mi jak wygląda sprawa przy otwieraniu musisz łapać maskę jak idzie na max do góry, czy nie odbija tak mocno ?
Bo jak ja u siebie założyłem 2 siłowniki to po którymś tam razie jak zapomniałem i maska podbiła do góry to mi wyrwało jeden siłownik z maski
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
Dzięki puznies0 za odpowiedzi:) Właśnie skończyłem sesję, więc może trochę więcej czasu będę miał, żeby się zająć Madziullą. Żeby jeszcze padać przestało... W każdym bądź razie jak coś zdziałam to podzielę się wynikami;] Pozdro

Japan--->France
Majki88 napisał(a):no to ładnie to wygląda
majki88 trzeba uważać jak się podnosi maskę bo dość mocno biją i można zęby stracić... ale jak się przyzwyczaisz to sam już będziesz łapał żeby nie poszła za szybko... ogólnie to od mniej więcej 1/3 idą już w górę same... i najważniejsze że nie przeszkadzają tak jak badyl jak coś robisz przy serduchu madzi...
to że są właśnie mocne to się sam przekonałem, głównie chodzi tu o ludzi którzy nie wiedzą że są siłowniki i im maska sama z rąk ucieknie
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
15,95 – Kąkolewo 14'
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
Majki88 napisał(a):to że są właśnie mocne to się sam przekonałem, głównie chodzi tu o ludzi którzy nie wiedzą że są siłowniki i im maska sama z rąk ucieknie
no to niestety chłopaku ale na to nie ma już recepty... musisz ich ostrzegać... ja nie mam problemów z tym bo wszystko praktycznie sam robię , a nawet jak ktoś ma coś mi robić to po prostu uprzedzam że taki jest bajerek i żeby trzymali maskę bo idzie sama...