Jakie tarcze hamulcowe ?
Witam mam problem dobrania klockow ATE do tarcz pszednich firmy ATE som w dwuch wersiach 14 zali(kolo?)i 15 zali ? a tu link do tego,
http://x1-autoteile.de/index.php?id=0,7 ... 3&br=3,402
albo takie ?
http://x1-autoteile.de/index.php?id=0,7 ... 6&br=3,402
http://x1-autoteile.de/index.php?id=0,7 ... 3&br=3,402
albo takie ?
http://x1-autoteile.de/index.php?id=0,7 ... 6&br=3,402
- Od: 22 wrz 2010, 08:14
- Auto: 626 GF 2.0 116 K. 2001. Touring Edition. CX-5 ?
No może być tragedia, nie wolno pod żadnym pozorem z wymienionymi klockami składać wizyty mechanikowi!
A tak na poważnie to o co Ci tak konkretnie chodzi, jaki jest problem, coś się dzieje z hamulcami? Opisz to jakoś bardziej treściwie, to spróbujemy pomóc.

A tak na poważnie to o co Ci tak konkretnie chodzi, jaki jest problem, coś się dzieje z hamulcami? Opisz to jakoś bardziej treściwie, to spróbujemy pomóc.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
W jakiej cenie te premium, bo ja pytałem tydzień temu w sklepie i brembo było po sto kilka zł.
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
tadziomaru1 napisał(a):W jakiej cenie te premium, bo ja pytałem tydzień temu w sklepie i brembo było po sto kilka zł.
No właśnie tanio bo komplet na dwie osie (premium + kashiyama) za 345 zł można szrpnąć więc zastanawiające i kuszące.
- Od: 28 lip 2010, 12:10
- Auto: Mazda 626 GF 1840cm3 FP 1998
Nie wiem co te tarcze premium warte, niech się Koledzy wypowiedzą. Żeby się znowu nie okazało że tanio będzie drogo, bo się pokrzywią i trzeba będzie kupić inne. Ja bym kubował ATE, TRW, Brembo, Bosh.
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"No właśnie tanio bo komplet na dwie osie (premium + kashiyama) za 345 zł można szrpnąć więc zastanawiające i kuszące."
Tyle kolego, a nawet więcej, zapłaciłem za komplet ATE na jedną oś. Ja bym sobie odpuścił...
Tyle kolego, a nawet więcej, zapłaciłem za komplet ATE na jedną oś. Ja bym sobie odpuścił...
- Od: 28 cze 2010, 11:54
- Auto: 626 GF '99 2.0 115KM na Propan Butan
wiem ze same te klocki kaszijama to raczej badziew i szybko sie zuzywaja, mozliwe ze tarcze tez.
a pozniej przeplacisz zgodnie z zasadą: co tanio to drogo i nie dosc ze bedziesz musial kupic drugi komplet to wymieniac jeszcze raz...
ja mam komplet TRW, są ok ale nastepnym razem to wolałbym jednak już zeswapować hamulce od M6

a pozniej przeplacisz zgodnie z zasadą: co tanio to drogo i nie dosc ze bedziesz musial kupic drugi komplet to wymieniac jeszcze raz...
ja mam komplet TRW, są ok ale nastepnym razem to wolałbym jednak już zeswapować hamulce od M6

ja mam w swojej komplet brembo na przedniej osi i szalu jakos nie robi, stare ktore mialem wczesniej, poza tym ze bily to byly jednak skuteczniejsze. lepiej chyba dolozyc i kupic ATE. a tymczasem robi sie juz cieplo wiec trzeba bedzie zajrzec pd kola:)
ate nie sa dobre polecam trw
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
bo dobre sa trw a bardzo dobre sa oryginaly ;p
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Najlepiej to założyć zestaw z Mazdy 6 diesla (zaciski) i wtedy walczyć z heblami. Na seryjnych zaciskach nie ma sensu
wtedy gładki Zimmermann + klocek TEXTARA i jest miodzio.
Chyba mam jedyną GFkę w PL (?) z heblami od GG.................
Chyba mam jedyną GFkę w PL (?) z heblami od GG.................
Riki jak wygladał montaz tych zaciskow u Ciebie, nie bylo komplikacji z przerobka, jak sprawa mocowania itp, i pasuja do tarcz od gf bez problemu? i jak wyglada sprawa z ich masa, bo jezeli sa cięzsze, to dochodzi dodatkowa waga do resorowania?Riki napisał(a):Najlepiej to założyć zestaw z Mazdy 6 diesla (zaciski)