Wyglada to calkiem fajnie i o dziwo optycznie powiekszylo felge. Spodziewalem sie innego efektu ale jestem bardzo zadowolony
Mazda3 (BK) – felgi/opony, dobór – (jakie wchodzą bez problemu)
Ja swoje 17" oryginalne przemalowalem w czarny mat , niestety fotek nie mam wiec efektow nie pokaze.
Wyglada to calkiem fajnie i o dziwo optycznie powiekszylo felge. Spodziewalem sie innego efektu ale jestem bardzo zadowolony
Chociażby po zdjęciach z klubu trójki widać, że czarna 17" daje radę. Jednak wydaje mi się, że mniejsze być nie mogą
Trochę się obawiam, 16" a 17" to jednak jest spora rożnica...
Ja mam na zimę stalowe 16" w tej szacie auto wygląda kiepsko dodam że mam jeszcze chlapacze co dodatkowo obrzydza M3 ale czego się nie robi żeby kamyki nie uszkodziły mi lakieru drzwi, a na lato oryginalne alu 17" i powiem że z nimi auto wygląda rewelacyjnie – jedyni minus to twardo,twardo i jeszcze raz twardo
- Od: 8 maja 2010, 00:52
- Auto: Mazda 3 2.0 A/T 150 KM
aaa tam wystarczy sie troche przywyczaic 
Witam. Zastanawiam się nad kupnem felg aluminiowych na lato do mojej "trójki". Posiadam 15" i wyglądają niezbyt zachwycająco. Chciałbym np 17", wyczytałem, że większych problemów z założeniem nie powinno być. Jestem totalnym laikiem zawszę jechałem i kupowałem używane stalowe na szrocie. Czy takie felgi pasowały by do mojej Madzi:
http://moto.allegro.pl/felgi-aluminiowe ... 59338.html
http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-do-ho ... 79065.html
czy trzeba by coś przerabiać dystans i czy ocierały by one gdybym założył opony o szerokości 195 bądź 205?
Z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam.

czy trzeba by coś przerabiać dystans i czy ocierały by one gdybym założył opony o szerokości 195 bądź 205?
Z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam.
- Od: 11 lut 2011, 00:04
- Auto: Mazda 3 (BK) Y6 1.6 109KM 2004
W pierwszych nie jest podane ET wiec ciezko powiedziec czy beda pasowaly.
Drugie to Chinska podrobka. Odpusc sobie bo szkoda na to kasy.... Beda sie giely jakby byly z papieru....
Oryginalne felgi w tym wzorze to kosz 3 razy wiekszy...
Poszukaj moze oryginalnych 17 z Mazdy 3 – sa bardzo przyzwoite.
Drugie to Chinska podrobka. Odpusc sobie bo szkoda na to kasy.... Beda sie giely jakby byly z papieru....
Oryginalne felgi w tym wzorze to kosz 3 razy wiekszy...
Poszukaj moze oryginalnych 17 z Mazdy 3 – sa bardzo przyzwoite.
Stalowe. A ile mogą takie 17" oryginalne kosztować i o co chodzi z tym ET?
http://motoallegro.pl/felgi-mazda-17-or ... 10309.html
Czy te są oryginalne?

Czy te są oryginalne?
- Od: 11 lut 2011, 00:04
- Auto: Mazda 3 (BK) Y6 1.6 109KM 2004
Poczytaj:
http://www.forumsamochodowe.pl/rozmiary/
szukanie nie boli
Wyglądają jak wzór 121wrzucany do nowej szóstki. Czy są oryginalne... Trudno stwierdzić. Ja bym podchodził ostrożnie.
http://www.forumsamochodowe.pl/rozmiary/
szukanie nie boli
Wyglądają jak wzór 121wrzucany do nowej szóstki. Czy są oryginalne... Trudno stwierdzić. Ja bym podchodził ostrożnie.
Zalezy tez od szerokosci felgi ale szukaj pomiedzy 42 – 50 .
Zwróćcie podczas doboru felg uwagę na średnicę otworu centrującego! Niestety toyota ma trochę inny od mazdy!
Znajomy przymierzał oryginalne Alu z toyoty z 2004 roku do M3. Średnica i szerokość pasowały, ET pasowało, rozstaw śrub również. Niestety przy próbie założenia felgi na M3 otwór centrujący okazał się za mały i felga nie weszła.
Piszę abyście przy wyborze Alu do M3 z allegro zapytali zawsze o ten parametr bo często sprzedający go nie podają abyście później nie musieli odsyłać felg i narażać się na dodatkowe koszta.
Kto pamięta jaki ma mazda 3 – 67mm
Znajomy przymierzał oryginalne Alu z toyoty z 2004 roku do M3. Średnica i szerokość pasowały, ET pasowało, rozstaw śrub również. Niestety przy próbie założenia felgi na M3 otwór centrujący okazał się za mały i felga nie weszła.
Piszę abyście przy wyborze Alu do M3 z allegro zapytali zawsze o ten parametr bo często sprzedający go nie podają abyście później nie musieli odsyłać felg i narażać się na dodatkowe koszta.
Kto pamięta jaki ma mazda 3 – 67mm
- Od: 8 maja 2010, 00:52
- Auto: Mazda 3 2.0 A/T 150 KM
- Od: 23 mar 2010, 02:47
- Auto: Mazda 3
CiTD 109KM 2005
Ford Mondeo MK4
CiTD 109KM 2005
Ford Mondeo MK4
Fajnie wyszlo, zacisku maluj na czarno albo szaro.
Szkoda, ze dekielka nie pomalowales
Szkoda, ze dekielka nie pomalowales
16" w ciemnym graficie w połysku. Felgi oryginalne Mazdy.
Dekielek się maluje, po umyciu wrzucę u siebie w temacie lepsze zdjęcia.
Zaciski zostają, są w dobrym stanie i razem z tarczami ładnie wychodzą zza felgi.
Malowanie wraz z piaskowaniem 360 zl.

Zaciski zostają, są w dobrym stanie i razem z tarczami ładnie wychodzą zza felgi.

co sądzicie o tym komplecie:
http://moto.allegro.pl/mazda-5-sport-alufelgi-felgi-jak-nowe-mazda-3-5-6-i1517763494.html#?
Będą pasowały do trójki bez żadnych dodatkowych operacji??

Będą pasowały do trójki bez żadnych dodatkowych operacji??
- Od: 16 lis 2010, 17:22
Tak na oko powinny pasowac... szkoda ze sprzedawca nie podaje wartosci ET.... mozna zaryzykowac...
sugerowal bym jednak zakup po wczesniejszej rozmowie telefonicznej... wiem, wiem ze to oczywiste
Ja mam kola 16 cali wiec moze poczekajmu na wypowiedzi kolegow ktorzy smigaja na 17 calowych
sugerowal bym jednak zakup po wczesniejszej rozmowie telefonicznej... wiem, wiem ze to oczywiste
Ja mam kola 16 cali wiec moze poczekajmu na wypowiedzi kolegow ktorzy smigaja na 17 calowych
CiTD 109KM 2005
Ford Mondeo MK4
Calkiem fajnie wygladaje w polysku...
...przesadzilem z tym matem w moich kolach i teraz trudno utrzymac je w nalezytej czystosci... bede musial zima przemalowac na polysk...
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
cena 360zl to oczywiscia za jedna sztuke?
CiTD 109KM 2005
Ford Mondeo MK4