Mazda 323F BA KF 1997 SPRZEDAM!
lukasz.b napisał(a):Ładnie ładniemodyfikacje przed zlotem hehe
hehe no powoli zbroję się
MIRU napisał(a):Gdzie dorwałes i za ile
Od TR4PSTAR za 450zł z nowymi uszczelkami na łączniki
I delikatna zmiana planów wydech będzie zakładany 2-go kwietnia w nocy lub nad ranem,ponieważ Bartkowi nie przyszły jakieś wygłuszenia z Francji a te ma sprawdzone,i umówiliśmy się tak że on sobie skombinuje taką mazdę wszystko wymierzy i pospawa.Ja przyjadę do niego w nocy lub nad ranem przed zlotem i będzie wszystko zakładane kilka rzeczy tylko przy mnie do robi
PS.Tylko nie wiem na ile cali robić wydech na 2.5 czy na 2.25??Kolektory mają wejście na 1.75 cala a wyjście na 2.5cala z tego co mierzyłem,i chcę żeby było w miarę cicho
zdążysz? 
bo powiem Ci z ostatnich walk z kolektorami tzn ich wyjmowaniem że jest bardzo słaby dostęp, a nie wiadomo czy śruby łatwo puszczą, czasem szpilki które są w głowicy się nie dają wykręcić. Potem wiara zdejmuje głowice żeby to wydłubać
powodzenia
bo powiem Ci z ostatnich walk z kolektorami tzn ich wyjmowaniem że jest bardzo słaby dostęp, a nie wiadomo czy śruby łatwo puszczą, czasem szpilki które są w głowicy się nie dają wykręcić. Potem wiara zdejmuje głowice żeby to wydłubać

powodzenia
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
u mnie zaczęło świszczeć i auto straciło trochę mocy, zajrzałem na dół. przepuszcza gdzieś w okolicach kolektora, wiec zabrałem się za wymianę uszczelek. wymieniłem uszczelki bo były 2-warstwowe, kupiłem 3-warstwowe takie jak miałem w kf-ie, skończyłem wczoraj zakładać i
. Kumpel mówił abym sprawdził czy kolektor prosty, nie sprawdziłem, a okazuje się ze musi byc prosty i dziś znów wyjmuję i lecę na planowanie. Mam "barany" takie jak Twoje. ja do zdejmowania kolektorów modkręcałem cały ssący. Bo jest masakra. O ile przy swap-ie silnika było łatwo skrecic to na silniku w kaście jest masakra

Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
MariuS napisał(a):u mnie zaczęło świszczeć i auto straciło trochę mocy, zajrzałem na dół. przepuszcza gdzieś w okolicach kolektora, wiec zabrałem się za wymianę uszczelek. wymieniłem uszczelki bo były 2-warstwowe, kupiłem 3-warstwowe takie jak miałem w kf-ie, skończyłem wczoraj zakładać i. Kumpel mówił abym sprawdził czy kolektor prosty, nie sprawdziłem, a okazuje się ze musi byc prosty i dziś znów wyjmuję i lecę na planowanie. Mam "barany" takie jak Twoje. ja do zdejmowania kolektorów modkręcałem cały ssący. Bo jest masakra. O ile przy swap-ie silnika było łatwo skrecic to na silniku w kaście jest masakra
No ja już mam uszczelki do głowicy trzy warstwowe Reinz-a także ten problem będę miał z głowy chyba tylko widzę że najgorzej będzie z odkręceniem i montażem tego.Zobaczymy jak to wszytko wyjdzie to się okaże w praniu z tego co piszesz to się z Bartkiem umówię na 3rano żeby czasu nie brakło
Dzięki za info na pewno się przyda
MIRU napisał(a):Wejscie na 1.75 x6btw o trapstar co bedzie zakladac przeciez te kolektory sa ok
pozdr
1.75 x6 1.75 x2 i 2.5 x1 o to mi chodziło
coś mi się wydaje że te długie już ploty które chodzą po świecie o tym że KLZE Tr4stara rozpieprzone to prawda... ciekawe ciekawe.
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
MariuS napisał(a):coś mi się wydaje że te długie już ploty które chodzą po świecie o tym że KLZE Tr4stara rozpieprzone to prawda... ciekawe ciekawe.
Co do kolektorów to sprowadzone są już nowe a do nich fajne uszczeleczki
Ostateczna odsłona (głównie wizualna) dopiero gdzies w połowie Czerwca ...
Ostatnio edytowano 25 mar 2011, 23:15 przez TR4PSTAR, łącznie edytowano 2 razy
Śmierć jeździ szybko ... Bądź szybszy xD
- Od: 4 paź 2008, 11:51
- Auto: 323F (BA) 2.5 V6 KL-ZE
No właśnie też mi się tak wydawało,porostu się dowiedziałem że do kf-a za dużo 2.5 i robię na 2.25cala w razie czego do klze powinno też spokojnie wystarczyć tak odbiegając w przyszłość 
Wrzucam kilka fotek już zamontowanego nowego wydechu z kwasu,robionego u Bartka (BartH BasMot) w Łodzi oraz z zamontowanymi kolektorami 6-2-1
foty marnej jakości ale są

Dziś pojechałem na kanał i okazało się że mam leciutki przedmuch na końcu kolektora (tam gdzie się łączy z wydechem)tragedii nie ma,ale pasuje to zrobić
Orientuje się ktoś czy można kupić oryginalne uszczelki (były na łączeniu w oryginalnym wydechu pomiędzy kolektorami a katalizatorem bo takie właśnie pasują)
foty marnej jakości ale są

Dziś pojechałem na kanał i okazało się że mam leciutki przedmuch na końcu kolektora (tam gdzie się łączy z wydechem)tragedii nie ma,ale pasuje to zrobić
Orientuje się ktoś czy można kupić oryginalne uszczelki (były na łączeniu w oryginalnym wydechu pomiędzy kolektorami a katalizatorem bo takie właśnie pasują)
Po pytaj w Rzeszowie w Foxie lub zadzwoń do carspeed. Tomek to i tak będzie na zamówienie, bo od ręki tego nie dostaniesz. Nie źle to wygląda. Ciekaw jestem jak są odczucia podczas jazdy. Ile Ci wyniosło na hamowaniu – o ile było ?

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
No ładna sztuka
Tomku masz jakieś audio wydechu, zmieniło się coś po przejechaniu iluś tam km, a jak nie to nagraj coś
Tomku masz jakieś audio wydechu, zmieniło się coś po przejechaniu iluś tam km, a jak nie to nagraj coś
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'